Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Családi kapcsolatok » Anyós, após

A kérdés

Karácsony - anyós, mi kell még?

Anyósommal kifejezetten rossz a viszonyunk, nem tudjuk elfogadni a másikat. Eddig a "kötelező" családi ünnepek úgy zajlottak, hogy ő náluk voltunk. Ő egyik sarokban, én másikban, nem volt kettőnk között kommunikáció. Úgy gondolom ez eddig működött, a család többi tagjával jól kijövök. Egy éve, mikor megszületett a kisfiunk, a viszonyom anyósommal elkezdődött a kommunikáció részéről : mit hogyan KELL csinálni a kisbabával. Természetesen mintha nem is hallottam volna, az elavult szokásokat próbálta erőszakosan rám erőltetni, de mindig mondtam, hogy semmit sem kell, mert én is eltudom dönteni, hogy pl mit adok enni a kisfiamnak.

Egyébként sosem voltam bunkó, ő sem velem, csak a "kell" meg "úgy szoktuk" ( nem tudom még kik) a kedvenc szava járása.

Karácsony alkalmával meglátogatjuk őket, egyelőre még nem engedem el férjemmel a picit, megyek én is. De. Mivel nem bírjuk egymást anyóssal, ezért a főztjéből sem fogok enni, az részemről képmutatás lenne, nekem már nem fér bele, és kellemetlen helyzetbe lennék. Náluk az ebéd az nagy közös étkezés. A kisfiam tejfehérje és glutén allergiás, anyósom szerint ez nem baj, ez a mai unatkozó nők (?) újabb hülyesége. Na bumm. Nyilván nem eszik a kisfiam az ő főztjéből.

Annyira mégsem akarok bunkó lenni, hogy nyíltan megmondom : figyeljen, nem vagyunk jóban, ezért nem eszek a főztjéből.

Vagy mondjam meg neki? Akkor tuti háború lenne. Nem tudom mit tegyek. Ti mit tennétek? 2018. dec. 23. 23:10  Privát üzenet  

A válaszok
1 2 3
Már most háboru van,nem értem miért kell Karácsonyor családot játszani ahol közelébe nincsenek évközbe meg köszönni se tudnak még egy légtérben se,mi sose játszottuk igy meg ezt,akit nem birtunk oda nem mentünk,vagy nem jött nem volt hivva,mindenki a fenekén maradt, akinek nem tetszett nyitva volt az ajtó kiléphetett az életünkből.

A válasz 97%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 60%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/29Időpont 2018. dec. 23. 23:22 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Én nem mennék. A leírásod alapján elég nagy esélyt látok problémákra, stresszre, ütközésre, a te személyiségedet nem ismerem, nálam gond lenne, őszinte, határozott típus vagyok, aki nem bírja a butaságok erőltetését (s olyan erőltetést sem, ami nem butaság, de ez az én életem és én máshogyan akarom).


Ha csak nem főzne megfelelően, az nekem nem lenne gond, vinnék saját ételt, bár sok családban már itt is borulna a bili.


Mindenesetre a gyermekemet nem szívesen engedném egy normális szűk családtag nélkül a közelébe addig, amíg elég nagy nem lesz, hogy ő maga el nem tudja utasítani a számára nem jó ételt (tartanék neki külön kiselőadásokat arról, hogy csak mert valaki azt mondja, nincs benne ilyen, még lazán lehet), ki tudja, mit etetne meg vele?A válasz 83%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 77%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/29Időpont 2018. dec. 23. 23:40 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Amikor sógornőm terhes volt, meg utána...na akkor én is elképedtem anyósom pár hülyeségén.


Cigivel kínálta a terhes sógornőmet, na csak egy slukk, nem fog megártani. Szerintem ez ilyen próba volt. Ott ültem és láttam, hogy férjem elsüllyed szégyenében, rá is szólt.

De simán ott bagózott körülötte.

Az ő gyereke sem ehet egy bizonyos dolgot, erre bakker direkt megkínálta azzal a bizonyos sütivel.


Én komolyan nem értem, nem fogják fel, hogy ez nem egy dominanciaharcról szól, meg hogy majd én azt jobban tudom marhaságról, hanem egy gyerekről?


Rá lett szólva többször is, de szerintem a sógorom négyszemközt elbeszélgetett vele erről, mert pár eset után nem csinálta.


Férjed nem szól rá?A válasz 93%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 77%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/29Időpont 2018. dec. 23. 23:56 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Én mogyoró allergiás vagyok,Nagyanyám direkt megetetett kicsiként nutellval és földi mogyoróval mondván anyám hisztije ez,kis hiján belehaltam,a többi unokájával is hasonlóképp kedveskedett,meg probált minket anyánk ellen manipulálni,és még ő van felbárodva h az unokák meg a saját fiai le se..

