Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Műtét utáni mély, rekedt...

Műtét utáni mély, rekedt hang? Az orvosunk szerint az altatás okozza. De miért?

Figyelt kérdés
2 kutyámnál is tapasztaltam. Az első egy közepes testű nőstény volt. Emlődaganat-eltávolító műtétje volt, amelyet altatásban végeztek. Azután egész hátrelévő életében mély, rekedtes hangon ugatott. A mostani kutyám egy nagytestű hím. Neki több hónappal ezelőtt műtötték a gerincét (háti tájékon), és őneki is azóta nagyon rekedt és mély hangja van ugatáskor. Aztán elvittük ivartalaníttatni, és ezután a műtét után még rosszabb lett a hangja. Rengetegszer érdeklődtem már kutyások körében, de úgy tűnik, soha senki nem tapasztalt még ilyesmit. Hogy lehet ez?

2016. dec. 2. 19:50
 1/6 anonim ***** válasza:
74%
Megsérthették a hangszalagokat.
2016. dec. 2. 20:24
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Hát ez elég furcsa, én sem találkoztam még ilyennel. Kérdezz meg másik dokit, hátha van ötlete.
2016. dec. 2. 20:44
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem amikor altatas utan beleraktak a tubust, megsertettek a hangszalagolat, amikor vezettek at a hangresen.
2016. dec. 5. 12:19
 4/6 A kérdező kommentje:

A mi orvosunk nem használ tubust, úgyhogy ez nem valószínű.

De ha feltételezzük, hogy mégis ez okozhat ilyet, akkor miert nem gyógyul meg soha a hangszalag?

És az orvos több éves gyakorlattal miért sérti meg a hangszalagokat? Nem tudja másképp megoldani?

2016. dec. 5. 15:36
 5/6 anonim ***** válasza:
83%
Honnan tudod hogy nem hasznal tubust? Akkor altatasban hogy tortenik a legutbiztositas az altatasban?
2016. dec. 5. 16:05
 6/6 A kérdező kommentje:
Több műtétnél is ott voltam és segítettem neki. Nem használt tubust soha. De eddig még minden kutya felébredt. :)
2016. dec. 5. 22:56

Kapcsolódó kérdések:

A kutyámat el fogják altatni! Ugye nem fog fájni neki, illetve hogy történik?

Pár hónapja először vettem észre rajta hogy epilepsziás rohamot kapott! Hívtuk rögtön a dokit de azt mondta nem tud a rohamaival mit kezdeni de vitamint adjunk neki! Ezeket megkapta, a kaja az mind csak minőségi volt hogy nehogy ez legyen a baj vagy legalábbis ne...

Mi a helyes ebben az esetben?

Van egy 10 éves francia bulldogom, aki egész 1 héttel ezelőttig kiváló egészségnek örvendett. 1 hete viszont pokol az életünk, ugyanis drága kis kedvencünk egy korábbi kezelt fulgyulladása ráhúzódott az agyának arra a területére, ami az egyensúlyért felel. Az egész úgy...

Ti hogy dolgoztátok fel a kutyátok halálát?

Van egy 11 év körüli kutyusom, sajnos gerincproblémái vannak, amire kap gyógyszert. Amint kimegy a gyógyszer hatása, csak szenved, bepisil és nyüszít. Volt hogy egész éjjel fent voltam vele, simogattam, mire elaludt. Az állatorvos azt mondta, lassan itt az idő. Mióta...

Hogyan lehet feldolgozni az imádott kutyus elvesztését?

Az idős kutyusom rohamosan épült le az utóbbi 1-2 hónapban. Tegnap estére lebénult, már két napja nem evett, nem ivott. Meghoztuk a döntést, hogyha megéri a reggelt, elengedjük. A doki azt mondta próbálkozni tud, meghosszabbíthatja az életét pár héttel, de ne fűzzünk...

Hogyan zajlik egy altatás?

Idős kutyusommal "megbeszéltem", hogy jelez, bárhogy... ha vége. Hiszem azt, hogy érezni fogom, ha feladta. Bízom a természetes útban, de ha nem, akkor tudom hogy meg kell hoznom a döntést és el kell engednem. A kérdés, hogy szerintetek hogyan elviselhetőbb ez? Házhoz...

Miért rekedt a kutyám hangja?

Május 23-án műtötték a gerincét altatásban, és emiatt azóta is mély, rekedt hangon ugat. Ez elmúlik egyáltalán valaha?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!