Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések

A kérdés

Lassan másfél éve hogy elhunyt a feleségem 31évesen, képtelen vagyok elfogadni ezt, hogyan tovább?

Van egy 6éves kisfiunk, tudom ő érte kellene össze szednem magam, és kívülről biztos mindenki azt gondolja hogy minden rendben, és bevallom tudom itt sem fogok olyan hozzászólást kapni amit már ne tudnék. De amit senki nem lát hogy belülről egy roncs vagyok, hisz életem első nagy szerelmét vesztettem el. Úgy érzem soha többé nem leszek boldog, és kevés leszek a fiamnak. Hogyan tovább emberek, van pozitív példa köztetek?

 2012. márc. 20. 16:26  Privát üzenet  

A válaszok
1 2

Igen, személyes ismerős a példám.

Lányom barátnője édesanyja 35 évesen halt meg mellrákban. A kislány második osztályos volt akkor. Borzasztó volt megélni velük a szomorúságukat, gyászukat, feldolgozni a visszafordíthatatlant.

Az apuka (50 év körüli) a nehéz időszak-, 6 év után édesanyát "talált" a lányának, "új életet" kezdtek. A közös gyermekük 8 hónapos.A válasz 88%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 75%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/17Időpont 2012. márc. 20. 16:36 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Kedves Kérdező.


Ez nagyon megrázó. De azért ne gondold, hogy ez akkora csapás, amit lehetetlen elhordozni. Szeretnélek bátorítani, hogy tovább lépj. Azt mondják, az idő megold mindent. Ez természetesen nem igaz. Semmit sem old meg. Később is fájni fog, de a fájdalom, a sebek hozzátartoznak az életünkhöz. Később nem fog ennyire fájni. Most viszont az a normális, hogy fáj.


Bár ez kegyetlenül hangozhat, de az az igazság, hogy neked nem másokért kell élned, hanem magad miatt. El kell engedned a feleségedet, hogy újra élhess.


Van pozitív példa. Ismertem egy bácsit, aki évtizedeket élt le özvegyen. Sohasem házasodott újra, mégsem volt savanyú, már ami az utolsó éveit illeti, mert előtte nem ismertem.


Ismerek olyan családot, akiknek Dawn-kórosan született a babájuk, majd meghalt 7 hónaposan. ott voltam a temetésén.


Ha érdekel, összehozlak velük egy beszélgetésre, talán ők meg tudják érteni, amit átéltél.

Kedves fiatal család, nem harapnak. Ha nem zavar, hogy keresztények. Nem mintha zavarnia kellene, de gondoltam, szólok, mielőtt elkezdenek azzal vádolni, hogy térítek:D


Neked is lehetséges, sőt, a fiadnak is van jövője. Nem a fiadért kell összeszedned magadat, hanem magad miatt. A fiadnak nem arra van szüksége, hogy keménynek mutasd magad. Hiszen természetes, hogy fáj. Ha viszont gyógyulnak a sebeid, akkor ezt ő is érezni fogja.A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 72%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/17Időpont 2012. márc. 20. 16:38 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Igen ő érte és magadért!Még sok és nagy feladat áll elötted.Fel kell őt nevelned.Most még friss a gyászod de majd enyhül idővel.Meg talál majd a boldogság is hidd el,csak ne zárkózz el ne süjedj magadba.Ismerkedj,járj el kikapcsolódni társasággal.Kis lazítás jót tesz.Biztos,hogy nagyon rossz neked,de az élet megy tovább.Fogadd őszinte részvétem,nagyon sajnálom.

