Mit csináljunk anyuval? Teljesen elmarja így maga mellől az öcsémet!
Az öcsém 23 éves, és kb. 3 éve együtt van egy nála 15 évvel idősebb nővel, akinek van már 3 gyereke (nyilván mástól). A tesóm teljesen szerelmes, nagyon jól kijön a hölggyel, boldognak tűnik (és szerintem az is).
Anyu pedig teljesen ki van akadva, már évek óta hallgatjuk, hogy a tesóm mennyire elcseszi az életét, folyton "a k.rva"-ként emlegeti a nőt (aki többek között pl. ezért sem lett bemutatva anyunak), állandóan cseszteti az öcsémet, aki ezt már elég nehezen viseli. Tegnap anyu mesélte, hogy meg fogja keresni az illető hölgyet -ha kideríti, hol lakik (szerintem beteges, de már ráállította a kolléganőit is, hogy nyomozgassanak utána)-, és elbeszélget vele, hogy ne tegye tönkre az öcsém életét (a nőnek is van munkája, nem szedi el a tesóm pénzét, bár valamennyit nyilván ad neki a tesóm, hiszen gyakorlatilag nála lakik).
Miért nem tud anyu ebbe belenyugodni? Ha látja az öcsémen, hogy boldog, akkor miért nem hagyja békén? Vagy tényleg elrontaná az életét az öcsém?
A másik tesónk párjával, illetve az enyémmel sincs semmi baja, nagyon szereti őket, de én már nem bírom, hogy anyu ennyire ellenséges, és hogy a tesómmal is el fogja rontani teljesen a kapcsolatát.
Szereti, és ezért félti hogy később bánni fogja. Ami simán előfordulhat, valljuk be. Viszont senki nem fogja tudni megóvni.Az öcséd felnőtt, joga (és kötelessége) dönteni a saját életéről (és a döntései felelősségét vállalni). Beszélgess sokat anyukáddal arról, hogy ő mit szólna, ha más akarná irányítani az életet. Ha nem engedné teszem azt kávét inni, mert az árt, vagy más efféle.
Ne mondj kész gondolatokat hanem vezesd rá, hogy ő gondolja végig: értelmetlen az erőszakja, akármilyen jó szándék vezérli is, és hogy csak elvadítja így a fiát.
Érzelmileg nagyon érettnek tűnsz a kérdés alapján, gondolom menni fog a beszélgetés irányítása! :)
Köszi a válaszaitokat. Szerintem is anyunak kellene engednie, ha elcseszi az életét a tesóm, hát legfeljebb majd tanul belőle. Tényleg sokat beszélgettünk már erről, de... hajthatatlan.
Hogy mit lát a nőben? :) Te nem voltál még szerelmes? :)
Amúgy eddig csak idősebb barátnői voltak a tesómnak, szerintem van egy pici anyakomplexusa is, ezért sem lenne jó, ha eldurvulna a helyzet.
Voltam az öcséd cipőjében... és anyukádnak teljesen igaza van. Csak más módszerrel kéne lebeszélni róla.
Most még boldog a tesód, mert rózsaszínbe látja a világot. de majd lesz ez másképp.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!