Van egy alig egyéves keverék kutyusunk, egészen kicsi termetű, teljesen egészséges, a fogai gyönyörűek, de valami olyan elképesztően büdös a szája, hogy én még olyat nem tapasztaltam. Sokadik kutyánk már, tehát a kutyaszag, kutyaszájszag nem újdonság a számomra, de ilyet még nem tapasztaltam, hogy egészséges fogú fiatal kutya ilyen elviselhetetlenül büdi legyen. Van ötletetek, hogy ez mitől lehet, illetve mit lehet tenni ellene?
Nem értem mért kell ezt így felfújni? Ne szagolgasd a kutyád száját és akkor nem fogod érezni!
2014. aug. 27. 07:17
12/17 anonim válasza:
Minden kutya szája büdös képzeld az enyém is
2014. aug. 27. 07:17
13/17 anonim válasza:
mármint az én kutyámé
2014. aug. 27. 07:18
14/17 anonim válasza:
Büdös és büdös között van némi különbség, így a kutya normális szájszaga (ami BARF vagy Prey módszerrel etetet kutyánál minimális) és a kifejezetten büdös kutyaszáj között is, amit nem kell szagolgatni, kedves 11-es, mert lehet érezni amúgy is, ha pl. a kutya a közeledben tartózkodik és rádliheg, vagy egy autóban vagy vele. Egyébként meg ez nem felfújás, hanem fontos problémákra hívhatja fel a figyelmet a kutya fogaival, emésztőrendszerével, vagy egyéb egészségi állapotával kapcsolatban.
Kérdező, az állatorvos pontosan milyen vizsgálatokat végzett?
2014. aug. 27. 11:42
15/17 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó, köszönöm az értelmes hozzászólást! Az állatorvos megnézte a fogait, illetve azt mondta, ő nem érez semmi szagot a kutyán (nyilván a rendelőben uralkodó állatszag elnyomta), adott egy kutyafogkrémet, illetve mondta, hogy lehetne májfunkció vizsgálatot csináltatni, de szerinte ez a kutya nem úgy néz ki, mint akinek baja lenne, szerinte felesleges. Bevallom, a fogkrémet még mindig nem próbáltam ki, lévén, hogy a kutyusnak tényleg gyönyörűek a fogai, nem akartam ezzel kínozni. A történethez hozzátartozik, hogy időközben terhes is lettem, ami együtt jár a fokozott szagérzékenységgel, ez egy ideje elmúlt, azóta nem érzem olyan drasztikusnak a problémát, de például az autóban megrekedő bűz, amit említettél te is, továbbra is jellemző. Van ötleted, milyen irányban kellene elindulnunk?
2014. aug. 28. 21:35
16/17 anonim válasza:
Hát én kezdetnek csináltatnék egy rutinlabort (abban benne van a májfunkció is, meg a vese, cukor, stb.). Ha minden teljesen rendben, akkor kipróbálnám a fogkrémet. Azt nem írtad, van-e bármi egyéb problémája a kutyusnak, pl. szokott-e hányni, akár habosat vagy sárgát, illetve a széklete teljesen normális-e. Van-e bármi bőrproblémája?
2014. aug. 29. 11:33
17/17 A kérdező kommentje:
Ritkán szokott hányni, főleg legelés után, a széklete szerintem rendben van, bár általában kicsit erőlködős. A bőrének semmi baja. Ami még jelentőséggel bírhat: minden elérhetőt megrág, és nem csak rágja, meg is eszi, ez elsősorban rongyot, szőnyeget, lábtörlőt jelent. Ez rendszeresen látható az ürülékében is, tehát minden valószínűség szerint távozik a gyomrából.
Nem az a tipikus kutya szag, hanem valami förtelmes büdös szaga lett miután felhozta anya a sétáról. El szokott engedve lenni és néha beledörgölőzik a földbe. Lehet hogy attól ilyen? Volt már büdös máskor is de az elmúlt egy időre és most megint visszajött. Olvastam...
Van egy kb 4-7(befogadott azért nem tudom pontosan)ivartalanítot lány spánielem és semmit nem csinál nem pisilbe nem kakilbe és nem is pukizik de egyszer csak büdös lesz (belese fegszik semmibe)
Már lassan 2 éve az van, hogy a szálkásszőrű tacskóm nagyon büdös, én rendszeresen megfürdetem, de rá három nappal már megint olyan büdös lesz.. Ez Miért van? Azért, mert tulyák alatt mászkál, és mindent körbejár az udvarba? Kérem segítsetek, egyfolytába fürdetem, de nem viselem el a szagát..
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!