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 61%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/17Időpont 2012. márc. 20. 16:40 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
másfél év egy ilyen tragédia után nem sok idő.nekem egy szimpla szakítás után kellett két év,hogy talpra álljak.ne akarj nagy lépéseket,próbáld meg egyik napot a másik után túlélni.ha csak azt nézed,mikor tudsz új életet kezdeni, akkor nagyon nehéznek tűnik a dolog,de ha felosztod apró lépésekre,könnyebb lesz.és lehet nem kellene tartanod magad,hagyd hogy összeomolj.a fiad sem hülye,csak gyerek,őt is megviseli.felejtsed el hogy a gyerek miatt erősnek kell lenned.nem arról van szó,hogy nem tudsz neki enni adni,hanem egy nagyon mély sebről.lehet neki is könnyebb lenne ha látna téged gyengének,lehet neki is lelkiismeret furdalása van ha nem tud boldog lenni.néha hagyni kell a dolgokat összecsapni a fejünk felett.kitartás,nagyon szorítok neked

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 77%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/17Időpont 2012. márc. 20. 16:43 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
31 éves vagyok,lassan 2 éve,hogy meghalt a férjem. Van egy fiunk aki most tölti a 3-at.Azt én sem tudom hogyan tovább,vegetálok ugymond,sodródom az árral.Nekem is életem nagy szerelme volt,hisz hozzá mentem,gyereket szültem neki. És most már a mindennapi megélhetésünk is felőröl.Azt szeretném,hogy a gyerekem semmiben ne szenvedjen hiányt,de ehez kevésnek érzem magam.De pozitív példát is tudok,ismerősömnek sikerült újra kezdenie,miután elvesztette a párját,majd 3 év után,most férjhez megy és gyereket terveznek.

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 88%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/17Időpont 2012. márc. 20. 16:43 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Nekünk nem volt gyerekünk; nagyon sokszor kívánom, bár lett volna :-(

Mi 22 évesek voltunk, autóbalesetünk volt, amit én ráadásul egy lábtöréssel és apró karcolásokkal megúsztam. 5 évet voltunk együtt, pont egy évvel az eljegyzésünk után történt.

Először a világ ellen fordultam: nem voltunk részegek, be voltunk kötve, szabályosan vezetett - ez nem volt fair.


Nekem végül egy új kapcsolat segített. A szülők és a barátok is próbáltak segíteni, de valahogy nem sikerült lelket verniük belém. Ráadásul úgy éreztem, öreg vagyok és elhasznált, míg ők folyton olyanokat mondtak, hogy "fiatal vagy még" meg "előtted az élet". Na ennek az ellenkezőjét éreztem.

Új munkahelyre mentem, ahol senki nem tudta, mi történt ezért normális, átlagos emberként kezeltek. Ez nagyon sokat segített.


Részvétem :-((A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 83%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/17Időpont 2012. márc. 20. 16:45 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

A főnököm, saját bevallása szerint, szintén élete szerelmét vesztette el, másfél éve. Mellrák. A felfedezés után másfél évvel feladta a teste. Négy árvát hagyott maga után. Most hét, négy és két és fél évesek. Én vagyok a nevelőnőjük. A főnököm azt mondta, hogy értük bármit megtenne, küzd, mosolyog, egy éve őszintén is. Nézz a fiadra, és érte küzdj. Tudom hogy fáj, de kétlem, hogy a nejed ezt szeretné látni.

Ha ajánlhatnék filmet, nézd meg a PS. i love you -t.A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 85%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/17Időpont 2012. márc. 20. 16:45 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Én özvegy férfi felesége vagyok. A mai napig itt van velünk a dolgai okán, de én elfogadtam ezt. Most a fiadra kell koncentrálni, hiszen nagy szüksége van rád. Lehetsz még boldog, el is kell indulnod a boldogság felé. Azért mindig szeretheted őt.

A válasz 93%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 69%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/17Időpont 2012. márc. 20. 16:46 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Köszönöm a gyors válaszokat, hozzászólásokat.

# 9/17Időpont 2012. márc. 20. 16:48 Privát üzenet

Szia.


Hát ez egy nagyon rossz dolog. Meg lehet érteni, hogy fáj, de nem szabadna összeomlanod.


