Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért van az, h. az emberek...

Miért van az, h. az emberek általában a kutyáktól félnek?

Figyelt kérdés
Nem a macskáktól. Ja és miért szeretik jobban némelyek a macskákat? és miért mondják azt, hogy a macska sokkal hálásabb meg ilyenek...

2016. okt. 10. 09:15
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
88%
Miért ne szerethetné valaki jobban a macskákat? Ők is vannak olyan hálásak mint a kutyák. Csak függetlenebbek az embertől, mint a kutyák, én pl pont ezt szeretem bennük. Azért félnék többen a kutyáktól, mert jóval nagyobbak (persze nem minden fajta), de én ismerek olyat is aki a macskáktól fél.
2016. okt. 10. 09:24
 2/16 A kérdező kommentje:
Nos, szerintem nem hálásak és nincsenek olyan kedvesek mint a kutyák. De a kérdésemmel nem a 40 kg-os, habzó szájú kutyákra gondolok. Én nekem van 1 puha kis ölebem. Annyira kedves, h. komolyan bárkihez odamegy és barátkozni szeretne. Mégis néha azt látom , h sikoltva menek7lnek előle. Amúgy régen én is féltem a NAGY kutyáktól.
2016. okt. 10. 09:32
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Én jobban szeretem a kutyákat, de mégis tőlük félek.

Harapott már meg kutya. Csak úgy a semmiből odafutott hozzám az utcán és belém harapott. Meg ugattak is meg már sokszor családi házas környéken.

A gazdik meg nem is vigyáznak rájuk. Veszélyes nagytestű kutyáknál nyitva a kapu, simán kijöhetnek, sétáltatás közben nincs rajtuk póráz, nem is figyelnek rájuk.

Macska még sose akart rám támadni :) És nem is jellemző, hogy az utcán macskákkal találkoznék.

2016. okt. 10. 09:44
 4/16 A kérdező kommentje:
Igen ez igaz... De ezek a kutyák valószínűleg bántalmazva vannak. Vagy csak ilyen a vérmérsékletük. De azért csodálom, h ilyenek után mégis jobban bírod a kutyákat...:D
2016. okt. 10. 09:48
 5/16 anonim ***** válasza:
72%
Egy kutya tud félelmetes lenni, egy macska sosem.
2016. okt. 10. 10:02
 6/16 anonim ***** válasza:
77%

Én mindkettőt kedvelem de a macskák a befutók. Sokkal önállóbbak. Van egy labrador keverékünk imádom de ha akarnám agyonverhetném és eszébe se jutna támadni. Egy macska nem ilyen ő ahogy úgy érzi forró a lába alatt a talaj meglép. Emellett ha jól nevelsz egy macskát azok is tudnak hihetetlen ragaszkodók és emberszeretők lenni.

A félelem részét meg már leírták. Még egy csivavának is nagyobb az állkapcsa és a fogai mint egy macskának. (persze a csivava és a yorki meg a mopsz és a hasonló ölebek nem szoktak félelmet kiváltani általában.) Most őszintén ha nem sikerül kikaparnia a szemedet a cicának akkor komoly kárt nem tud benned tenni míg ez nem mondható el pl egy tacskóról.

2016. okt. 10. 10:03
 7/16 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. De, Egy macska is tud félelmetes lenni. Egyszer osztálytársam nagyiját megharapta egy cica és szét lellett műteni a kezét mert annyira mérgező volt a nyála. Amúgy nem tudom, h miért szeretitek azért amacskákat,h milyen önállóak. A kutyák 5× jobban szeretnek minket. Na mindegy...ízlések és pofonok.
2016. okt. 10. 10:40
 8/16 anonim ***** válasza:
36%
Már miért kéne félni egy 4 kilós jószágtól? A 8kg alatti kutyáktól sem szoktak, aki elfut egy kiskutyától az ideggyenge. :D a macska valószínűleg nem fog megharapni, vagy hirtelen neked ugrani, a kutya ellentétben megteheti ezt, csak ugyebár ott nem csak csivavák és yorkik vannak, hanem németjuhász stb. akik azért komoly károkat tudnak okozni. Te miért nem félsz egy nyesttől vagy menyéttől? :D kb ilyen a kérdésed
2016. okt. 10. 10:43
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

8: ez nem igaz, a macska is nagyon tud szeretni. Nem vagyok elfogult, mert én is inkább kutyás vagyok.

De a cica is ugyanúgy vár az ajtó előtt, mikor mész haza. Bebújik melléd az ágyba. Bújik hozzád, várja, hogy simogasd, szeretgesd. Nekem még nem volt, de ezt mesélik a cicás ismerősök.

Volt, hogy vendégségben voltunk cicás családnál. Annyira megszeretett a cicájuk, hogy egyfolytában rajtam lógott. Állandóan jött oda hozzám és bújt, éjszaka is bebújt mellém az ágyba és át kellett ölelni.

2016. okt. 10. 10:43
 10/16 A kérdező kommentje:
igen,amúgy én is bírom a cicákat...csak valamiért idegesít ha valaki jobban szereti mint a kutyákat...
2016. okt. 10. 11:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Ti hogyan "szabadultok" meg a nagyon agresszíven barátkozó kutyáktól?

Az én kis terrierem egyszerűen nem szereti, ha a fenekét szaglásszák, lecsapja a farkát és odébb rohan. Egyszer, kétszer, harmadszorra már morog, aztán ugat. Még soha senkit nem próbált megharapni, nem ettől féltem, de rossz látni, amikor így végigkergetik szegénykémet...

Félek a kutyáktól hogy győzzem le a félelmem?

Az elött nem féltem tõlük, a nagyoktól sem úgy kezdõdött hogy egy helyen dolgoztunk és ott volt egy nagy németjuhász aki kétszer rámtámadt

Egy kutyáktól kicsit tartó gyerek mellé milyen kutyust ajánlanátok?

10 éves lányom eléggé tart a kutyáktól, bár az utóbbi időben sokat javult a helyzet. Pl most már nyugodt szívvel el mer menni az utcán egy pórázon tartott kutya mellett. Úgy gondoljuk, ha lenne egy kutyánk, akitől nem fél, az sokat segítene. Nagy testű nem jöhet szóba....

Nagyon szeretnénk a családba egy amstaffot de anyám nagyon fél az ilyen kutyáktól. Mit tegyek? Többi lent

A félelmét kicsit sikerült enyhítenem azzal hogy mutattam neki videókat pl kisbabákról akik amstaffal voltak.Küldhettek hasonló cuki videókat.De szerinte "az amstaffok vérébe van a gyilkolás és ha majd nagy lesz megöli a családot"

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!