Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Családi kapcsolatok » Anyós, após

A kérdés

Ti mit lépnétek?

3 éve együtt vagyok egy lánnyal. A kapcsolatunk nagyon jó, az eljegyzés 2 hónapja történt meg.

Messze lakok tőle, így hozzájuk költöztem. Mivel a kapcsolat eleje együtt élünk így nem bírná a kapcsolatunk ha haza költöznék, elköltözni pedig nem tudunk mert még házra gyűjtünk.


Anyósommal ezidáig nagyon jó kapcsolatot ápoltam. Segítettem neki, mellette voltam, anyámként tekintek rá. Van egy sógornőm, akinek van egy fiúja. Anyósom sokszor elmeséli, hogy a sógornőm régi barátja ír neki és Hogy milyen jól elvoltak. Mivel nekem ez nem fair így észben tartottam.


Egyszer rájöttem, hogy az én barátnőm volt barátjával is -beszélget. Akkor közöltem vele, hogy engem ez nagyon zavar és megkértem, tekintettel a kapcsolatunkra, hogy hagyja ezt abba.


Ma megint láttam, hogy beszélnek, konkrétan az a fickó engem szid, anyósom adja alá a lovat. Olyanokat is neki, hogy bárcsak ő lenne itt, és hogy ő tudott a menyasszonyommal bánni annak idején.


Nekem az ellenkezőjét adja el folyton.


Szóltam a páromnak, majd anyósomnak is.


Most én vagyok az anyósom szemében a szemét, mert mi jogon olvasom el ( igaza is van de ki ne olvasna el).


Sajnos nem tudok elmenni mert azt a kapcsolatom bánná, viszont így itt sem tudok maradni.


Ötlet? 2019. jan. 21. 16:29  Privát üzenet  

A válaszok

Öszintén szólva SENNI KÖZÖD ahhoz, hogy a barátnöd anyja (NEM anyósod!) kivel tart kapcsolatot, ez magánügye.

Más levelezését - akárkiröl is van szó elolvasni a legnayobb fokú bunkóság, szóval olyan nincs, hogy "ki ne olvasná el" - mindenki, aki becsületes, az nem tenné!

Másodszor szólva nekem nem lenne pofám odamenni a nyakára, mert te pénzt "gyüjtesz"!

HArmadszor meg, ha odafogadtak, akkor fogd vissza magad és ne akarj beleszólni abba, hogy hogyan él a saját lakásában.

Teljes mértékben a barátnöd anyjának van igaza, én a helyében kapásból kirúgtalak volna ez után.


Megoldás: a barátnöddel közösen vagy te tegyedül kiveszel egy lakást, és ott élsz vele. A spórolás legfeljebb tovább tart, de ennek az az elönye is megvan, hogy a barátnödnek lesz ideje átgondolni, hogy érdemes-e veled kötni össze az életét!A válasz 78%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 76%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/10Időpont 2019. jan. 21. 16:39 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Sose akard megszabni, hogy ki, kivel és miről beszélgessen. A párodnak se, nemhogy anyósodnak.

Mit lehet ilyenkor tenni? - vinni kell bele egy kis alázatot. Ha nem tudod megoldani, nem tudtok elköltözni, akkor meg kell érteni, hogy a kiszolgáltatottság bizony ezzel jár.A válasz 83%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 66%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/10Időpont 2019. jan. 21. 16:40 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
anonymousreview60 nevű felhasználó válasza:

1. #1 hülyeséget írt. Majdnem 3 éve vagy ott, emiatt nem számítasz idegennek.

2. Általában a fiús anyukàkról vannak rémtörténetek. Itt a nőnek kell kiállnia az édesanyjával szemben.

3. El tudtok költözni, csak akkor a pénz lassabban gyűlik. Ha sokàig így marad, akkor az anyós és közted őrlődik az asszony, mérgeződik a viszony.A válasz 50%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 76%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/10Időpont 2019. jan. 21. 16:41 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Abban igazuk van a válaszolóknak, hogy szemét dolog elolvasni más levelét, ehek után valóban örülhetsz, ha engedik, hogy maradj, de attól még az anyósod egy szemét dög, amint lehet költözzetek el, amíg el nem kezdi jobban fúrni a kapcsolatotokat.

A válasz 51%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 73%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/10Időpont 2019. jan. 21. 17:20 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Mindenben teljesen igazad van. Ezt a barátnődel beszéld meg és ne adj senki más szavára.

A válasz 57%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 27%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/10Időpont 2019. jan. 21. 18:03 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Karena26 nevű felhasználó válasza:

Kedves kérdező!


Akármennyire is fájdalmas hallani, néhány fentebbi válasz sajnos tényszerűen igaz, nem szubjektív véleményt tükröz:

1, A menyasszonyod édesanyja nem az anyósod. Majd lesz, ha esetleg eljuttok odáig, hogy elveszed a lányt.

2, Téged idegenként befogadott az otthonába a menyasszonyod családja, a lányukra való tekintettel. Jelenleg még nincsenek családtagnak járó jogaid; de családba befogadott kívülállóként annál több kötelességed van a családdal és tagjaival szemben: tisztelet, alkalmazkodás, kivenni a részedet a "közös terhekből", anyagilag és természetben is! Az, hogy békességben élsz velük, nem zavarod őket a jelenléteddel, s pozitív, építő kapcsolatot ápolsz a család tagjaival, az nem plusz, hanem alapvető emberi minimum.


