Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért hiszi 1-2 ember magát...

Miért hiszi 1-2 ember magát megmentőnek? A kutyát haza viszik, de a csöves már nem vinnék! Azt kéne osztogatni nem a kutyát!

Figyelt kérdés

A nénikém mindig ezt csinálja. Talál kiskutyákat az úton, vagy bárhol ahol kirakják kidobva, kirakva, és haza viszi őket, és boldog-boldogtalannak osztogatja, hogy "fogadják be, mentsék meg!" és engem is már idegesít, hogy nekem nem kell kutya 1. nem foglalkoznék vele, 2 jobb gazdát is talál nálam 3. én tisztességesen megmondom, hogy NEM KELL és nem rakom ki az utcára...

Most olyan rendes dolog, ha az ember befogad ilyen kóbor kutyát, és boldog-boldogtalanra sózná?

Miért vannak ilyen emberek?

A csöves miért men viszi haza, hogy azt is osztogassa?2013. dec. 10. 09:47
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
29%
Most ez divat, régen letojták az emberek a kóbor kutyákat, most meg ráköltenek egy vagyont olyan kutyára akit 10x elütött az autó, 2 lába van, fél szeme, de menstük meg.
2013. dec. 10. 09:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/16 anonim ***** válasza:
99%

A hajléktalanok és a kidobott kutyák között azért némi különbség fellelhető..

Mondjuk az egyik tehet róla legalább X%ban a másik meg nem csak köcsög gazdája volt.


Én is vittem már haza kutyát. Elviszem a dokihoz amint lehet eddikg 4ből 3ban volt chip, őket haza is vittem tökre örültek neki.. mert így úgy amúgy kiszökött..


A 4et dokinál hagytam mondta hogy van ismerős aki ideiglenesezik(neki a gazdája nem lett meg viszont lett új)


Az hogy a nénikéd téked folyamatosan zaklat ezzel arról nem mi tehetünk, a legtöbben akik ilyennel foglalkoznak nem ajánlgatják összevissza a kutyájukat.. és ha valaki nemet mond azt normális ember felfogja.

2013. dec. 10. 10:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/16 anonim válasza:
57%

Mert a kutya maximum összesz_arja a lakást a hajléktalan meg ki is rabolja, a befogadóját megerőszakolja vagy a torkát elvágja.


A kutya ha nem ugat és nem tűnik agresszívnek akkor kiszámíthatóbb. Igaz vannak esetek mikor rosszul bántak vele és bizonyos ruházatra vagy szagra vagy hang vagy fényhatásra támad de ez önkéntelen.


A hajléktalanok többsége a felelőtlen életvitel és a káros szenvedélyek miatt került az utcára. Az ilyen ember pedig egytől-egyig a saját érdekét nézi és eltapos bárkit. Ugyanaz a mentalitása, mint a gazdagoknak vagy a cigányoknak csak ő túl buta és korlátolt volt ahhoz hogy véghezvigye és nem volt 20 testvére aki befogadja.


Nagyon kevés az, aki tényleg nem tehet róla, hogy utcára került. És az ilyet nagyon nehéz is megtalálni mivel a többiek is azon vannak, hogy ezt hazudják az embereknek, hogy megszánják őket. Meg a normálisabbak dolgoznak és csak legvégső esetben koldulnak.

2013. dec. 10. 10:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/16 anonim ***** válasza:
91%

Én az embereket csak nagyon kevés esetben sajnálom.

Oly sokan hangoztatják, hogy ők emberek, nem állatok, hogy mennyivel jobbak, meg stb...hát mutassa meg.

Már nem azért, de ha végig megyek egy olyan útszakaszon, ahol csövesek vannak, azok mind alkoholisták, vagy más szenvedélyektől függenek. Ők tehetnek róla, hogy odakerültek. Kéregetnek pénzt, meg ott próbálnak lehúzni, ahol tudnak, ha meg összejön egy kisebb összeg az első dolguk, hogy bemennek egy boltba, és vesznek valamilyen rövidet.

Hát én kérek elnézést, hogy nem adok piára egy csövesnek.

De, nekem is volt már olyan, hogy odajött egy ember, meg nem mondtam volna, hogy hajléktalan(mert van különbség a csöves és a hajléktalan között), és elmondta, hogy ez, meg ez történt vele, és hogy 3 napja nem evett, és neki nem kell pénz, de ha van nálam étel, akkor szánjam meg vele.

Na ezt az embert szépen meginvitáltam egy közeli boltba, és egy nagy zacskónyi ételt vettem neki.

Amikor átadtam neki a zacsit, akkor sírásban tört ki, és nem győzött hálálkodni.

Valamiért még ott maradtam vele, elmondta a történetét, hogy miért került utcára ( egy cégnél volt viszonylag magas pozícióban, de egyszer, amikor hazament a főnökét a feleségén találta, kitört a balhé, az asszony meg mindenből kiforgatta. Elmondta, hogy nagyon sokat járt külföldre, 3 nyelven anyanyelvi szinten beszél, tolmácskodott is, de ahogy elvették mindenét, és elkezdett lefelé csúszni a létrán sehol sem alkalmazták, mert nem tud minden nap fürödni, a ruháit nem tudja mosni, meg stb) Szívesen segítettem volna többet is, de ez az eset Pesten történt, én meg vidéki vagyok.

De, ha nem pénzt kérnek tőlem, hanem ételt, akkor mindig segítek!

A kutyák meg nem tehetnek róla, hogy oda kerültek, sokszor a megszületniük sem kellett volna, de az agyhalott szaporítóknak kel a pénzt, ha meg nem megy el a kutya, akkor jó neki az utcán is.

