Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Állatok » Kutyák

A kérdés

Megharapta a tesómat ezért anyáék oda adják egy rokonnak, de ott kint lesz a hidegben, mit tegyek?

Szerdán jönnek érte,addig be van zárva,addig nem is mehetek oda hozzá. :(((
A kistesóm hibája volt. Mit tegyek? Szálkás szőrű vizsla :(

Keress kérdéseket hasonló témákban: harapás, kutya, hideg

 01-09 20:09  Privát üzenet  Tetszik 

A válaszok
1 2 3 4
Soha többet ne vállaljatok kutyát!! Ne Engedd anyukádnak!!!

Ha nem képes felelősen bánni az állattal semmit nem tehetsz. Ha teheted látogasd sokat.

Nagyon sajnálom:(
Ha felnőtt leszel akkor neked anyukád nélkül lehet kutyád de neki már soha ne legyen

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 76%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/35Időpont 01-09 20:13 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Ahelyett, hogy megnevelnék a kutyát lemondanak róla, szép. Kérdezd meg tőlük, hogy ha te is valami olyat csinálsz ami nincs a kedvükre, de segítséggel korrigálható lenne akkor lemondanak rólad a segítség helyett?

A válasz 96%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 80%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/35Időpont 01-09 20:13 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Ezzel vigasztalnak, hogy a nagybátyja akihez kerül a kutya ott most 9 hetesek a kistacskók és hoznak egyet.
De nekem nem kell, csak ő :(

# 3/35Időpont 01-09 20:21 Privát üzenet
Annak a hibája aki a közelébe engedte a tesódat. Nemírtad hányéves tesód de aztírtad kistesód szoval gondolom még kicsi. A kicsik nem tudják általában hogy mit lehet és mit nem egy kutyával vagy akármien más háziálattal. Ha viszont nem olyan kicsi akkor lehet hogy valamivel kiprovokálta pedig a vizsla nem aza az ideges fajta. nekünk amerikai bulldogunk volt és a 2éves kistesóm kb 10 centire játszott tőle és előfordult hogy egyszer-egyszer odarepül valami játék vagy valami de még a füle botját se mozdította mert úgy tanítottuk hogy csak finoman érjen hozzá. Minden nevelés kérdése

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 40%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/35Időpont 01-09 20:24 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Ne hozzanak semmilyen új kutyát! A jelenlegit sem tudták megnevelni, akkor majd a tacskót is lepasszolják? Mert nevelés híján annak se lesz jó vége! Még persze a kisgyereknek se ártana elmondani, hogy bánunk a kutyával, mert nem csak egy játékszer.
A kutys érdekében mondom, ne legyen másik kutyátok!

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 87%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/35Időpont 01-09 20:30 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Kistacskót hoznak helyette?! Minek???? A tacskó nehezebben nevelhető, mint egy vizsla, kisgyerek mellé eleve nem ajánlott. Az aztán pláne esélyes, hogy meg fogja harapni.
Nem a kistesód hibája, és nem is a kutyáé, hanem a szüleidé. Semmilyen kutyátok ne legyen ezek után! Ilyenkor nem az a megoldás, hogy odaadják valakinek a kutyát, hanem nevelni kell a kutyát is és a gyereket is - ok nélkül normálisan nevelt kutya nem harap ugyanis!
Ha fajtatiszta vizsla, inkább a fajtamentőknek kellene átadni, ott nem lesz hidegben és keresnek neki megfelelő gazdát. Itt keresd őket: [link]
A tacskóról pedig sürgősen próbáld lebeszélni őket, ha a vizsla nem ment, a tacskó még úgy sem fog!
Mutasd meg a szüleidnek, amit írtam, írtunk!

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 89%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/35Időpont 01-09 20:31 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

A fajtamentőkről én is beszéltem nekik, de 1,5 éves a kutya és több százezer volt ezért nem akarják csak úgy odaadni, meg mi Bécs mellett élünk tehát Magyarországi szervezetek nem is jöhetnek szóba :(
Nem tudom megmutatni nekik a kérdést, mivel a "szájalásom" miatt szobafogságban vagyok és nem netezhetek hivatalosan :(

# 7/35Időpont 01-09 20:39 Privát üzenet
Ha drágán vettétek, akkor gondolom, tenyésztőtől van a kutya, nem szaporítótól.
Nem tudom, hogy mit tartalmaz a szerződésetek, de a tenyésztők jó része belefoglaja a szerződésbe, hogy a kutyára elővásárlási joga van.
Azt talán nem vennék "szájalásnak", ha megemlítenéd, hogy keressék meg a tenyésztőt, hátha visszavenné a kutyát.
Mást sajnos nem tehetsz.
Talán még annyit, hogy megmondod, ne hozzanak másik kutyát.

