Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Miért akarta megharapni a macska?

Darius- kérdése:

Miért akarta megharapni a macska?

Figyelt kérdés
Nem személyes élmény, de az illető nem gondolom hazudott volna. Az egyik macskáját elütötte az autó. El akarta temetni, a másik pedig megharapta. Miért? Ha görény tépte volna le a fejét, érthető szag alapján dönt, de ez kocsi volt.

júl. 16. 01:39
 1/8 anonim ***** válasza:
76%

Miért, nyilván mert egy állat nem egy primitív érzéketlen élőlény, akinek mindegy a társának a halála.

Előbb feltételezek valami vidéki tahóról hasonló érzelmi reakciót amúgy.

júl. 16. 08:47
 2/8 anonim ***** válasza:
76%
Mert érezte a cica, hogy valami nem oké a társával, védeni próbálta. Gondolom olyan remek gazda az ismerősöd, hogy a cicák inkább egymáshoz húztak, mint az emberhez.
júl. 16. 08:50
 3/8 A kérdező kommentje:
Ez volt a téma a faluban nemrég. Volt aki azt mondta azért, mert a lelke három napig benne marad és addig nem szabad eltemetni, mint az embert.
júl. 16. 09:10
 4/8 anonim ***** válasza:
73%
Mit miért? Mert védeni próbálta...?
júl. 16. 10:40
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Mert a cica is gyászol.
júl. 16. 11:09
 6/8 anonim ***** válasza:
70%

Szerintem az történhetett, hogy a halott macskának rossz, ijesztő szaga volt. Egyrészt a halál szaga, másrészt ha szerencsétlen nem azonnal pusztult el, akkor hatalmas fájdalom és stressz érte utolsó perceiben, aminek van szaga.

Mellé a dögszag. Nem zsákmány, hanem "fertőzést okozhat, maradj távol" szag.

Szerintem inkább ez zavarta meg a másik macskát, védeni akarta magát tőle, és harapásban jött elő.

A macskák más szinten gondolkoznak, sokkal ösztönösebben, nem mindig tiszta a logika.

júl. 16. 11:16
 7/8 A kérdező kommentje:
6- Igazad van, a dögszagra nem gondolt senki, lehet ezt érezte.
júl. 16. 15:43
 8/8 anonim válasza:
67%
Mert nem beszélgetett még a cicával senki arról, hogy mit jelent meghalni, elpusztulni. Azt hitte alszik, e szerint cselekedett.
júl. 16. 20:24

További kérdések:

Mitől válhat hirtelen gyógyszerrezisztenssé egy epilepsziás cica?

A cicámnak 1,5 éve, 7 éves korában kezdődtek epilepszia jellegű rohamai. MRI, CT, szívultrahang és laborvizsgálatok sem mutattak olyan eltérést, ami magyarázná a rohamokat. Levetiracetammal eddig jól kezelhető volt, néha ugyan volt egy-egy rohama, de például fél évig...

Mely állatorvost lehet üzenetben is felkeresni illetve leírni hogy mi a panasz?

Nemrégiben került hozzánk egy 2 éves ivaros kandurmacska,aki nagyon kedves és barátságos,ember központú,viszont az utóbbi időben azt vettem észre nála hogy mintha megváltozott volna,elbújik,nem jön elő a hívásomra,sokat nyalakodik,tépi a szőrét,csapkodja a farkát ha...

Macska nyaralás alatt? Inkább magunkkal vinni, vagy addig egy barátnál hagyni?

Először van itt a nyár és a nyaralós időszak, mióta lett cicánk. Van ami már le van fixálva, de hosszú távon amúgy melyik jobb? Két opciónk van: - visszük magunkkal autóval, állatbarát szállásra - Előny: esténként, éjszaka velünk lehet. Hátrány: hosszabb utazás...

Hogy lehetne megálapítani egy macska életkorát?

Adott egy macska, már rég óta ide jár.Nagyobb testű, kövérebb macskáról van szó, és lomhább is.A szemeit gyakran, csak résnyire nyitja ki, hunyorog, pedig egészséges a szeme.Hány éves lehet?

Normális, ha egy macskának erekciója van, ha simogatom?

Tudom, hülyén hangzik, de komoly a kérdés. Néha, amikor nagyon dögönyözöm, egyszer csak előbújik a kis szerszáma, ő meg elkezdi nyalogatni, közben meg végig dorombol. Két másik kandúrunk van, náluk sose tapasztaltam még ezt, pedig ők is nagyon bújósok. Amúgy én is...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!