Miért akarta megharapni a macska?

válasza:Miért, nyilván mert egy állat nem egy primitív érzéketlen élőlény, akinek mindegy a társának a halála.
Előbb feltételezek valami vidéki tahóról hasonló érzelmi reakciót amúgy.

válasza:

válasza:Szerintem az történhetett, hogy a halott macskának rossz, ijesztő szaga volt. Egyrészt a halál szaga, másrészt ha szerencsétlen nem azonnal pusztult el, akkor hatalmas fájdalom és stressz érte utolsó perceiben, aminek van szaga.
Mellé a dögszag. Nem zsákmány, hanem "fertőzést okozhat, maradj távol" szag.
Szerintem inkább ez zavarta meg a másik macskát, védeni akarta magát tőle, és harapásban jött elő.
A macskák más szinten gondolkoznak, sokkal ösztönösebben, nem mindig tiszta a logika.
További kérdések:
A cicámnak 1,5 éve, 7 éves korában kezdődtek epilepszia jellegű rohamai. MRI, CT, szívultrahang és laborvizsgálatok sem mutattak olyan eltérést, ami magyarázná a rohamokat. Levetiracetammal eddig jól kezelhető volt, néha ugyan volt egy-egy rohama, de például fél évig...
Nemrégiben került hozzánk egy 2 éves ivaros kandurmacska,aki nagyon kedves és barátságos,ember központú,viszont az utóbbi időben azt vettem észre nála hogy mintha megváltozott volna,elbújik,nem jön elő a hívásomra,sokat nyalakodik,tépi a szőrét,csapkodja a farkát ha...
Először van itt a nyár és a nyaralós időszak, mióta lett cicánk. Van ami már le van fixálva, de hosszú távon amúgy melyik jobb? Két opciónk van: - visszük magunkkal autóval, állatbarát szállásra - Előny: esténként, éjszaka velünk lehet. Hátrány: hosszabb utazás...
Adott egy macska, már rég óta ide jár.Nagyobb testű, kövérebb macskáról van szó, és lomhább is.A szemeit gyakran, csak résnyire nyitja ki, hunyorog, pedig egészséges a szeme.Hány éves lehet?
Tudom, hülyén hangzik, de komoly a kérdés. Néha, amikor nagyon dögönyözöm, egyszer csak előbújik a kis szerszáma, ő meg elkezdi nyalogatni, közben meg végig dorombol. Két másik kandúrunk van, náluk sose tapasztaltam még ezt, pedig ők is nagyon bújósok. Amúgy én is...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!