Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szakadt már el valakinek...

Szakadt már el valakinek Flexi póráz séta közben?

Figyelt kérdés

Arra gondolok, hogy hiába van ráírva,hogy 35 kg-ig, az én kutyám csak 24 kg, viszont egy nagyon erős és vehemens terrier és félek, hogy egy erősebb rándításnál egy idő után elszakad a póráz...

Mondjuk csak az esti sétákhoz kellene, mert sötétben hajlamosabb az ürülékevésre a drága, nappal nagyon szépen jön a sima pórázon is.

2011. nov. 24. 00:35
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Nálunk a "nem" és a "hagyd" bevált. Csak ehhez az kell, hogy végig látótávolságon belül legyen a kutya, különben nem tudsz rászólni. Tehát helytelen viselkedésnél tiltás, helyes viselkedésnél (mikor figyelmen kívül hagyja az ízletes ürüléket) pedig dicséret és jutifalat.
2011. nov. 25. 22:28
 12/12 Szilvi & Argos ***** válasza:

Elszakadni még nem szakadt el, de romlott el kettő is.

Az első egy 8 méteres zsinóros flexi classic volt azt hiszem, a nagytestű roti-nj keveréket kibírta, bár soha nem rángatta. De ismerősöm könnyebb tömegű kutyáját vittem vele, aki húzott, és néhány nap után nem húzta vissza a zsinórt a szerkezet. Azóta is a szekrényben áll, nem tudom szétszedni.

Másik nem Flexi márkákjú volt, hanem ajándékba kapott mintadarab, ilyen gagyi pro-pac-os darab. Szintén roti-nj keverékemet sétáltattam rajta a lakótelepen, előtte nem sokkal került hozzám menhelyről. Meglátott egy kutyát és kihúzta az 5 métert. Nem rántott, megállt. Hívásra nem jött, ezért meg akartam rántani, de nem akadt be a gomb, és szintén nem tudta visszahúzni a zsinórt.

Azóta vettem Flexi 8 méteres szalagos pórázt, talán comfort long a neve. Mondjuk ezt sem rángatjuk. :)

2011. nov. 26. 22:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Esti séta után a kutyám bundája füstszagú. Itthon nem olyan kellemes szagolni, ha felém közeledik. Valami szagtalanító létezik?

Szóval, minden este járunk sétálni. Fehér,bichon kutyánk van, és a bundája nagyon beszívja a városi szagokat,füstöt,stb... és este nem lehet mellette megmaradni,ha odabújik hozzám. Valami megoldás létezik erre?

Melyik a jobb kombináció?

Hám+1-méteres textil vagy bőr póráz. Hám+Flexi. Nyakörv+Flexi, Nyakörv+1-méteres textil vagy bőr póráz.

Miért csinálja ezt séta közben?

Elindulunk felfelé az utcában meg sétálgatunk még de ott nincsenek kutyák. Az utcába van pár kutya de azokra vagy nem reagál, vagy csak húz. Az utca végén van egy Német juhász és amikor megyünk akkor csak húz meg néha vakkant egy-kettőt. Amikor jövünk haza (általában...

1 éves német juhász kutyámat anyjával együtt póráz nélkül sétáltatom. A kölyök új szokása hogy meglóg néha. Hogyan szoktathatnám le erről?

Anya 4 és lánya 1 éves.Az anya nagyon jól nevelt, póráz nélkül is sétáltatható. A kicsit is így próbáljuk nevelni, eddig nem volt probléma, de mostanában időközönként meglóg sétáltatás közben.A fenyítés nem segít.

Póráz nélküli séta? Ha meglát egy kutyát semmi nem akadályozza meg, hogy odarohanjon játszani. Ötletek? Nem gondolom, hogy ez garantáltan biztonságos dolog.

Kiskutyám imád játszani idegen kutyákkal. Ha szabadon van mindig szalad, hogy üdvözölje a másik kutyát, aki mondjuk pórázon sétál. Jobban örülnék, ha ilyenkor vissza jönne, ha hívnám mert félek, hogy mi van akkor, ha a pórázon sétáló kutya "harapós". Persze akkor nem...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!