Firestorm kérdése:
Hol találok kutyatámadási illetve harapási
statisztikát?
Sajnos nem tudok ilyet, de az biztos hogy a spánielek nagyon harapósak. :D
2014. máj. 5. 12:20
Na, mégis találtam:
[link]
[link]
[link]
Az utolsó szerintem marhaság, de azért az is valami.
2014. máj. 5. 12:22
Én csak amerikait találtam wikipédián, magyarról nem tudok. A cikkek is, amiket olvastam, mind azon alapultak, de az több okból is mást mutat, mint a magyar helyzet.
2014. máj. 5. 12:22
4/17 A kérdező kommentje:
Spánielek meg a tacskók :D
Pedig érdekelne,mert sokan okoskodnak,hogy a staff,pit és rotik vezető élen állnak a statisztikában,míg a németjuci,goldi és társai pedig leghátul.
Olyan lenne jó,ahol ugyan annyi annyi kutyát teszteltek le.
Meg igazából egyik statiszta sem lesz hiteles, mert csak a jelentett eseteket tartalmazza (nyilván), a csivavákat, yorkikat és egyéb zsebkutyákat viszont semmilyen hivatalos feljegyzésben nem fogod megtalálni, mert azzal általában nem mennek az emberek se orvoshoz, se ügyvédhez, csak a komolyabb sérülésekkel. Pedig közöttük is elég sok az agresszor :)
2014. máj. 5. 12:24
Na hát olyat meg végképp nem fogsz találni, ami teszteken alapul, senki nem fogja összeharaptatni magát semmiféle kutyával direkt :D Meg nem mindegy, hogy szaporítós vagy rendes tenyésztős kutyáról beszélünk, milyen az előélete, satöbbi, nem lehet ebből korrekt mérést csinálni.
Annyit rémlik, hogy itthon a regisztrált támadásokat a német juhászok vezetik. Ők elég könnyen megkattannak a nem megfelelő tartástól.
2014. máj. 5. 12:25
7/17 A kérdező kommentje:
Nem is arra gondoltam,hogy megharaptatják magukat direkt.Hülyén fogalmaztam a teszt résszel :)
8/17 A kérdező kommentje:
Pl van egy ilyen,de hát na...
[link]
A spánielekről sok helyen hallottam már, hogy nagyon harapósak. Engem is megkapott egy egyszer, de nyilván nem mentem vele orvoshoz mert csak egy kis karcolás volt. Szerintem nagyon sok csivava, yorki, bischon, pincsi "támadás" sem kerül a nyilvánosság elé, mert egyszerűen nem veszik komolyan őket. Pedig én úgy gondolom ezeknél a kis talajcirkálóknál idegbetegebb egyedek nincsenek. Egy személyes tapasztalat: a környékünkön élt egy shi-tzu kutya, aki mindig "mami" ölében volt (nem tudom miért), és onnan lehetett simogatni. Kicsit morgolódott, de semmi komoly, míg egyszer leharapta egy 1 éves kislány állát, aki túl közel merészkedett hozzá. Abból volt is nagy botrány, végül nem tudom hogy ért véget de a kutyát azóta nem láttam.
2014. máj. 5. 12:28
Hát pedig hidd el, hogy a németjuhász, golden/labi igencsak elöl van!
És sokkal harapósabbak a "szobacirkálók", csak azt nem verik nagy dobra, hogy jajj, megharapott egy pincsi.
Felfújják a "harci kutyákat".
Ez olyan, mint amikor a hírekben mondanak egy karambolt, a Mercit vagy a BMW-t bemondják, semelyik másik típust nem.
2014. máj. 5. 12:29
Kapcsolódó kérdések: