Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Milyen madár énekel éjfél és...

Milyen madár énekel éjfél és hajnali 3 között?

Figyelt kérdés
Sziasztok, van a 10 emeletes mellett (amibe élek) egy fenyőfa meg más fajta fák is vannak körülötte és éjszaka hallani a csivitelést, nem zavar csak érdekel hogy milyen madár énekel ilyen időszakban?

ápr. 20. 13:26
 1/9 anonim ***** válasza:
92%

Fülemüle?

Keress rá az énekére, nagyon jellegzetes.

ápr. 20. 13:31
 2/9 anonim ***** válasza:
88%
Igen, fülemüle lehet, de a feketerigó is énekel állandóan.
ápr. 20. 13:43
 3/9 A kérdező kommentje:
Fekete rigóból nagyon sok van nappal is járkálnak. Fülemülére rá keresek.
ápr. 20. 13:50
 4/9 anonim ***** válasza:
16%

Amelyik valamiért nem tud aludni.

Bocsi!

ápr. 20. 14:55
 5/9 anonim ***** válasza:
79%

itt is van.

nem fülemüle, nem is rigó.

olyan, mint egy fűrészgép hangja, csak magas.

ápr. 20. 14:55
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
lehet, hogy mégis rigó
ápr. 20. 15:23
 7/9 anonim válasza:
100%
Szerintem is fülemüle lesz az, nálunk volt régen ilyen, és egy ornitológus barátom mondta, hogy az bizony fülemüle lehet.
ápr. 20. 15:33
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
A fülemüle addig énekel éjjelente, míg párt nem talál. És azért este, hogy az éneke messzire halható legyen.
ápr. 20. 15:44
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Csalogányra keress rá, úgy több a találat.
ápr. 20. 18:13

További kérdések:

Kezdő papagáj tartónak mit ajánlotok és legfőképpen miért?

Tudok a zebra pintyről, hullámos papagájról és nimfáról. Kíváncsi vagyok a vélemenyétekre.

Csak én tapasztalom úgy hogy a feketerigók szelídebbek mint a többi madár?

Még a galamboknál is közelebb engednek magukhoz, pedig azok aztán pofátlan állatok. Ha elmegyek egy galamb mellett és pár centi van köztünk a galamb azért odébb áll, de ezek a feketerigók tavasszal semmit nem reagálnak rám. Hogy nem eszik meg a macskák őket ha ilyen szelídek?

Becsatlakozni madár-mentő (nem legveszélyeztetettebb, de gyér állománnyal rendelkező fajokat mentő) programokba, vagyis segíteni a gyarapodásukat,...

Nyilvánvalóan a szükséges lépéseket, alapokat, és mindent, ami szükséges - előtte - a megfelelő szakemberektől megtanulva!

Szerintetek ide tudnám szoktatni a gólyát?

Korábban még nem volt rá példa hogy itt nálunk Budapesten a 18. kerületben megjelenjen egy gólya, most viszont itt tanyázik egy a környéken, többször láttam már, illetve hallom kerepelni szóval tuti itt van valahol pár tíz méteres sugárban. Szerintetek ha tennék ki...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!