Növendék kutyának meddig kell vizezni a száraz tápot?
száraz és nedves etetésről is lehet olvasni jót/rosszat
melyik a jobb?
kutyám most 5 és fél hónapos

válasza:

válasza:

válasza:köszönöm skacok, akko ennyi volt a gyermekkor
mostantól rágni fog

válasza:

válasza:

válasza:és mi az amibe bele tudja mélyeszteni a fogait?
mert szerintem a csontba nem..

válasza:A velős csontba nem is.
De pl a húsos marhacsont nálam el is fogy. Az ízületek, vagyis az azok a gumós csontok felvágva is jók. Belül vékony szálkás a csont. Azt mire kikaparja a kutya, szépen ledörzsöli a fogát. Nyers húsdarab , persze, nem kicsi kockára vágva. Száraz kenyérsarok, ami megfelelő méretű ahhoz, hogy dolgoznia kelljen a kutyának rajta.

válasza:Az egyik kutyám 4 éves, a másik másfél, de én mindkettőnek vizezem a tápját. Nem áztatom, csak felöntöm vízzel, pont azért, hogy ne az legyen, hogy bezabálnak, aztán rávedelnek, végül meg megcsavarodik a gyomruk.
A táp így ugyanolyan ropogós marad, csak a külső rétege lesz vizes, de nekem így szimpatikusabb, mint szárazon, nyugodtabb vagyok így.
Szóval most itt is kapsz többféle választ :)
Kapcsolódó kérdések:
A szülőhelyén száraz tápot kapott, felesben konzervvel. Szép fokozatosan átszoktattuk csak száraz tápra. Eleinte eszegette, majd úgy vettük észre, hogy nem nagyon tetszik neki és részletekben eszi meg a kajáját. Majd beáztattuk, akkor azért jobban csúszott neki, de még...
Amúgy egy "faluszéli keverék" típus, kinti kutya.
Legyetek szívesek mellőzni azt, hogy helyette mit vegyek, mert nem azt kérdeztem.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!