Anya macska párosodhat a fiú kölykével? Ebből születhetnek beteg kis macskák?
Nálam a fiú macska kölyök még kicsi, csak fel szeretnék készülni az esetleges ivartalanításra, mert nem szeretném ha beteg kis macskákat szülne majd az anya macska.(Ha egyáltalán macskáknál van íly módon születő beteg cica)
Köszönöm a válaszokat!
Az állatvilágban nincs ilyen, hogy anya-fia-testvér-apa-lánya kapcsolat, szaporodnak egymás között.
Mi emberek ebben fejlettebbek vagyunk, bár egyre több az unokatestvér házasság.
3# vagyok.Lea èn nem pontoztalak le,(csak a nagyon primitíveket szoktam) de sejtem, hogy miért pontoztak le a többiek.
1. Hagytad elleni a macskád, vagyis nem ivartalanítottad.
2. Ráadásul a szomszédnak adtad nem gondolva arra,hogy a kandúr macska simán átmegy az anyjához párzani.
3. Mint írtad sajnos ez a dolog meg is történt, igaz említetted azt is, hogy a kicsik egészségesek.De gondolj bele,hogy ezek a macskák lehet egèszsègesek, viszont simán lehetnek az utódaikkal gondok. Vagy (ne legyen ilyen) egy ilyen cica befedezi az anyjàt abból mi lenne...
Általánosba jártam még akkoriban, azért nem ivartalanítottuk, mert az a macska, amelyik ez előtt volt, az ivartalanítás után pár hónappal pusztult el és ezzel már "babonásak" voltunk.
Természetben élő állatok igyekeznek elkerülni ezt. ha lakásban vannak tartva, vagy nincs más macska a környékem, előfordulhat, hogy párosodnak. Nyilván a beltenyészetből náluk is nagyobb eséllyel születnek beteg, gyenge kicsik.
Nálunk kétszer lekölykezett a kertben egy vad, kóbor macska. A fiai kb 18 hőnapos korukban mindig eltűntek. Valószínű, az anyjuk kergethette el őket, hogy ne próbáljanak vele, vagy a testvéreikkel párosodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!