Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tudtok nevelési tippet adni...

Tudtok nevelési tippet adni nagytestű pásztorkutyához? Ha szófogadó és könnyen kezelhető, akkor is el kell vinni iskolába?

Figyelt kérdés
Azt hallottam, hogy a nagytestű kutyákat ajánlott elvinni iskolába. Az enyém most 4 hónapos- tátrai juhász a fajtája. Nagytestű.Úgy tűnik kevés mozgásigényű, könnyen kezelhető természetű. Ennek ellenére azt tanácsolják vigyem el iskolába.

2014. márc. 17. 11:38
 1/4 anonim ***** válasza:
Nem feltétlen kell iskolába vinni. Ha van időd foglalkozni vele, te magad is taníthatod, illetve elviheted néha sétálni, hogy más kutyák társaságában is lehessen.
2014. márc. 17. 12:00
 2/4 Imola Ágnes ***** válasza:
Ha van rá lehetőséged, szerintem vidd el. Megtanuljátok az alapokat, ami nagyon jól jön. Általában 4 hónapos korban minden kutya jól kezelhető, utánna jönnek elő a gondok.... sokkal könnyebb megelőzni egy problémát, mint kijavítani... Azon kívül nagyon jó buli gazdának és kutyának egyaránt.
2014. márc. 17. 12:18
 3/4 A kérdező kommentje:
A napi sétáltatás megvan, azonkívül az öttagú családunk mindenik tagja felváltva foglalkozik vele. Most teljesen kezelhetőnek tűnik, de nem tudom, mikor jelentkezhetnek nála a dominancia jelei.(amint említettem most 4 hónapos).A mérete kb akkora, mint egy felnőtt husky...A kutyasuli tényleg jó ötlet, de csak 6 hónapos korától( avagy a nyári szünethez van kötve) tervezem. Három gyerek él körülötte ( 15, 12,8 évesek ) Őket féltem, nem szeretném, ha a kutya nevelési problémák miatt fölöttük viselkedne dominánsan. Amint említettem még csak 4 hónapos. Mikor kell kezdeni figyelni a viselkedésében, hogy tapasztalok -e nála erre utaló jeleket ?
2014. márc. 17. 12:39
 4/4 anonim ***** válasza:

Ahogy írtad, kutyasuliba később érdemes vinni.

Jelenleg szocializálni kéne kölyök, felnőtt kutyákkal, emberekkel, idegen tárgyakkal/hangokkal stb.

Ezekben egy kutyaovi segítségedre lehet.

Nálunk kb. 9 hónapos volt, amikor elkezdett kamaszodni, aztán hullámokban többször előjött nála ez a korszak olyan 2 éves koráig :)

2014. márc. 17. 15:46

Kapcsolódó kérdések:

Mennyit tojik egy felnőtt nagytestű kutya egy héten? Sokan ennyire igénytelenek, hogy nem szedik fel, vagy ennyire sokat termel a kutya?

Sok kertesházban áll a sok akna, és tele vele a fű, néha a járda is. És sok ismerősömnél van egy nagytestű kutya, és lépegetnem kell óvatosan a járdán is, mert tele van szarva a járda is, de a fű is. Mennyit tojik egy felnőtt nagytestű kutya egy héten? Nem hiszem,...

Szeretnék egy közepesen nagy testű, de egy "elegáns, méltóságteljes" kutyát (igazából huskyt szerettem volna, vagy valami ehhez hasonlót, mert ezek...

De sajnos nincs túl sok szabad időm (talán napi 1-2 órám).Szóval valami olyasmi kutya kellene, amihez nem kell annyira sok idő, lakásban is tartható( bár megoldható azért a kinti tartás is) továbbá a házi állatokkal is elvan azért, és tanulékony, és abszolút nem...

Könnyen kezelhető, közepes nagytestű kutyák?

sziasztok! boxer könnyen kezelhető kutya? ha nem akkor ilyen 30-50 kg-os kutyák közül milyen könnyen kezelhető kutyák vannak retrievereken kívül?

Közepes nagytestű fajták között melyik a legkönyebben kezelhető?

sziasztok! tavasszal szeretnék venni egy közepes-nagytestű kutyát olyan 25kg-65 kg.(ne legyen se kicsi,de ne is egyen nagyon sokat) Én egy könnyen kezelhető,tanítható,kedves, kutyát szeretnék venni. nem kell,hogy olyan aktív legyen mint egy border collie,lehet...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!