Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi a fenéért támadtak rám a...

Mi a fenéért támadtak rám a kutyák? És az ilyen mocskoknak minek kutya? El lehet tőlük venni a kutyákat?

Figyelt kérdés

Most kicsit hosszú lesz amit írok, mert ez egy sztori, köszönöm annak, aki hajlandó végig olvasni, és kérlek adjatok tanácsot, hogy mit csináltam rosszul, és az ilyen mocskoktól hogy léhet elvenni a kutyát, és normális embereknek oda adni, akik törődnek vele, és nem támadnak rá idegenekre az utcán.


Mentem az utcán sétáltam. Van egy putris ház, ilyen téglákból van összetákolva, meg halom kacat az udvaromn.

Mentem, az út közepén, nem a kerítés előtt.

Láttam, hogy rohan felém két kutya, de megnyugodtam, mondván, van kerítés, megfogja őket. A nagy lópikulát! Olyan kerítésnek tűnő vasrudak vannak lerakva, hogy a kutyák simán átmentek rajta, és 1 pillanatra nem lassította le őket. És nekem rohantak. Na akkor megijedtem, de nyugodt maradtam, nem hadonásztam, nem ordibáltam, nem futottam, ugyan olyan tempóban mentem, és oda jöttek mellém 30 centire és ugattak rám de iszonyúan.

Akkor átmentem lassan oldalazva az út túl opldalára, de fél szemmel figyeltem őket.

Ugattak rám, kicsit paráztam, mert nem úgy ugattak, ahogy szoktak a kutyák, egy idegenre, olyan "szét téplek te szemét, iszonyú pipa vagyok" hangnemben. Erre a hátam mögé akartak kerülni, és paráztam, hogy most belém fognak harapni, tényleg úgy ugattak, hogy most belém harapnak.

Erre úgy voltam, hogy megyek még 3-4 métert, de most már féltem magam, ha nem kopnak le rólam fejbe rúgom a kutyákat, ha megölnek ezért akkor is! Legalább megpróbáltam.

Ekkora az egyik bele harapott a bőrtáskámba, majd visszarohant.

És a legidegesítőbb, amiért a legpipább vagyok, hogy kint voltak a teraszon a ház tulajai, és semmit nem szóltak. Akkor mentek be, mikor a kutyák vissza rohantak.

AZ ESZEM ELDOBOM! Rám támadnak a kutyái, és szótlanul nézik! És ha egy kisgyerekre mennek rá? Aki megijed, és futni akar, vagy kalimpál, azt szét tépik, és akkor is csak nézik majd?

Annyira mérges voltam utána, hogy az fordult meg a fejemben, hogy eskü rájuk gyújtom a házat! Nem a kutyákra, mert nem ők a hibásak, hogy olyan gazdáig vannak, akik néznék is, hogy szét tépjék a járó kelőket!!!


Azért vagyok kiakadva, mert 22 éves vagyok, és még SOHA nem harapott meg kutya szándékosan.

Ha voltak utcán, rám ugattak, elkerültek, de ilyen még nem történt.

Ezeket a kutyákat már többször láttam az én utcában is, szóval ki eb mászkálnak, de nem tudom őket elkerülni, mert a megálló fele ahogy sétálok, a kövi kereszt utca, és ott a 2. ház, szóval onnan simán kiszúrnak, hogy ott megyek.

És már parázok a többi kutyától is... :S


Most mondhatjátok, hogy "jajj, és leharapták a kezedet? Akkor mit vagy annyira oda?" azért, mert beleharapott a bőrtáskámba, és ott a fognyoma.


3 kérdésre szeretnék mellék választ, azon kívűl, hogy az ilyen mocskoktól hogy lehet elvetetni a kutyát, jó kezekbe adni!


Mi rosszat tettem? Miért kellett belém harapni, majd vissza spurizni a házhoz? Mit gondolt a kutya?

Nekem így jött le ez az egész: Tegyük fel hogy fordított esetben van ez emberekkel: Vagyok én, van egy házam, és jön valaki az utcán, nagyon ideges vagyok, meg nem tudom,. és rám néz, ekkor elkezdek neki ordibálni, megy tovább szó nélkül, kirohanok hozzá, az arcába állok, ordítok neki, megy tovább, fogok egy kést, beleszúrom, majd hazaszaladok.


Na ez milyen lenne? Mi értelme lenne?


2. Ha nincs táskám, a lábamba harap bele egyet?


Mi rosszat tettem? Nem rohantam, nem kiabáltam, nem hadonásztam, az út közepén mentem, mikor rám rohantak, kimentem az út szélére, + volt még 1 jó nagy füves hely a ház, kerítés előtt.

