Miért van az, h. az emberek általában a kutyáktól félnek?

válasza:

válasza:Én jobban szeretem a kutyákat, de mégis tőlük félek.
Harapott már meg kutya. Csak úgy a semmiből odafutott hozzám az utcán és belém harapott. Meg ugattak is meg már sokszor családi házas környéken.
A gazdik meg nem is vigyáznak rájuk. Veszélyes nagytestű kutyáknál nyitva a kapu, simán kijöhetnek, sétáltatás közben nincs rajtuk póráz, nem is figyelnek rájuk.
Macska még sose akart rám támadni :) És nem is jellemző, hogy az utcán macskákkal találkoznék.

válasza:

válasza:Én mindkettőt kedvelem de a macskák a befutók. Sokkal önállóbbak. Van egy labrador keverékünk imádom de ha akarnám agyonverhetném és eszébe se jutna támadni. Egy macska nem ilyen ő ahogy úgy érzi forró a lába alatt a talaj meglép. Emellett ha jól nevelsz egy macskát azok is tudnak hihetetlen ragaszkodók és emberszeretők lenni.
A félelem részét meg már leírták. Még egy csivavának is nagyobb az állkapcsa és a fogai mint egy macskának. (persze a csivava és a yorki meg a mopsz és a hasonló ölebek nem szoktak félelmet kiváltani általában.) Most őszintén ha nem sikerül kikaparnia a szemedet a cicának akkor komoly kárt nem tud benned tenni míg ez nem mondható el pl egy tacskóról.

válasza:

válasza:8: ez nem igaz, a macska is nagyon tud szeretni. Nem vagyok elfogult, mert én is inkább kutyás vagyok.
De a cica is ugyanúgy vár az ajtó előtt, mikor mész haza. Bebújik melléd az ágyba. Bújik hozzád, várja, hogy simogasd, szeretgesd. Nekem még nem volt, de ezt mesélik a cicás ismerősök.
Volt, hogy vendégségben voltunk cicás családnál. Annyira megszeretett a cicájuk, hogy egyfolytában rajtam lógott. Állandóan jött oda hozzám és bújt, éjszaka is bebújt mellém az ágyba és át kellett ölelni.
Kapcsolódó kérdések:
A valaszaitokat elore is koszonkm
Az én kis terrierem egyszerűen nem szereti, ha a fenekét szaglásszák, lecsapja a farkát és odébb rohan. Egyszer, kétszer, harmadszorra már morog, aztán ugat. Még soha senkit nem próbált megharapni, nem ettől féltem, de rossz látni, amikor így végigkergetik szegénykémet...
Az elött nem féltem tõlük, a nagyoktól sem úgy kezdõdött hogy egy helyen dolgoztunk és ott volt egy nagy németjuhász aki kétszer rámtámadt
10 éves lányom eléggé tart a kutyáktól, bár az utóbbi időben sokat javult a helyzet. Pl most már nyugodt szívvel el mer menni az utcán egy pórázon tartott kutya mellett. Úgy gondoljuk, ha lenne egy kutyánk, akitől nem fél, az sokat segítene. Nagy testű nem jöhet szóba....
A félelmét kicsit sikerült enyhítenem azzal hogy mutattam neki videókat pl kisbabákról akik amstaffal voltak.Küldhettek hasonló cuki videókat.De szerinte "az amstaffok vérébe van a gyilkolás és ha majd nagy lesz megöli a családot"
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!