Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mitől lehet kopasz folt a...

Mitől lehet kopasz folt a kutya szőrén?

Figyelt kérdés

Egyetlen egy van, olyan nagyobb körömnyi nagyságú. Teljesen normális a bőre ott is, nem piros, nem száraz stb. Csak egyszerűen ott nincs szőre. Mitől lehet ez? Valami fertőzés lenne? Vagy élősködő? Esetleg vitaminhiány, allergia?

Kistestű kutya, 8 éves, rövidszőrű. Kiltix bolhanyakörv van rajta, a folt az oldalán található. Happy Dog Mini tápot eszik. Jövőhéten megyünk dokihoz oltásra, akkor természetesen ezt is megmutatjuk neki. Addig is érdekelne mi okozhatja ezt. Köszönöm!

2017. szept. 3. 18:59
 1/4 anonim ***** válasza:

A szőr hogy lehet kopasz? Kopasz szőr.

Jó, nyugi, értem mit szeretnél! :)

Így látatlanban azonban nem tudom megmondani, mi okozhatja, ha nem zavarja, nem hiszem, hogy kéne miatta aggódni, de mutassátok meg majd a dokinak.

2017. szept. 3. 19:14
 2/4 anonim ***** válasza:
Pl. lehet gomba. Doki majd megállapítja.
2017. szept. 3. 19:39
 3/4 A kérdező kommentje:

1# oké, oké, így tényleg hülyén hangzik, csak siettem és nem gondoltam végig :D

Köszönöm :)

2017. szept. 3. 20:51
 4/4 anonim ***** válasza:
Hatvanezer dolog okozhatja, többek között az is, hogy néhány kutyának idős korára random kopasz foltok keletkeznek a bőrén.
2017. szept. 4. 16:15

Kapcsolódó kérdések:

S. O. S Mi baja a kutyámnak vörös vér foltok a nyakán, mancs rágás?

A kutyàmnak a nyakán a szőre alatt egy hatalmas vörös folt van és kezd el terjedni a melkasára. Most vettem észre egy 5-10 perce. A kutyám hosszú szőrű, de a melkasán mindig ritkább volt a szőr és most láttam,hogy valami nagy piros van ott. Megnéztem és nagyon...

Miért kezd megbarlnulni a máltai bichonom rózsaszín bőre? Többi lent.

Van egy 2 és fél éves fajtiszta máltai selyemkutyám. Eddig a testét rózsaszín bőr borította, ami sokszor nagykn látványos volt a hófehér szőre alatt. Nagyon imádtam. Viszont most azt vettem észre, hogy különböző helyeken, kissebb-nagyonn foltokban a bőre barnás...

Keresek egy kutya fajtát. Vörös már már pirosas kozepesen hosszu bundaja van, nem ritka a nyakán a fehét folt melyik fajta lehet az?

Nem ir szetter. Szép fényes bunda jellemző rá. Közepes méret kb mint egy golden retriver.

A kutya széklete mellett van egy kis vér folt. Ez mitől lehet? Tényleg csak nagyon kicsi.

Már feltettem pár kérdést huskykal kapcs. és mindig kedves, jó válaszokat kaptam! Remélem most is ilyeneket kapok :) A segítőknek köszönöm! :)

Mi baja lehet a kutyámnak?

Van egy 1,5 éves labradorom. Az utóbbi hetekben észrevettem, hogy a bal oldalán egy szürkés színű, gyulladt folt kezd kialakulni. A szőre nagy része kihullott. Elvittem dokihoz, kiderült, hogy nem allergiás, nem rühes, nem is gombás. Nem igazán tudja ő se, hogy mi...

Sötétebb foltok a kutya bőrén? Mitől lehet?

Úgy vettem észre, hogy a hasán és a fülén is megjelent néhány ilyen folt, ami eddig nem volt. Nincs más tapintása mint másutt. Olyan mintha megfestette volna valami foltokban, de nem jön le samponnal sem, szóval tuti nem valami kosz. Illetve mintha sötétebb színű lenne...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!