Mit érsz el azzal, ha tönkre mész? A dolgok jönnek és mennek. Mindenki elmegy egyszer, és ez ellen nem lehet tenni. Ki így, ki úgy. Van akinek az élet ad 90 gyönyörű évet, valakitől pedig 8 év múlva elveszi.


Abba kell belegondolni, hogy ez normális. Mindenkinek meg lehet írva a sorsa, amivel szemben nem lehet tenni semmit. Állítólag már megfoganáskor eldőlik az adott személyé.


Mindenki tud új lappal kezdeni. Elfelejteni a dolgokat. Még ha ezt lehetetlennek is látod.


Tudod, hogy aki elment, az nem jöhet vissza többet, és ha azon gondolkozol, hogy milyen jó lenne, ha újra látnád, akkor az csak súlyosbítja a helyzetet.


Talpra kell állnod, nem csak magad miatt, hanem a fiad miatt. Hogy szép, és jó körülmények között tudjon felnőni, és boldog, sikeres, probléma megoldó ember legyen belőle, ha felnő.


Ki kell tűznöd magad elé célokat, amiket leküzdve egyre könnyebb lesz.


Nem az a lényeg, hogy erős legyél, hanem az, hogy tudjál magaddal mit kezdeni. Legyen elég lelki erőd.


Ehhez minden segítséget meg kell ragadnod, és nem a pszichológusra gondolok, aki fel ír három féle gyógyszert, amiről elmondja a meggyőző mondókáját.


Te meg jóhiszeműen beszeded, úgy érzed, hogy segít, közben a mélybe húz.


A másik fontos probléma, az az alkohol. Soha, de soha ne nyúlj hozzá, lökd el magadtól, ha találkoznál vele.


Szóval, én nem ezekre a segítségekre gondoltam. Nem csak ilyen módon lehet elfelejteni a keservet.


Hanem egy olyan emberhez kell fordulni, akiben megbízol, tud segíteni. Átérzi a helyzetedet. Akinek nem csak el tudod mondani a gondodat, hanem segít is.


Azt meg gyorsan felejtsd el, hogy kevés leszel a fiadnak. Mit gondolsz, mit fog érezni, ha látja, hogy tönkre mész?


Meg kell tanítanod, hogy gondolkodjon, tanuljon. Lássa, hogy törődsz vele, szereted.


Tehát keresel egy olyan embert, aki segít. Akinek a segítségével mindent újrakezdesz. El tüntetned azokat a dolgokat, amik emlékeztetnek a feleségedre.


Talán új munkahely, új ház. Új bútorok. Persze, ezt nem mindenki engedheti meg.


Csinálj olyan dolgot, ami leköt. A hobbidat, mutasd meg a fiadnak. Vagy kezdjetek el valamit együtt. Élesítsd a kapcsolatotokat a legjobb apa-fia kapcsolatra.


Hogy majd ha felnő, legyen a lelki társad.


Szenteld az életedet neki, és, hogy felépülj. Tervezd, alkosd meg a jövő képedet. Írd meg a céljaidat és az álmaidat.A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 72%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/17Időpont 2012. márc. 20. 16:49 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Már megint az anyósom?! Elegem van! Mosott, lányom tápszerét citrommal ízesítette, bevágta a körmét, és tönkretette a ruháját! Másfél óra alatt!
Az (leendő) örökösöktől jogos, hogy amint elhunyt az örökhagyó ők kiteszik pár hónap múltán az örökölt házból azt a felnőtt rokont akit még az örökhagyó engedett oda szorult helyzetében?
Családtagnak számítok?
Ha egy hajléktalan meghal?
Ha az összes örökös lemond a örökségről, a tartozásokat amit az elhunyt hátrahagyott kinek kell kifizetni?
Elhunyt nyugdíjas utolsó nyugdíját ki és hogyan tudja igényelni?

Kérdések a Családi kapcsolatok rovatbólKérdések az Egyéb kérdések rovatból
Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!