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 89%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/35Időpont 01-09 21:16 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Holnap estére optimális esetben kicsit lenyugszanak a kedélyek. Először is elnézést kérsz a szüleidtől amiért tiszteletlen voltál velük és feleseltél - tök mindegy, hogy mennyire érzed igazságtalannak, de ez a minimum ahhoz, hogy szóba álljanak veled. Megkéred őket, hogy még egyszer, tiszta fejjel, nyugodtan beszéljétek át a helyzet.
Kifejted nekik, hogy egész éjjel ezen agyaltál és suliban haverokkal is kívülről-belülről átrágtátok a helyzetet és arra jutottatok, hogy:
- amit az előző írt: tenyésztő, szerződés, elővásárlási jog (szép pert akaszthat a nyakatokba, ha van ilyen kitétel a szerződésben és mégis elpasszoljátok a kutyát), esetleg visszavenné-e
- tacskó semmiképpen nem való kisgyerek mellé. Híresen agresszívek, a kisgyerekek nyúzását pedig végképp nem tűrik. Amúgy tipikusan makacsak és önfejűek.
- (akinek van tapasztalta kutyával és kisgyerekkel, akár távolabbi rokonságban is, azt mondta, hogy) kutyát és gyereket nagyon-nagyon sokáig nem szabad felügyelet nélkül hagyni. Még egy tök értelmes 10 éves is belefeledkezhet úgy a játékba, hogy harapás legyen a vége: pl. hangoskodik, sarokba szorítja és megöleli a kutyát.
- Papoltak neked két weblapról: a doggonesafe-ről és dogsandbabies-ről, az elsőn a kutyák vészjelzéseinek felismeréséről van szó és harapásmegelőzésről (néhány ötlettel, hogy lehet egy kisgyereket megtanítani kutyául), a másodikon csecsemőkről, kisbabákról, kisgyerekekről és kutyákról. A dogsandbabies-en első nekifutásra a Should You Share That Cute Dog and Baby Photo? bejegyzés érdekel benneteket, mert részletesen taglalja, hogy mi az elvárható (és egészséges) interakció a kutya és a gyerek között születéstől a kamaszkori (ezeket a weblapokat természetesen TE nem nézted meg, mivel le vagy tiltva az internetről, de felírtad a nevüket)
- felhívod a figyelmüket, hogy ilyen kemény mínuszokban a kinti kutyákat is beviszik, legalább várjanak a kutyaköltöztetéssel, amíg enyhébb nem lesz az idő
Haverjaidnak természetesen szólsz, hogy kivel mit beszéltél, tudjanak róla, ha véletlenül kérdeznék ;)

Összességében pedig kármentésként: ha nem is maradhat a vizsla (lássuk be, reális esély van rá), beszéld rá őket, hogy új kutya sem legyen belátható időn belül. Elég gáz volt ez az eset úgyhogy egy részt hagyjatok magatoknak időt feldolgozni mind a harapást, mind a vizsla "elvesztését" másrészt tanuljatok annyit a kutyákról, hogy ugyanez legközelebb ne forduljon elő. Megfelelő tudás nélkül felelőtlenség lenne újabb kutya.

Végezetül: NAGYON válogasd meg, hogy milyen vitába mégy bele. Ha látszik a szüleiden, hogy a vizslát eszük ágában sincs megtartani, akkor fókuszálj arra, hogy ne csináljanak belőle mirelit vizslát illetve ne legyen új kutya.

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 87%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/35Időpont 01-09 21:47 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Beszéltek a tenyésztővel, nem tudom mit, de őt hívták előszőr. Már megcsinálták az új kutya helyét :(

# 10/35Időpont 01-09 22:00 Privát üzenet
1 2 3 4

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
A kutyám megharapta annyira a másik kutyámat, hogy látszódik a koponyája mit kell tenni?
A barátnőmet megharapta a kiskutyájuk, kb másfél hónapos kölyök lehet, az anyja életébe nem volt beoltva semmi ellen, az apja valami kóbor korcs és a kiskutya se látott még..
A húgomat megharapta a kutyánk és apám elvitte elaltatni. Senki nem tudta mire készül de már pénteken elvitte és elaltatták. Tudom hogy helyesen döntött, de mégis fáj. Mit tegyek?
Kutyákat megharapta egy másik kutya. Nagy a baj?
Még decemberben megharapta egy tacskó a kiskutyám orra hegyét. A fognyomok el fognak-e tünni?
Ha egy kutya megharapta a másikat és bedagadt neki a nyakánál akkor milyen orvosságot kell adni?

Kérdések a Állatok rovatbólKérdések a Kutyák rovatból
Minden jog fenntartva © 2017, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Sitemap | Médiaajánlat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelmi szabályok | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu