Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Bértartás problémák. Volt már...

Bértartás problémák. Volt már valakinek hasonló problémája?

Figyelt kérdés
Néha olyan kellemetlen helyzetbe tudnak hozni némely lovarda tulajdonosok. Megbeszéljük, hogy hogy mint legyen a bértartás, aztán meg a szó szoros értelmében átvágnak. Kevesebb takarmányt kap a ló, vagy nem megfelelően viselik gondját. Már ég a pofám, ha valami miatt szólnom kell. Nem azért fizetek, hogy a lovamat diétáztassák. Az a legrosszabb, hogy ez nem az első eset. Megbeszélünk valamit, és mégsem tartják ahhoz magukat, vagy állandóan a fülüket kell rágni, hogy betartsák a megállapodást.
2011. okt. 31. 19:46
 1/10 anonim ***** válasza:
Ugyan ebben a cipőben járok. Csak én régen az ő lovasuk voltam, most oktatót cseréltem, akinek a lovai szintén abban a lovardában vannak.
2011. okt. 31. 19:54
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Én nem vinném a lovamat sehova BÉRTARTÁSI SZERZŐDÉS nélkül. Ebben szépen le van írva minden, kinek mi a kötelessége, általában ügyvédnél kéne aláríni 2 tanú jelenlétében. Amennyiben bizonyítottan nem kap elég kaját a ló, akkor te, mint gazda tehetsz szankciókat, amiket bele kell venni a szerződésbe (Pl csak fél hónapot fizetsz).
2011. okt. 31. 21:19
 3/10 anonim ***** válasza:
Miért nem viszed el a lovat?
2011. okt. 31. 21:20
 4/10 A kérdező kommentje:
Van bértartási szerződés, és már éltem is az ügyvédi segítséggel, de komolyan mondom csak nyúzni kell őket, hogy valamit a megbeszéltek szerint csináljanak. Az a probléma, hogy ez nem az első eset. Elviszem, de a környékben nincs túl sok lehetőség.
2011. okt. 31. 21:31
 5/10 lasius ***** válasza:
estleg ha megírod hogy melyik megye vagy város hátha van aki ott tud valami megbízható helyet..
2011. okt. 31. 22:43
 6/10 anonim ***** válasza:
Szerintem keress egy magán istállót, ahol van 1-2 ló, de még a tied is odaférne. Ezek a gazdák sokkal lelkiismeretesebben látják el a lovaikat, általában ők maguk vagy a család etet. Lehet, hogy nincs lovaspálya, de sokkal jobb és barátságosabb megoldás, mint egy rideg lovi.
2011. okt. 31. 23:06
 7/10 anonim ***** válasza:
hagyd ott azt a lovardát. keress egy ujat probáld ki azt vagy, ha egyik barátodnál ismerősödnél vannak lovak vidd oda. ott biztos jó bánásmódot fog kapni a lovad ;)
2011. nov. 1. 08:14
 8/10 anonim ***** válasza:

Ezek ilyen általános problémák sajnos. Mi is így vagyunk ezzel, a ló konkrétan fogyózik, szólni érte ciki, és még mellé hülyének is néznek... Közlik, hogy egy kis plusz zabtól bekólikázik a ló... ne használjuk a kinti pályát, a benti meg használhatatlan és ezért kifizetek, szerintem, a helyhez képest horribilis összeget.

Mi továbbmegyünk. Nem vagyok sznob, de nekem egy lovász ne mondja, hogy bekólikázik a ló egy kis plusz zabtól...

Én már nem tudom... hogyan tovább.

2011. nov. 1. 09:06
 9/10 anonim ***** válasza:

Pontosan ugyan ebben a cipőben járok. Alig van alom a ló alatt, alig kap enni.

Most lovardát nézek, de úgy, hogy nem szólok oda előre, hogy megyek, és akkor nem tudják a jó oldalukat mutatni hirtelen.

Szerintem ez egy undorító dolog, ismerősöm 10 ezerből eltartja télen a lovát, aki úgy néz ki mint egy vemhes kanca, pedig herélt. Úgyhogy én is sokat gondolkoztam, hogy hova tűnik az a sok pénz, amit fizetünk. (Nálunk legalább is nincs fedeles, meg világított pálya, meg fűtött helyiség, meg wc...)

2011. nov. 1. 10:07
 10/10 anonim ***** válasza:
81%

Tavasztól - ha valakinek elérhető távolságban vagyunk - szíves-örömest állok rendelkezésetekre Szolnok megyében. Angol box, karámozás egész nap, legelő, kiváló terepadottságok, ugrópálya. Viszont műúttól 4km-re vagyunk, járható földút, de ez nem mindenkinek tetszik. Kárpótolhat, hogy nálunk a ló jóléte az első, nem spórolunk a takarmánnyal. Nincs fedeles, jártatógép, viszont fél napot mehetsz terepen anélkül, hogy emberrel találkoznál, természetvédelmi területen vagyunk. :-)

Tavasszal ha minden jól megy, lesz plusz helyünk, mert a sajátjaink kimennek ridegtartásba mind.

2011. nov. 1. 10:33

Kapcsolódó kérdések:

Tölcsérmellkasom van, edzéssel vagy úszással gyógyítható? Tudom hogy már van egy ilyen kérdés de én mellékelnék egy képet is, akinek hasonló...

Volt aki azt írta, hogy ha csak kis mértékű, akkor el lehet érni javulást. Én egy ideje edzem a mellizmom és a hátam, és nemrég elkezdtem külön hasizomedzéseket csinálni.A kép:

Nincs összhangban a petefészek a méhhel, kinek van hasonló problémája?

A dokim szerdán csinált UH-t a 17. napon, 7,5 volt a nyálkahártyám( azt mondta a doki, hogy már kész van a befogadásra ), viszont tüszőrepedésem csak vasárnap lesz.Nincs összhangban a dolog, ezt mondta.Amúgy jövő hónapban lesz a 3. inszemem.

Sony Ericson xperia x10 mini pro-m be adta a kulcsot. Valakinek lett még hasonló problémája vele? Bővebben lenn!

Nos az lett vele, hogy ültem a buszon, és egyszer csak az érintő képernyő alsó része nem reagált rendesen. Nem ütődött meg, nem esett le (teljesen karc és ütésmentes is, 1hónapos se volt). Aztán nem tudtam már az aksiját tölteni. Bevittem a telefont a vodához (mivel 2...

Valakinek volt hasonló problémája? Tippek?

Mióta a fővárosba költöztem (1 hónapja) pattanásos lett a bőröm. 15-16 éves koromban még szenvedtem velük, de most 20 éves koromra már teljesen eltűntek. Eddig vidéken éltem, és sejtem, hogy a koszos nagyváros, illetve ez a még nagyon meleg idő (jobban terjednek a...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!