Mivel etessem a nagyon legyengült, vérszegény kutyámat?

válasza:

válasza:Igen a calopet is jó, de szerintem most inkább olyan készítményre lenne szüksége mint pl. béres csepp kutyáknak, vagy valami folyékony erősítő. A koncentráció miatt: gyorsabb a felszívódása és az adagolás is pontosan le van írva.
Azért én mindig csodálkozom,hogy az állatorvosok ilyen esetekben miért nem tájékoztatják a gazdát teljes körűen, mint milyen erősítőre van szükség????

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:Ebben az esetben a veséjét és a máját kéne megtámogatni mert mind a babézia mind maga a vér hiánya, betegsége főleg ezekben a szervekben érződik ki.
Fontos hogy szerves alakban kapja az tápanyag utánpótlást, mert most életbe vágó a vérképzés szempontjábül. Tehát a minőségibb dolgokat szabadna csak választani. Cékla vasra jó lenne ha megenné.
Egyébként grépfrut magcsepp meg maga a babézia ellen lenne javasolt.
Elképzelésem szerint a babézia parazitát ami megtámadja a vörös vértesteket kéne kisöpörni pl grépfrut maggal.
Közben a vörös vértesteket kéne pótolni és azokat a szerveket amik ezt készítik, máj vese.
Bemész egy gyógyszertárba bioboltba, és ha valami képzettebb eladót találsz kérj dolgokat májra, vesére.
Parazita ellenes szereket is kéne, de a legjobb az lenne ha ezt az orvos mondaná meg.

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Az egészségügyi könyve alapján 8hónapos bullmasztiff, de nem bízom benne mert nincs csak egyetlen védőoltása.. lehet kamu is a könyvecske.
Olyan kutyások véleményét várom akik voltak már hasonló helyzetben.Boxer kanom 7-éves hatalmas életerős kutya, kóli baktériumtól (madárürülék) lett beteg decemberben,azóta visszatérő bélrendszeri,emésztőrendszeri betegségei vannak,(2-3-hetente,hányás vagy...
Kedves hatvani lakosok! Körülbelül egy órája jártam Hatvanba, és észrevettem a buszállomástól körülbelül tíz-tizenöt méterre (a Lidl felé) -ha jól tudom a Boldogi-út mentén- egy pad mellett egy közepes méretű, világosbarna, rövidszőrű kiskutyát. A kutyus nagyon le...
Arra gondoltam, szereznék be gyeptéglákat, meg rá szagokat a környékről. Vajon hajlandó lenne elvégezni ott a dolgát?
5 órára kaptunk időpontot a dokinál, de tippem sincs mi lehet a baj. Tegnap még nem volt semmi baja, teljesen normális volt minden :(! Van valami ötlet, hogy mire számíthatok? Találkozott már valaki ilyennel? Nem eszik, fecskendővel itatom.
istenem... pedig cseppeket is kapott, talán 1 hete járt le a hatása (elvileg...). tegnap este kivittük, 1 órát sétáltunk egy kis erdőben. ma reggel a kutya bágyadt, levert, lomha volt. észrevettük, h tele van a kutya kullanccsal. csak 1 lábába 5 db volt, de soksok tíz...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!