Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szakadt már el valakinek...

Szakadt már el valakinek Flexi póráz séta közben?

Figyelt kérdés

Arra gondolok, hogy hiába van ráírva,hogy 35 kg-ig, az én kutyám csak 24 kg, viszont egy nagyon erős és vehemens terrier és félek, hogy egy erősebb rándításnál egy idő után elszakad a póráz...

Mondjuk csak az esti sétákhoz kellene, mert sötétben hajlamosabb az ürülékevésre a drága, nappal nagyon szépen jön a sima pórázon is.

2011. nov. 24. 00:35
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Nem, mivel nem használok flexit. A fix póráz viszont már szakadt el. Vagyis kikopot a karabiner forgója és egyszerűen szétesett. Amúgy megoldás lehet, ha flexin nem rángatod. A legjobb, ha szépen fokozatosan teljesen leszoksz a rángatásról. Azt meg végképp nem értem, hogy egy sokméteres flexi hogyan akadályozza meg a kutyát az ürülék evésben?
2011. nov. 24. 06:53
 2/12 anonim ***** válasza:
Nekem nem konkrétan elszakadt, csak valahogy szétesett az egész póráz. :D Azóta fixet használok, láncot, hogy ne rágja el a kutyám, ha kikötöm vhova. De volt már, hogy véletlenül odacsaptam vminek a végét (véletlenül), és eltört a karabiner része.
2011. nov. 24. 07:06
 3/12 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok.

Én se értem, hogy akadályozza meg az ürülékevésben a flexi... :D

2011. nov. 24. 07:07
 4/12 anonim ***** válasza:

nem, elszakadni nem tud szerintem, maximum ha rágja a kutya, na de azt nem szabad hagyni ;) Viszont beakadni/kiakadni tud, vagyis nem húzza vissza a rugó a zsinórt, és akkor nem tudod visszahúzni. Szóval arra vigyázni kell.

Viszont ami nekünk tört már el, az a nyakörv műanyag csatja! És emiatt ugye a póráz is lejött a kutyáról. Így azóta csak fém csatos nyakörvet veszek.

2011. nov. 24. 12:32
 5/12 anonim ***** válasza:
Igen, szakadt már el. Zsinóros volt a flexi, fent akadt egy bokorban, és csak annyit éreztem, hogy hirtelen visszahúzódik az egész zsinór, eltűnik a vége is, a kutyám meg szabadon van. Utána vettem egy szalagosat, az sokkal jobb, bár nem nagyon használok flexit, csak ha nagyon muszáj.
2011. nov. 24. 13:56
 6/12 Akiteki ***** válasza:
Nekem 3 is eltörött, egy meg elszakadt. Amelyik meg nem szakadt el, attól meg én estem óriásit. Kidobtam mindet és inkább beiratkoztunk egy kutyaiskolába.
2011. nov. 24. 17:19
 7/12 anonim ***** válasza:
Pont tegnap szakadt el a parkban az egyik kutyasétáltatónak, zsinóros flexi volt. Ezzel az volt a gáz, hogy össze tudta csomózni, csak az már nem tudott visszahúzódni. Én semmiképp nem ajánlok semmilyen körülmények közé flexit, mert balesetveszélyes. A terrier ha meglát egy macskát az út másik oldalán pillanatok alatt az úttesten terem és már el is ütötték, ilyen konkrét esetről is hallottam már a környéken.
2011. nov. 24. 17:59
 8/12 anonim ***** válasza:

1, a flexit is tudni kell használni

2, ez pont olyan, mint minden más termék: van belőle gagyi és van belőle márkás. a márkás vélhetően kevésbé szakad el, főleg, ha betartják a csomagolásra írt súlyhatárokat.

Én 4 éve sétáltatok 2 kutyát flexi pórázzal, és semmi baj nincs vele. Egyszer ment tönkre, amikor a pórázt leraktam a homokba és a homok belekerült, utána akadozott és újat kellett venni. Lehet azt írni, hogy a nevelési elveitekkel nem egyezik a flexi póráz (az enyémmel meg az nem, hogy olyan helyen engedjem teljesen szabadon a kutyát, ahol azt tiltja a helyi rendelet) - viszont ettől magát a pórázt szerintem teljesen hülyeség leszólni.