Néhány személyes gondolat:

Ha 2 évig fenntartottátok a kapcsolatot a lánnyal a távolság ellenére, miért kellett a házasságkötés ellőtt összeköltöznötök? Jobb lett volna csak utána, akkor nem hoztad volna magad ilyen nehéz helyzetbe. Ha friss házasok maradnak valamelyik szülői háznál "pénzgyűjtés" címén, az is necces, de elfogadható.

Azt mondod, nem bírná ki a kapcsolat, ha most elköltöznél. Ez nagyon elgondolkodtató. Érdemes ennyi időt, energiát áldozni egy olyan kapcsolatra, amit elfúj az első kis szelecske?


Rosszul esik neked, hogy csajod anyukája kapcsolatot tart fenn egy régi exel. Jelenleg te is csak egy vagy a fiúk közül, és nyilván az, aki nincs ott, mindig kedvesebb lesz anyuka szemében, mint akit nap, mint nap kerülgetni kell. Fordított helyzetben téged sírna vissza, hidd el! Szóval ez nem személyes, hanem inkább a helyzetnek szól.


Mi lenne a legoptimálisabb lépés jelen helyzetben?

Ha minél előbb elköltöznél onnan - egyedül (hogy ne jelentsen plusz anyagi terhet a veled költöző menyasszonyod, mivel neki úgyis van hol laknia!). Ekkor sok minden kiderülne: kitart-e a kapcsolatotok; érdemes-e egy életre elköteleződnötök egymás felé, családot alapítani? Ha már most nem tartotok össze, hogyan fogjátok a jövő kihívásait együtt átvészelni?!?


És itt jön egy nagyon fontos észrevétel a részemről:

Próbáltad ráhúzni a lány édesanyjára a vizeslepedőt, de... hol volt mindeközben a menyasszonyod, akinek a dolga lett volna a közös jövőtökre való tekintettel leállítani az anyját, hogy ne ápoljon kapcsolatot az exével, mert ez neki is megalázó?!? Mivel az anyja tulajdonképpen az ő döntését, érzéseit, érdekeit hagyja figyelmen kívül. És hol volt akkor, hogy reagált, mit tett, mikor te sérelmezted ezt?!? Kit védett? Kinek a pártján volt? Tett-e bármit is a helyzet rendezéséért, kiállt-e értetek, érted?


Azok alapján a "tények" alapján, amiket a nyilvánosság elé tártál, azt kell, hogy mondjam: óriási hiba lenne ezzel a lánnyal összekötnöd az életedet, mert az eljegyzés ellenére nem látom bennetek azt a jóban-rosszban elkötelezettséget egymás iránt, ami megalapoz egy tartós, boldog házasságot. :(A válasz 79%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 62%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/10Időpont 2019. jan. 22. 12:13 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Kedves utolsó hozzászóló!


Idézlek: "Jelenleg még nincsenek családtagnak járó jogaid; de családba befogadott kívülállóként annál több kötelességed van a családdal és tagjaival szemben: tisztelet, alkalmazkodás"Az utolsó két szóval nem vagyok kibékülve, ugyanis, idézem a kérdezőt: "Ma megint láttam, hogy beszélnek, konkrétan az a fickó engem szid, anyósom adja alá a lovat. Olyanokat is neki, hogy bárcsak ő lenne itt, és hogy ő tudott a menyasszonyommal bánni annak idején."


Ezek után Te tudnád tisztelni azt az asszonyt? Tudod el se olvastam amit írtál, mintcsak addig a mondatig, ahol Te tiszteletről beszélsz. Bár szerintem nálad is elveszne...A válasz 44%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 46%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/10Időpont 2019. jan. 22. 13:31 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
...és még egy gondolat... itt sokan olyan tökéletesek, mintha nem is emberi tulajdonségokkal lennének felruházva egyesek!

A válasz 50%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 46%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/10Időpont 2019. jan. 22. 13:33 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

45%-os: egy olyan ember, aki MÁS privát levelezését olvassa, az a szememben igencsak alávaló lény!

Az alapvetö dolog, hogy mások privátszféráját tiszteletbent tartjuk, akinek ez nem az, azzal komoly bajok vannak az emberi viselkedés terén!A válasz 43%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 76%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/10Időpont 2019. jan. 22. 16:07 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Menekülj! Az anyós nem normális, ne haragudj de a menyasszonyod miért nem védett meg?

A válasz 33%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 67%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/10Időpont 2019. jan. 22. 22:00 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
LEENDŐ DIÁKOK, ti erre mit lépnétek?
Már akkor lépnetek a házasságból, ha facebookon a férjetek valakinek udvarol vagy megvárnátok a tettlegességet?
Sogornom utal mert szerinte azzal hogy a testvere elvett felesegul szerinte en most elvettem tolle a testveret. Ti mit lepnetek erre?
Az barátom megütött, ti hogyan léptetek/lépnétek túl ezen? (bővebben lent)
Ebben a helyzetben ti mit lépnétek? Vagy semmit nem tud tenni?
Ti mit lépnétek a helyemben?

Kérdések a Családi kapcsolatok rovatbólKérdések az Anyós, após rovatból
Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!