Ők teljesen ki vannak szolgáltatva nekünk, olyanok, amilyet mi csinálunk belőlük. Rajtuk csak segíteni lehet, ugyan úgy feltételek nélkül, ahogy ők is minden feltétel nélkül lesik a mi kívánságainkat.

De, ha te nem érzel így, az a te bajod, de legalább ne hecceld azokat, akik segítenének.

(és úgy zárójelben megjegyzem, hogy vannak olyan szervezetek, akik a csöveseknek segítenek, csak a csövesek sok esetben ebből nem kérnek, és inkább az utcákon fagynak meg...)

2013. dec. 10. 12:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/16 zsuzsabazsa ***** válasza:
75%
Én már nem írom le mert az előttem szóló leírta a lényeget.
2013. dec. 10. 19:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/16 anonim ***** válasza:
97%

4-es vagyok. Látom egy-két embernek nem tetszik az én álláspontom, ezért most felteszek é is egy kérdést...

Mi akadályoz meg titeket, illetve a kérdezőt abban, hogy szépen kislattyogj az utcára, odamenj egy csöveshez, a hóna alá nyúlj, és hazavidd?

Ha ennyire megy az interneten való szájhősködés, de cselekedetek nincsenek mögötte, akkor most miről beszélünk?

Én nem csak a neten menőzök a laza szövegemmel, hanem ha olyan kutyát találok, aki ki van dobva, akkor a "hóna" alá nyúlok, és kiemelem a trutyiból. Ha nektek ez nem tetszik, akkor nem a kutya barátokat kell osztani, hanem szépen tenni kéne valamit, ahelyett, hogy a gép előtt ültök, és beszéltek róla.

Vagy, nem menjünk olyan messzire, hogy hazavinni a csövest, hanem odamenni, és meleg ételt adni neki, és elvinni egy helyre ahol aludhat?

Kíváncsian várom a kifogásokat....

2013. dec. 10. 21:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/16 zsuzsabazsa ***** válasza:
75%

A csöves ha vinnék akkor se menne hajléktalan szállóra mert ott feltétel, hogy nem ihat.

A kutya ha volna olyan esze mint az embernek saját maga elgyalogolna egy menhelyre, hogy kaját, vizet és hajlékot kapjon.Mivel erre nem képes ezért mi jó érzésű emberek segítünk rajtuk.

2013. dec. 10. 21:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/16 zsuzsabazsa ***** válasza:
95%
Nemegyszer előfordult már, hogy én is vettem a csövesnek vagy hajléktalannak kaját. Olyan is volt, hogy a csövessel kutya volt, és a kutyának is vettem egy doboz konzervet és a csövinek is kolbászt két zsömlével.
2013. dec. 10. 21:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/16 anonim ***** válasza:
86%

Előre leszögezném, szociológus vagyok.Hajléktalannak maximum kaját vagy fuvart érdemes "ajándékozni". Pénzt semmiképpen sem! Esetleg adhattok nekik eérhetőséget és bejelenthetitek 4 órában dolgozni! Ennyit lehet tenni értük, de potyapénzt nem érdemes nekik adni, hiszen az olyn, mintha lentebb rúgnád a lejtőn!

A kutya viszont kevésbé tudatos, sőt, az ember akaratából létrehozott lény. Ő nem tud elmenni munkát keresni, sem szállóra menni. Egy hajléktalan előtt pedig számtalan civil, nonprofit és stb szervezet tárja ki a karjait, a dolga csupán annyi, hogy besétál egy kapun. Itt a különbség a kutya és az ember között.

2014. febr. 10. 17:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/16 anonim válasza:
100%

Megtörtént 1972-ben. Akkor máshol laktam Egy fiatalember,tán 23 éves panaszkodott,hogy apja éjjel kizavarta.( Tudtam nagyon zürös családi életükről Több gyerek,részeges apa,az szzony néha kombinéban szaladt éjnek idején.)Mondja: Kimentem a szalmakazalba,az meg majdnem rámborult. Hot ez se tűr meg? Mondta és kicsordult a könnye. Nem lakhatnék nálad? Ismertem az ilyen helyzetet, Megszántam,befogadtam. Már két hete lakott nálam,mikor a kocsma pincéjébe betörtek.Még nem tudtam erről,mikor láttam: sok apalack van nálam.

- Ez honnan van - kérdeztem.

- Ne törődj vele pajti,van. Igyál

- De hát akarom tudni hogy szereztl ennyit?

- Egy embernél betonoztam,pénze nem volt ezzel fizetett. Aztán az egyik bukósisakom is eltünt. Visszahozta mert látta,hogy nem játszok a szóval.Aztán a betörésről is értesültem Az rosszul esett,mert a 70 éves kocsmáros bácsival jó,beszédes viszonyban voltam.

Mikor megtudtam a dolgokat Mondtam: Ma éjjal még itt alhatsz,de holnap már nem. Ő a szobában aludt,én a konyhában. Lefekvés után nyögést hallottam,mint aki fuldoklik. Nem mentem be. Tudtam,hogy sajnáltatni akarja magát. Később mikor hugával találkoztam elmondtam neki. Azért fogadtam be mert apátok kizavarta őt éjjel

- A rossebet zavarta ki... összevesztek,mint máskor,ő meg kiment.

Hát így fogadj be embert. A kutya talán nem tör be a kocsma pincéjébe. Persze ez az én esetem volt,ettől még lehetsz segítőkész,mintahogy én is az maradtam.

Tavaj utcáról mentettünk be egy kismacskát,,aztán ivartalaníttatuk.most már jó nagy

Jó egészséget mindenkinek!

2014. febr. 10. 18:53
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2022, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!