36NA válasz 94%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 60%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/29Időpont 2018. dec. 24. 00:04 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Az a helyzet, hogy te is generálod a problémákat. Ezzel a kicsinyes viselkedéseddel, csak szítod a tüzet. Azért mert nem kedveled az anyósodat még nem ok arra, hogy jelenetet rendezz egy családi ünnepen és ezzel elsősorban nem az anyósodnak teszel keresztbe, hanem a férjednek. Sztereotípiák ide-oda, az anyós-meny háborút a férj is megszenvedi. Szerinted mennyire lehet teli a töke a marakodásotokkal? Ahelyett, hogy a békülés vagy a semlegesség felé megtennéd az első lépést, inkább tovább duzzogsz, sőt azzal akarsz "bosszút állni" az anyósodon, hogy nem eszel a főztjéből (hihetetlen, hogy ezzel beéred). Nem azt mondom, hogy a férj az áldozat, de két hülye 3,14csa csipkelődésén egy férfi csak akkor nem röhög, ha az anyjáról és a feleségéről van szó. Igen, a férj álljon ki a feleségéért....de mi van akkor, ha a felesége egyértelműen ostobán viselkedik? Akkor hogyan álljon ki érte? Hogy adjon neki igazat? Kérdező, gondolkozz már! Ráadásul ott a gyerek is. Mégis milyen szülői példát mutatsz neki? - "ha nincs probléma akkor csinálok" hozzáállásal. Persze, ha bizonyos ételekre érzékeny a gyereked, akkor abból ne engedd, hogy egyen, de tiltani se tiltsd attól, amitől nem kell. Teszem azt, a nagyszülői szeretettől illetve legyél úrinő, a férjed kedvéért legyél képes legalább pár óráig normálisan viselkedni.

A válasz 66%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 53%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/29Időpont 2018. dec. 24. 00:06 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Igen

A válasz 64%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 40%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/29Időpont 2018. dec. 24. 00:24 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Ha annyira nem bírod, hogy nem akarsz enni a főztjéből, miért mész egyáltalán oda? A gyerekkel maradj otthon. Azt megüzenhetitek a férjeddel, hogy féltek, a gyereknek olyat fog adni, amitől rosszul lesz, csak azért, mert azt hiszi, hogy ez egy kitalált dolog... és majd akkor elengedni a gyereket, amikor már a tudatában lesz annak, hogy neki mit szabad és nem szabad enni.

A válasz 83%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 82%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/29Időpont 2018. dec. 24. 00:32 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

5-ös! Igazából pont a férjem miatt bírok normálisan viselkedni négy éve. Mindig is tisztelettel viselkedtem, senkit meg sem bántottam, folyton álarcban voltam, amíg anyóséknál voltam. Mivel nem fejtettem ki a viszonyunk okát, ami most nem lényeges, a férjem tudja, hogy ez a kapcsolat jobb sosem lesz, nem erőlteti, anyós se, én se. Csak én már nem bírok jópofizni, és jóízűen enni a főztjét, miközben nem jó a kapcsolatunk. Ez a bajom. A kisgyerekünket sem fogom tiltani, ha megérti majd, hogy nem az én hóbortom az ételallergia.

A többi rokonnal jó a kapcsolatom, eddig velünk szoktam beszélgetni. De a nagy "boldog" közös étkezéshez nincs pofámon bőr - talán így érthető.

Nem, nem szeretnék vitatkozni karácsonykor. Csak ők nem értik meg, hogy a nem kérek, az nem kérek és kb milliószor elmondják, hogy deeee márpedig egyél.. Mintha valami hülye lennék, aki nem képes eldönteni, hogy akar e enni vagy sem.# 8/29Időpont 2018. dec. 24. 02:50 Privát üzenet

Kérdező, szerintem maradj otthon a kicsivel. Ez így szar lenne, ahogy leírtad, minden perc nyűglődés.

Nekem is van nőrokonom (konkrétan nem anyósomról van szó), akivel kb. ugyanígy vagyok (nála is szokott lenni karácsonyi családozás). Én egyszerűen nem megyek. Férjem megy, felnőtt korú gyerekünk megy, én maradok. Teljesen jó itthon nekem, mint ott, ahol grammra ki kell mérni a kimondott szavakat, és vágni lehet a levegőt. A 3,14csával mindenki kijön rajtam kívül, nálunk is régi sérelmek vannak, nem részletezem. Amikor a férjemék karácsonyi ebédre mennek hozzá, én pedig itthon ejtőzök, olvasok, jó érzés, hogy nem ott jópofizok (úgy, hogy a többi vendég is tudja, hogy utáljuk egymást).

Szerintem van az a helyzet, amikor már nem kivitelezhető "a békesség kedvéért" nevű játék.A válasz 89%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 71%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/29Időpont 2018. dec. 24. 07:02 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Ez mártírkodás és játszma részedről.

Ha annyira szar a kapcsolat minek jársz oda már 4 éve?Azért, hogy ne szólj hozzá?Az első után nem kellett volna többet menni és pont. Mint egy ovis...elmegyek, de nem eszek.Az értelmi szinted kb. egy 5 éves gyereknek felel meg.A válasz 91%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 76%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/29Időpont 2018. dec. 24. 07:27 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Ti átmennétek így anyóshoz karácsonyozni?
Mit vennétek anyósnak, apósnak karácsonyra?
Akiknél még nincs gyermek, de együtt élnek vagy házasok hogy zajlik a Szenteste és a Karácsony? Hogy lehet ezt vita nélkül kivitelezni, mikor kihez menjünk, ki mikor jöjjön?
Karácsonyi kérdés?
Tiszteletlenség, ha a szülők mennek karácsonyra a gyerekekhez?
Illetlenség karácsonykor a paromhoz menni s ott tölteni a karácsonyt?

Kérdések a Családi kapcsolatok rovatbólKérdések az Anyós, após rovatból
Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!