Hogy szoktassam a lovam a szélhez és a zajokhoz?
a lovam fél a szélben és nagyon ilyedős és szeretném megoldani
de nem csak a hangtól fél ha valamit lebegtet a szél mondjuk a fákat akkor nagyon fél vagy ha lát egy zacskót a földön akkor is igazából szinte minden ilyentől de a motoroktól és az autóktól szerencsére nem

válasza:

válasza:

válasza:Nem biztos hogy jó ötlet!
Ha a ló nem elég képzett hozzá bepánikolhat, annak pedig se rövid- se hosszútávon nem lesz jó vége. Ezért nagyon veszélyes kezdőknek tanácsot adni gyakorin. A lónak érzéketlenítésre van szüksége, és egy magabiztos, nyugalmat sugárzó lovasra. Ha nem vagy otthon a témában, hívj szakembert!

válasza:#5, általában már akinek van lova az ért is hozzá valamennyire.
Amúgy meg igen kérdező, fordulj az edződhöz.

válasza:5ös vagyok.
Úgy gondolod, hogy aki ilyet kérdez itt gyakorin az ért hozzá 'valamennyire'? Komolyan ezért pontoztál le? Tudod hány olyan lótulajdonost láttam aki azt se tudta, hogy a lábfelvételt hogyan kell megtanítani egy lónak?
5 ös nem én pontoztalak
A lovammal csak ez az egy gond van de ő az első lovam és jót szeretnék neki és hohy jobban menjen a közös munka
Kapcsolódó kérdések:
Nemrég vettem egy lovat. Jóindulatú ló, kiegyensúlyozott, jó idegzetű. Pár éve a Nemzeti Vágtán ért el helyezést, ezt tudtam már akkor, mikor megnéztem, kipróbáltam. Gondoltam, semmi vész, vágtáztam én már gyorsan, ragadott is el ló, ide nekem az oroszlánt is. Na hát...
Kezdjük ott, hogy nem az én lovam, hanem iskolaló, de kevesen lovagoljak. Multhet hetfon voltam lovagolni, es akkor adtam neki 1-2 ilyen decathlonos jutalomfalatot. Nagyon rákattant. Kedden már kicsit kezdődött mindig a fejével követte a kezemet, meg amikor...
Kettő lovam van egy 10 és egy 17 éves, csak úgy adták el őket, hogy ne legyenek szétválasztva. Amikor megkaptam őket, szabadon kilovagolhattam órákra terepre az egyikkel. Újra itt a tereplovaglós szezon és nem tudok lovagolni mert megőrül a 17 éves. A 10 éves,...
Sziasztok! Nem rég kaptam a lovam, és van egy rossz szokása, hogy harap. Pl a kabátom, a nadrágom vagy a cipőfűzőm. 8 éves herélt. Mindig harap, kivéve tisztításkor vagy amikor vezetem. Ebben szeretném kérni a segítséget. Milyen módszert, vagy hogy szoktassam le? Koszonom a válaszokat!
A lovamnak közepesen dús sörénye van, középhosszú. Mikor nyáron megvettem jobbra hajlott neki. Kb. szeptembertem elkezdtem neki középen elválasztani és két oldalra gumizni lazán, de ezzel annyit értem el, hogy mostmár az eleje jobbra, a hátulja balra hajlik. Valamiért...
A mobiliti fajtából rendeltem,mert kicsit ropognak a csontjai és hogy elkerüljük a nagy bajokat(egyébként állatorvos javasolta) Tudtok valami jó tippet? Az értelmes válaszokat köszi:)) (az okosok és a trénerek kiméljenek, köszipuszi)
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!