A szalagos tényleg jobb, mint a zsinóros, de nagyon hülyének kell lenni ahhoz, hogy balesetet okozzunk vele. És a sima póráz is ugyanúgy véletlenül elszakadhat vagy kiejtheti az ember a kezéből, szerintem egyáltalán nem nagyobb a rizikó a flexinél. Az a gazda hülyesége, ha úgy használja, hogy a kutya állandóan 5 méterre tőle mászkál az út túloldalán. Ha olyan a forgalmi helyzet, a flexit is lehet egy méteresre vagy rövidebbre is állítani, és akkor kész van a fix póráz, pl a zsúfolt belvárosi sétához.

2011. nov. 24. 23:27
 9/12 Akiteki ***** válasza:

Tudni kell használni. Na erről Jeff Dunham jutott eszembe:))

A legjobb a flexiben, mikor kiengeded és elfogy. A kutya felrepül a levegőbe, a gazdinak meg kirántja a karját.

Nekem konkrétan pont akkor fogyott el, mikor a kutyámat engedtem, hogy berohanjon a futtató kapuján a barátnője után én meg a járdaszegélyhez értem. Volt nálam elég papírzsepi, hogy letöröljem a térdemről a vért.

2011. nov. 24. 23:44
 10/12 A kérdező kommentje:

Eddig is voltak kétségeim, de most teljesen lebeszéltetek a flexiről.

Amúgy is staffordunk van és bár engedelmes és nem rángat, inkább nem kockáztatok, a sima kiképzőpóráz eddig is bevált nálunk, na meg mi javarészt szabadon futtatjuk ( máshogy le sem fáradna).

Valami mást kell kitalálnom az ürülékevéses problémára...

2011. nov. 25. 22:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Esti séta után a kutyám bundája füstszagú. Itthon nem olyan kellemes szagolni, ha felém közeledik. Valami szagtalanító létezik?

Szóval, minden este járunk sétálni. Fehér,bichon kutyánk van, és a bundája nagyon beszívja a városi szagokat,füstöt,stb... és este nem lehet mellette megmaradni,ha odabújik hozzám. Valami megoldás létezik erre?

Melyik a jobb kombináció?

Hám+1-méteres textil vagy bőr póráz. Hám+Flexi. Nyakörv+Flexi, Nyakörv+1-méteres textil vagy bőr póráz.

Miért csinálja ezt séta közben?

Elindulunk felfelé az utcában meg sétálgatunk még de ott nincsenek kutyák. Az utcába van pár kutya de azokra vagy nem reagál, vagy csak húz. Az utca végén van egy Német juhász és amikor megyünk akkor csak húz meg néha vakkant egy-kettőt. Amikor jövünk haza (általában...

1 éves német juhász kutyámat anyjával együtt póráz nélkül sétáltatom. A kölyök új szokása hogy meglóg néha. Hogyan szoktathatnám le erről?

Anya 4 és lánya 1 éves.Az anya nagyon jól nevelt, póráz nélkül is sétáltatható. A kicsit is így próbáljuk nevelni, eddig nem volt probléma, de mostanában időközönként meglóg sétáltatás közben.A fenyítés nem segít.

Póráz nélküli séta? Ha meglát egy kutyát semmi nem akadályozza meg, hogy odarohanjon játszani. Ötletek? Nem gondolom, hogy ez garantáltan biztonságos dolog.

Kiskutyám imád játszani idegen kutyákkal. Ha szabadon van mindig szalad, hogy üdvözölje a másik kutyát, aki mondjuk pórázon sétál. Jobban örülnék, ha ilyenkor vissza jönne, ha hívnám mert félek, hogy mi van akkor, ha a pórázon sétáló kutya "harapós". Persze akkor nem...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!