Holnap kapok egy Cicát, tudnátok tanácsokat adni?
Sziasztok. Holnap en leszek a világ egyik legboldogabb embere ! Lesz egy Kék szemű SNOWSHOE cicám , a többi (kb 7 fajta állatom mellet). Régen voltak macskáink de ők kintiek voltak...szoval... azt szeretném kérdezni hogyan biztosítsam neki a VILÁG LEGJOBB HELYÉT?
Válaszokat elöre is köszönöm

A macskák szeretnek össze-vissza feküdni, szóval lehet, hogy a bevásárlószatyorban fog feküdni, nem az ágyában, de ez nem probléma. :D
Én ajánlom a macska fa nevű bútordarabot (vagy csak simán macskabútornak is hívják) ami egyszerre kaparófa és fekhely is. Mivel nagy ezért nem kell amiatt aggódni, hogy kaparás közben feldönti, illetve mivel magasan is van rajta fekhely, ezért mindenkitől el tud vonulni, ha úgy érzi egy kis csendre van szüksége.
Amiről nem írtál, viszont fontos, az a megfelelő alomtálca. Mindenképp olyan helyen legyen amit bármikor el tud érni, és a lehető legkevésbé zavarják a többiek. Mivel a kutya mindent képes megenni, meg az alom néha szóródik lehet ajánlatos lenne egy fedett macska wc-t használni, de ez ugye nagyban függ attól is, hogy milyen a házatok felépítése, hova tudjátok tenni az almot.
Az pedig, hogy nem alszik az ágyon a kutyák miatt... lehet hogy a kutyán fog aludni ami az ágyon alszik, mert a macskákból kitelik. :D
Rendben, akkor ma veszek egy fedett alomtálcát😄, erre nem ia gondoltam.
Hát lehet az egyik eltűri , de a Csivava nem hiszem😅😅😅😂

Valami kaparófát mindenképp vegyél, mert a bútorokon fogja élesíteni a karmait. Karmot majd vágass orvossal, megmutatja (bár kutyáid is vannak, a macska karma kisebb, "törékenyebb"). Valamilyen bújó, nekünk van téli-nyári, a téli polár, a nyári egy blúzanyag (én varrtam mindkettőt), valamilyen fekhely nem kell nagy beruházás, csak ne a hideg padlón feküdjön, ugyanis lehet, hogy a kutya ágyában, vagy a te ágyadban, vagy egy fotelban fog aludni. Fésű, kefe. Kerámia itató-etetőtál a legjobb, utána a fém. Alomtálca nyugis helyen. A kajáját olyan helyre tenni, hogy a kutyák ne férjenek hozzá. A vize, a kajája és az alomtálca legyen legalább két méterre egymástól, de még messzebb is jó (mondjuk nekünk a lakás több pontján van). Ha közel van az ételéhez a víz nem érzi a víz szagát, és alig fog inni. Amúgy is, a macskák kevesebbet isznak. Ideális több vizestál. Ja, ha szilikonos almot használsz, ne tedd a fürdőszobába, mert az az alomtípus magába szívja a fürdőszoba páráját. (Mosógép mellé sem tesszük, mert zajos). Kell neki szőroldó paszta, igen, az Orijen az tökjó, én mondjuk nem pártolom a csak száraztáppal etetést, azért sem, mert a macskák kevés vizet isznak, a szükséges nedvességet a táplálékkal viszik be, ami modern korunkban a konzerv lenne (nedveseledel), egyébként a zsákmányállat testnedvei voltak azok (egér, stb.). Macskabútor ízlés szerint, és legyen helye ahova elvonulhat, kutyákkal összeszoktatásnak nézz utána, itt is írták a kérdésed környékén.
Egyébként ajánlom a youtube-on a Cole and Marmalade videókat, illetve ugyanőket facen, (ez két macska neve), de youtube videóikban van nagyon sok tanácsadás.
Apró játékokkal a macskák tökéletesen elvannak, ásványvizes üveg kupakja, nekik megfelelő méretű labda, textil egér, van, amelyik macskamentával töltött. Vigyázz, hogy a macska játékait a kutya (nem tudom, mekkora a másik) meg ne egye! A macskamenta az a macskadrog :D nagyon hepik lesznek tőle. Sok növény mérgező a macskára, ennek utána kellene nézni (de azok sztem a kutyára is), én adtam már neki cserépben aloe verát, elvan vele hetekig, gyönyörűen kihozza a szőrt (amit lenyel mosdáskor), lehet adni fűtablettát, bár nekünk nem jött be, macskafüvet (fresiben is kapható, máshol is), egyszerű fű is megteszi.
Utolsó köszönöm
Megvan, itt fekszik melletem az ágyon
Egyből imádta a kutyakat....mar együt alszunk 4 en
És nem tartunk növényéket a házban☺
Tul sok az állat... s mióta papagájok is vannak , nincs 1 növény sem a házban

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!