Lehet valami baja egy benti macskának ha soha sem vinném állatorvoshoz?(maximum ha beteg)

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:Peldaul a kombiban benne van a macskanatha elleni is, a virust te szepen hazaviszed neki pl a cipodon, o lenyalja, es kesz is a betegseg. Ha nem hagyod el a lakast soha, es soha senki nem is jon hozzad, ha rendelsz is kajat vagy barmit, akkor azt lefertotlenited, akkor nem kell neki oltas. Megeri :D
Neten amugy rakereshetsz, hogy mik vannak meg benne, ezek pont a nagyon gyakori fertozo betegsegek, amiket te is hazavihetsz a ruhadon pl. Ezert kell oltani a benti macskakat is.

válasza:Mivel benti, valóban kisebb az esélye, hogy elkap valami súlyos betegséget, ha meg igen akkor azt úgy is észreveszed. Szerintem nagyon kicsi az esélye, hogy bármi baja lesz így.
Nekem már 14 éves a macskám. Csak kinti cica, bentre szüleim miatt egyáltalán nem jöhet be. Életében kb. 5ször látta állatorvos. Ivartalanítva van, a műtét miatt többször vittük dokihoz, utána már nem, soha nem volt semmi súlyos betegsége (meg sajnos nincs is jó állatorvos a közelünkben). Telenként szokott tüsszögni, meg folyik az orra. Évente egyszer kétszer kap féreghajtót, de semmi más gyógyszert nem. Teljesen jól van, még mindig egerészik, bár már a nap nagyrészét otthon tölti. És ő egy kinti macska, ergo könnyebben lehetne baja. Ebből azt akartam kihozni, hogy szerintem ne aggódj :)
Kapcsolódó kérdések:
Eddig egyszer volt a macska fogkő eltávolításon, ez 100%, de az állatorvos ennek ellenére azt állítja, hogy már sokszor volt, ezért javasolta az összes fog kihúzását. Nekem nem tetszik ez, főleg, hogy összekeveri másik macskával. Mondtam neki, hogy ennek a...
Csak egészen kis darabokat evett meg, ami leesett a földre.
Mostanában nem valami energikus, remélem, csak az évszak miatt. Tehát olyan lenne jó, minél több a vitamin, ásványi anyag, nyomelem benne, minél kevesebb a színezék, állagjavító, tartósító...
7 éves macskáról van szó, kb. 1 hete vettük észre, hogy nem akar enni, levert. Ezután elbújt egy régi szekrénybe, viszont ha hívtuk, nyávogott. Innét tudtuk meg, hogy hol van. Azóta 2-szer vittük állatorvoshoz, 2 féle gyógyszert kapott, de nem lett jobban. Szinte egész...
Kb egy hete találtam két kiscicát amikor a kutyámat vittem sétálni,már alig mozogtak, hazahoztam őket.[ Valami gyökér kidobta őket] A szemuk még mindig be van gyulladva, pedig kamilláztam. Most volt nálunk az állatorvos és kapott antibiotikumos szurit és egy...
Az öt hónapos kandúr cicám vasárnap elkezdett tüsszögni. Nem folyamatosan, csak párszor egyet. Tegnap is ez volt. Amúgy élénk, játékos, eszik. Nincs láza, nem levert, nincs összeragadva a szeme. Írtam emailt az állatorvosnak, hogy ez vajon macskanátha kezdődése...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!