Miben fenyegettem a területüket?


3. Hogyan lehet ezt legközelebb elkerülni? Gondoltam egy gázspére, de mi van akkor, ha lefújom a kutyát, elkezd nyűszíteni, és kirohannak a gazdái, hogy "mit csináltál a kutyámmal? Megöllek!" és megvernek?


Szóval szeretnék választ kapni, el lehet tőlük kobozni a kutyákat? és nem szeretném ha leoltanátok, mert nekem ez tényleg komolyan jött le, mert 22 év alatt sosem történt ioylen, minden kutya kedves volt hozzám, vagy ha nem, max ugatott, amíg tovább nem mentem, de az, hogy rám rohannak, és belém harapnak, na az parás volt.2013. aug. 24. 10:14
1 2
 1/20 anonim válasza:
100%

Könnygáz spray!!!


ha nem lesz nekik kellemes élmény akkor nem fognak rád menni. Azért csinálják mert ez a kutyáknak a jó élmény.


Videózd le a támadást és jelentsd fel a tulajt

2013. aug. 24. 10:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/20 anonim ***** válasza:
100%

A jegyzőnél teszel feljelentést veszélyeztetés miatt, szabálytalan kutyatartás miatt.

Az emberi reakción meg ne csodálkozz. Azok az emberek a bunkóbb fajtához tartoznak.

A kutya pedig tipikusan az odacsípek, elmenekülök típusba tartozik. Az ilyen kutyák kerülgetnek, igyekeznek a hátad mögé kerülni.

Használj csak sprét legközelebb. Azért egy emberre támadás a gazdáktól egészen más törvényileg, mint a kutyák támadása. Csak nem tennék meg.

Szóval, feljelentés a jegyzőnél.

2013. aug. 24. 10:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/20 anonim ***** válasza:
100%

Jelentsd fel őket a rendőrségen, vidd a táskád is mutasd meg!És máskor "felfegyverkezve" menj arra.Ha újra neked támadnak, legyen nálad valami amivel megvédheted magad.Lehet kapni valami kutyariasztókat meg egyebeket ilyen esetekre.De lehet hogy egy bot vagy egy öngyújtó is megteszi, mert a bottól meg a tűztől a legtöbb dög eléggé fél!

Én is jártam hasonlóan, csak én nem vagyok ilyen türelmes.Egyszer egy olyan ház mellett mentem el, aminek van ilyen "beugrója" így nem láthattam, hogy ott meghúzódva döglik a német juhász.Ugatott morgott rám és nem akart lekopni.A drága gazdi látta, de apatikusan nézte

a "mozielőadást".Én erre nagyon begurultam és szidtam, teljes hangerővel, mire előbújtak a szomszédok is , na ekkor már visszahívta a dögöt.Szerencséje, hogy nem kistermetű kutya volt, mert annak biztos anyakára léptem volna!

Másik eset:akkoriban naponta át kellett járnom egy parkon és egy töpörödött vénasszony is mindig akkor sétáltatta arra kis korcsát, ami apró volt, nagy hanggal, sok kis éles foggal és vérszomjas természettel.Mintha egy piranját sétáltatott volna az öreglány.A kutya tervbe vette, hogy egyszer úgyis elkapja a bokám, de én mindíg messziről kikerültem.Egyszer aztán úgy adódott, hogy későn vettem őket észre és amúgy is arra kellett mennem, tehát muszáj volt pár centire mellettük elhaladni.A vénasszonynak eszébe sem jutott beljebb húzni a pórázt, hogy bántatlanul elhaladhassak.Kaján tekintettel leste, elkap-e a kutyája.

Csakhogy a kutya most nem irántam inkább a kislányom iránt érdeklődött és felé száguldott vicsorgó,fülsiketítő csaholással.Na ezen még inkább felháborodtam!Hangosabban leugattam az öreglányt, mint engem a kutyája!Megmondtam neki, hogy ha nem húzza rövidebbre a vakarcsát a pórázon, akkor felkötöm vele az első fára!!!

Soha többet nem láttam arrafelé se azt a kutyát, sem a gazdáját.

És dühít, hogy mindegyik azt mondja, hogy nem harap.

Téged nem, baz.meg mert a gazdája vagy!-Mondom magamban.

Á, rettenetes!

