Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Mire jó a gumi zabla?

Mire jó a gumi zabla?

Figyelt kérdés
2013. júl. 8. 19:51
 1/2 anonim ***** válasza:
Jó, ha pl. fogbeteg, érzékeny a lovad, de még lovagolható azért zablával (szélsőséges esetben inkább hackamore, vagy egyéb zabla nélküli megoldás választandó), de érzékeny szájú lovaknak is jó, sok ló szívesebben is rágja, mivel puha felület, ezért úgymond kényelmesebb is. A merev változat kicsit erősebb amúgy, mint a rugalmas változat. Annyiban veszélyes, hogy megkeményedhet, berepedezhet, ezzel okozhat sérülést a ló szájában - folyamatosan figyelni kell az állapotát, időnként cserélni kell.
2013. júl. 8. 20:44
 2/2 anonim ***** válasza:
Gumi vagy gumis?
2013. júl. 8. 21:52

Kapcsolódó kérdések:

Zablára hogy tudnám rátenni a gumit?

Imagine-ben vettem gumit a zablára, azt mondták tegyem meleg vízbe, és utána fel lehet rá húzni, de semmi változás, nem tudom rátenni. Elég vastag a gumi, és sima csikós zablára szeretném rátenni, de igazából esélytelennek látom.

Német! Pár lovas szakkifejezés nevét le tudnátok írni németül? Pl. Nyereg, kantár, zabla stb.

Ér dekelne továbbá az agy, agyfélteke, gondolkodás... Állítólag valami talajról irányítást akar tanítani nekem valami svájci "ló-filozófus", nem tudom, minek nevezi magát... És bár én erősen kétlem, hogy nemetül képes leszek bármit is tanulni, azért megpróbálom.:-)

Zabla méretét hogy kell megmérni?

Egy kantárhoz tartozó zabla hosszát hogy kell megmérni? ( honnan )

Hasznos a zablagumi? Nem kaphatja be a ló? És csikózablához szoktak javasolni ugye?

Mert azt hallottam, hogy az becsípheti neki a száját... nem tudom ez ennyire igaz, de van benne logika, szóval én is pakolok fel neki.

Az olív zabla helyettesíthető zablagumival?

Arra lennék kíváncsi, hogy az olív zabla egyenlő-e a csikózabla + zablagumi párosítással? Ha nem, miért nem? Köszönöm

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!