Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Melyik a legjobb etetés a...

Melyik a legjobb etetés a kutyának?

Figyelt kérdés
Ha még egy kölyök kutyáról van szó? 1 éves koráig inkább egy jó minőségű táp? Néha főztem neki de csak heti 1-2 nap,főleg tápot kap.Tudom van ez a barf etetés is,csak csontos húst még nem merek neki adni,meg hogy nyers a hús.Most 3 hónapos kaukázusi juhász fajta.
2019. máj. 14. 21:12
 1/3 anonim ***** válasza:
26%
barf, nem kérdés
2019. máj. 14. 21:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
68%

Kölyök kutyánal egyértelműen a táp, mert annak van egy fix, ideális összetétele. Meg van benne minden.

Ha már nincs növésben, fejlődésben akkor nem olyan kritikusan fontos, hogy mindenből legyen elég, siman elvannak főzött/nyers kaján is bármi probléma nélkül. Persze kölyökkorban is elvannak, ha jól össze van állítva de én jobban bízok a tápokban. Vagy egy szakértővel összeállított étrend is ugyan olyan jó.

2019. máj. 14. 22:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

Tudtommal erre még nincs meg a válasz, a tapasztalat pedig mindegyik oldalt igazolhatja - és mindegyiken akadnak gondok is.


Én szívem szerint a legkiválóbb tápok valamelyikével etetnék, levenné a hatalmas terhet a vállamról, hogy valamilyen hibát vétek-e ebben a kritikus korban. Csak sajnos nem tudtam megszerettetni vele, inkább éhezett és lefogyott.

(Másrészt mindig is visszatetsző, természetellenes volt a száraztáp, nem azért mert gyári, nem azért, amit beletesznek vagy nem tesznek - hiszen manapság minden elképzelésre, igényre találni választékot-, hanem maga a kiszikkadt, kőkemény, porladó formátuma miatt. Idegen az emésztőszerveknek, és ugyan ez szubjektív emoció, nekem kicsit mindig büntetés-érzésem van a csak tápot ropogtató kutyák láttán.)


A nyersezés kapcsán megértelek, nekem is vannak/voltak aggályaim, de pl. hála az égnek simán, pillanatok alatt elropogtatja a csirkefarhátat a lassan 4 hónapos kishölgy - nem ledarált csontot egyébként más formában nem is adnék tejfogas kölyöknek.

A tojást viszont én kizárólag főtten adom, inkább az avidin, mint a fertőzés vagy egyéb eredetű hasmenés miatt.

Egyébként eredetileg nem nyersezni akartam, hanem főzni a kutyára, de a csontok miatt nem merek, túl kockázatosnak tartom. (Bár a csontot elvileg ki lehet váltani tojáshéjporral és növényi rostokkal.)

2019. máj. 14. 22:43
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!