Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mivel etessem a nagyon legyeng...

Vanika129 kérdése:

Mivel etessem a nagyon legyengült, vérszegény kutyámat?

Figyelt kérdés
Van egy lablador-vizsla keverék kutyusom.Ő a mindem,sajnos kullancsfertőzés érte és nagyon súlyos,vagyis már 3.dik napja hordom infulziós kezelésre (babézia fertőzés)a környék legjobb állatorvosához.azt monta a doki hogy a fele vérét tönkretette a baktérium,a foginye nagyon fehér és a szeme is.enni eszik és már iszik is ,a dolgát elvégzi és 10percet még sétálgat is,ugy látom javult,de nagyon aggaszt hogy még mindig nagyon fehérek a szemei.Mivel kellene etetnem hogy minnél hamarabb beinduljanak a vörös vérsejtek szaporodása??az orvos tegnap elfelejtettem erről megkérdezni mert nagyon sok gond járt közben a fejembe.kérlek segitsetek,kétségbe vagyok esve.nagyon félek hogy elveszítem. :( :( minden ötletnek nagyon örülnék.

2013. nov. 21. 11:14
1 2 3
 1/25 Imola Ágnes ***** válasza:
Calopet paszta, állatpatikában kapsz, nagyon jó. Van a Hills nek valamilyen konzerve, amit felépülésnél használnak. Emellett főzz neki rizset, zölsdégekkel, és annak a levével próbáld itatni, a rizset is megeheti. Szurkolok, hogy jobban legyen.
2013. nov. 21. 11:23
 2/25 anonim ***** válasza:

Igen a calopet is jó, de szerintem most inkább olyan készítményre lenne szüksége mint pl. béres csepp kutyáknak, vagy valami folyékony erősítő. A koncentráció miatt: gyorsabb a felszívódása és az adagolás is pontosan le van írva.

Azért én mindig csodálkozom,hogy az állatorvosok ilyen esetekben miért nem tájékoztatják a gazdát teljes körűen, mint milyen erősítőre van szükség????

2013. nov. 21. 11:29
 3/25 A kérdező kommentje:
előzőnek köszönöm,már utánna is nézek :) hallottam másoktól hogy a főtt máj is nagyon jó,meg a cékla is jó vérszegénység kezelésére,nemtudom mennyire volt jó az infóm.jó lehet e valóban?
2013. nov. 21. 11:30
 4/25 anonim ***** válasza:
Mikor az én kutyám volt beteg, én is adtam neki céklát. Nem tudom, mennyit használt, de nagyon ette.:) Jobban lesz, ne aggódj, csak nagyon le tudja verni őket a lábukról. Anno az enyémet is egy hétig hordtam a dokihoz.
2013. nov. 21. 11:33
 5/25 Imola Ágnes ***** válasza:
A báres tényleg jó ötlet, vagy megpróbálhatod a VETRI DMG cseppet, az még erősebb, én is használtam, nagyon jó.
2013. nov. 21. 11:34
 6/25 anonim ***** válasza:
..ezaz Ági, ez nem jutott eszembe:)
2013. nov. 21. 11:36
 7/25 anonim ***** válasza:
0%

Ebben az esetben a veséjét és a máját kéne megtámogatni mert mind a babézia mind maga a vér hiánya, betegsége főleg ezekben a szervekben érződik ki.

Fontos hogy szerves alakban kapja az tápanyag utánpótlást, mert most életbe vágó a vérképzés szempontjábül. Tehát a minőségibb dolgokat szabadna csak választani. Cékla vasra jó lenne ha megenné.

Egyébként grépfrut magcsepp meg maga a babézia ellen lenne javasolt.

Elképzelésem szerint a babézia parazitát ami megtámadja a vörös vértesteket kéne kisöpörni pl grépfrut maggal.

Közben a vörös vértesteket kéne pótolni és azokat a szerveket amik ezt készítik, máj vese.

Bemész egy gyógyszertárba bioboltba, és ha valami képzettebb eladót találsz kérj dolgokat májra, vesére.

Parazita ellenes szereket is kéne, de a legjobb az lenne ha ezt az orvos mondaná meg.

2013. nov. 21. 13:14
 8/25 anonim ***** válasza:
Süss neki májat.
2013. nov. 21. 14:18
 9/25 A kérdező kommentje:
Utána olvastam a Verti DMG csepp után ,hát jónak tünik,bár drága is de nem érdekel,már meg is rendeltem a kutyusomnak,remélem nagyon hogy ez már tényleg helyrehozza. :)
2013. nov. 21. 14:29
 10/25 anonim ***** válasza:
A máj és a cékla valóba jó vérképző. Lehetőleg nyersen add neki. Napi 10-10 dkg maximum a májat vágd nagyon apróra a céklát pedig turmixold le és keverd össze a kettőtt úgy ad neki. Jobbulást:-)
2013. nov. 21. 14:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Nehéz helyzetben vagyok, egy legyengült, vörös bullmasztiff szukát mentenék meg az éhhaláltól, de sajnos nincs törzskönyve, nekem pedig inkább egy...

Az egészségügyi könyve alapján 8hónapos bullmasztiff, de nem bízom benne mert nincs csak egyetlen védőoltása.. lehet kamu is a könyvecske.

Betegségtől lesoványodott, legyengült kutyának milyen tápot, vitamint ajánlotok?

Olyan kutyások véleményét várom akik voltak már hasonló helyzetben.Boxer kanom 7-éves hatalmas életerős kutya, kóli baktériumtól (madárürülék) lett beteg decemberben,azóta visszatérő bélrendszeri,emésztőrendszeri betegségei vannak,(2-3-hetente,hányás vagy...

Hatvaniak és környékben élők! Legyengült kutyus a buszállomás mellett. Valaki segítene rajta?

Kedves hatvani lakosok! Körülbelül egy órája jártam Hatvanba, és észrevettem a buszállomástól körülbelül tíz-tizenöt méterre (a Lidl felé) -ha jól tudom a Boldogi-út mentén- egy pad mellett egy közepes méretű, világosbarna, rövidszőrű kiskutyát. A kutyus nagyon le...

Öreg, legyengült skót juhászom nem tud lemenni a lépcsőn, mi pedig nem bírjuk őt fölemelni. Tudnátok írni ötleteket, hogy hogyan tudnánk megoldani,...

Arra gondoltam, szereznék be gyeptéglákat, meg rá szagokat a környékről. Vajon hajlandó lenne elvégezni ott a dolgát?

SOS! Fehér színű váladék jön a szuka kutyám nemi szervéből és nagyon legyengült, alig bír lábra állni. Mi lehet a baj?

5 órára kaptunk időpontot a dokinál, de tippem sincs mi lehet a baj. Tegnap még nem volt semmi baja, teljesen normális volt minden :(! Van valami ötlet, hogy mire számíthatok? Találkozott már valaki ilyennel? Nem eszik, fecskendővel itatom.

5 hónapos kis puliban iszonyatosan sok kullancs mászott a tegnapi erdei séta után. Mára legyengült. Eltávolítottuk őket, rohantunk a dokihoz, kapott...

istenem... pedig cseppeket is kapott, talán 1 hete járt le a hatása (elvileg...). tegnap este kivittük, 1 órát sétáltunk egy kis erdőben. ma reggel a kutya bágyadt, levert, lomha volt. észrevettük, h tele van a kutya kullanccsal. csak 1 lábába 5 db volt, de soksok tíz...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!