2013. aug. 24. 10:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/20 anonim ***** válasza:
100%
Hogy mit gondolhatott a kutya, azt nem tudom.Nyilván nem emberi logika szerint támad.Ilyet az abszolút neveletlen kutyák szoktak csinálni.Akikkel nem foglalkoznak.Unatkoznak, nincs nevelésük.Ahogy az esetből is látszik, nem szóltak a kutyákra, nem fenyitették meg őket.Akkor mit vársz?
2013. aug. 24. 10:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/20 sippara ***** válasza:
37%
Namost... a kutyák nem támadtak rád. Ha rád támadtak volna, nem otthon írnál róluk sértődötten gyakorira, hanem - jobb esetben - a balesetin diktálnád a vallomásod egy rendőrnek.Hogy mit lehet tenni a gazdák ellen,azt csak az elmúlt 24 órában, csak én kétszer írtam itt le, keresd vissza.
2013. aug. 24. 11:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/20 anonim ***** válasza:
Jelentsd fel a tetveket, igenis legyen folytatása az ügynek, ne hagyd annyiban. Amúgy sajnállak, nagyon rossz élmény lehetett:(
2013. aug. 24. 11:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/20 A kérdező kommentje:

"Namost... a kutyák nem támadtak rád. Ha rád támadtak volna, nem otthon írnál róluk sértődötten gyakorira, hanem - jobb esetben - a balesetin diktálnád a vallomásod egy rendőrnek.Hogy mit lehet tenni a gazdák ellen,azt csak az elmúlt 24 órában, csak én kétszer írtam itt le, keresd vissza.

"

Ja biztos csak üdvözölni aklartak, azért haraptak bele a táskába ugye?

Észkombájn!

2013. aug. 24. 11:59
 8/20 sippara ***** válasza:
39%
Figyelj... ha három kutya MEGTÁMAD egy embert, azt jó esetben tizensok öltéssel varrják és/vagy gipszelik. Elkergettek a területükről és belecsíptek a táskába. Ennyi. Biztosan ijesztő élmény volt, ezt aláírom, de nem támadtak meg.
2013. aug. 24. 12:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/20 anonim ***** válasza:
100%

A legjobb megoldás az, ha feljelentést teszel az állatvédőknél!


Megmondod nekik, hogy veszélyes emberre támadó állatot tartanak, ráadásul végig nézték ahogy a táskádba kaptak és nem szóltak semmit. Rossz a kerítés, stb.


Csináljanak valamit. Vagy rosszabb esetben szólj a gyepmesteri telepnek, hogy van két nemnormális kutya, akik kint bóklásznak az utcán, ekkor és ekkor, menyjenek ki megnézni, és ha igen mondanak, te kicsalod őket ők meg elkapják.


Egyábkánt a kutyákra rá kell szólni magas, mérges fennhangon hogy "tünj innnen" azzal meglepődhetnek de nekem már bevált.


Másrészről vigyél magaddal valami vasrudat, kést, akármit hogyha még is a következő harapások rád irányulna döfd beléjük.

2013. aug. 24. 13:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/20 anonim ***** válasza:
58%

sajnálom de elég nagy tudatlan volt az aki sipparát lepontozta. ugyanis igaza van!


a jogi kérdésre már válaszoltak, én megpróbálom elmagyarázni kedves kérdező a kutyák szemszögéből mi is történt csak hogy megértsd és ne szajkózz olyan égbekiáltó butaságokat hogy azok a kutyák téged megtámadtak. mellesleg itt hozzátenném hogy egész béketűrő társaság volt, már kutya már keményebben is a tudomásodra hozta volna azt amit ezek a kutyák is akartak.


"Mi rosszat tettem? Miért kellett belém harapni, majd vissza spurizni a házhoz? Mit gondolt a kutya?

Nekem így jött le ez az egész: Tegyük fel hogy fordított esetben van ez emberekkel: Vagyok én, van egy házam, és jön valaki az utcán, nagyon ideges vagyok, meg nem tudom,. és rám néz, ekkor elkezdek neki ordibálni, megy tovább szó nélkül, kirohanok hozzá, az arcába állok, ordítok neki, megy tovább, fogok egy kést, beleszúrom, majd hazaszaladok.


Na ez milyen lenne? Mi értelme lenne? "


először is, amellett hogy a hasonlatod nem is volt korrekt meg kellene értened hogy ezek NEM EMBEREK HANEM KUTYÁK, TEHÁT ÁLLATOK.


emberi viszonylatban ez kb. annyi lett volna, minthogy az utcán belédkötnek , szólnak hozzád te meg nem válaszolsz, mire az illető dühös lesz és a táskádra csap hogy figyelj már rá! nem leszúr, ugyanis ezek a kutyák sem sebesítettek téged meg!


namársmost. ezek a kutyák azért ugattak mert azt próbálták neked magyarázni hogy "tűnj innen ez a mi területünk!", mivel te a kutyák számára nem adtál semmilyen jelet arra vonatkozóan hogy nem jelentesz veszélyt számukra, sőt tovább baktattál amellett hogy kétlem hogy valóban nyugodt lettél volna, ezért mérgesebbre vették a figurát, tehát azt próbálták magyarázni "tünj innen mert megharaplak ha nem értesz a szóból". így esett arcátlanul áldozatul a táskád.


namármost. a kutyák esetében van egy bizonyos testbeszéd (calm signals) ami arra jó hogy a másik kutya felé megfelelő jelzéseket küldjön a fajtársa amivel tudatja, nem jelent veszélyt a számára. ha egy idegen kutya betér egy másik territoriális területére akkor az soha nem fog tudomást sem véve róla tovább menni. EZEK A KUTYÁK MINDEN ESETBEN MEGÁLLNAK (LEGTÖBBSZÖR LE IS ÜLNEK!) ÉS NEM INDULNAK TOVÁBB AMÍG A MÁSIK MEGFELELŐ JELZÉSEKET NEM KÜLD FELÉ!


így adja a tudtára az idegen kutyának hogy részéről nincs miért tartania neki csak épp arra kell elmennie.


tehát a kutya szemszögéből:


"Mi rosszat tettem?" azt hogy behatoltál a kutya területére. amit a kutya nem úgy vesz hogy a kerítésig az övé. önsétáltatós kutyák esetében ezek jóval nagyobb területek.


"Miért kellett belém harapni, majd vissza spurizni a házhoz? "


egyrészt nem beléd harapott, másrészt mivel nem értettél a szóból így nyomatékosította a kutya azt amit eddig is próbált megértetni veled. feltehetőleg azért rohant a harapás után el mert ugyanakkor bizonytalan kutyával álltál szemben.


"Mit gondolt a kutya? "


nézzük. te ülsz a teraszodon, hatalmas gyönyörű kerted előtted. mire arra leszel figyelmes hogy egy fazon a te kerteden át szeretne áthaladni. összetapossa a virágaidat, a szép zöld füvedet. bosszúsan odamész megkérdezni mit akar? miért erre jön? miért nem kérdezte meg szabad e? mire a fazon rólad tudomást sem véve csak megy tovább a kertedben. egyre mérgesebb vagy már fenyegetőzöl rendőrséggel meg tudom is én mivel, mire a fazon ezt meg sem hallva csak ugyanúgy tovább megy de rádvet egy mérges pillantást "szemmel lehetne ölni" tekintettel (amikor már te is dühös lettél a kutyákra és meg akartad rúgni őket). szóval kérdem én, te mit gondolnál?


"2. Ha nincs táskám, a lábamba harap bele egyet? "


valószínűleg a kutya nem a táskádat célozta meg, ő csak oda csípett ahol épp ért.


"Miben fenyegettem a területüket? "


ahogy már előzőleg is megírtam az önsétáltatós kutyák esetében nem áll a dolog ott meg hogy a ház közvetlen közelében levő terület az övék. és te konkrétan "engedély nélkül" behatoltál a területükre. (fentebb már kiveséztem érthetően úgy gondolom)


"3. Hogyan lehet ezt legközelebb elkerülni?"


úgy hogy legközelebb azonnal megállsz hogy megszimatolhassanak. ezzel mutatod nekik hogy tiszteletben tartod őket és a területüket, nem jelentesz veszélyt a számukra.


évekkel ezelőtt volt a szemben szomszédunknak egy hatalmas német juhásza.

amikor nagyon fiatal voltam késő este mentem haza a diákmelómból. ez a kutya elkezdett messziről ugatni. én haladtam tovább. hát elkezdte mérgesebbre venni a figurát, mire -akkor még félelmemben- megálltam. a kutya odajött megszaglászott akkor már csóválta a farkát, majd elindult az ellenkező irányba és én is mentem haza.


véletlen megoldás volt, nem tudtam hogy ezzel valójában a kutya felé megfelelően kommunikálok. tehát azzal hogy "kérésre" én megálltam és hagytam hogy megszaglásszon, egyben a tudtára adtam azt is hogy nem jelentek veszélyt sem számára sem a területére vonatkozólag.

2013. aug. 24. 14:34
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!