Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Sokan miért nem fogják fel,...

Sokan miért nem fogják fel, hogy az apának is ugyan annyi joga van a gyerekhez mint az anyának?

Figyelt kérdés

Sok nő annyira biztos abban, hogy nála helyezik el a gyerekeket és nem az apánál.

A minap is volt egy kérdés, hogy az anya leakar lépni, mert nem tud tovább a férjével élni, erre sokan biztatják, hogy menjen nyugodtan úgyis nála helyezik el a gyereket.

Ez nem igaz, megvizsgálják a körülményeket és az alapján döntenek.

2012. aug. 24. 17:35
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Nézd Kérdező, mivel a családjogi bíráskodás elnőiesedett, és első fokon egy bíró dönt, ott sajnos általában tényleg a nőnek itélik a gyereket. Viszont, ha a férfi nem adja fel, és fellebbez, másodfokon már olyan kb 70:30 az arány...
2012. aug. 24. 22:43
 12/19 anonim ***** válasza:
70%

A legtöbb gyerek anyával akar maradni, már 3-4 évesen is. Ez is fontos!

Az anya van vele otthon 3 évig, ő virraszt mellette este, ő beszélget és játszik vele, ő ISMERI.

Igencsak ritka az az apa, aki akár csak fele annyi időt tölt a gyerekével, mint az anyja. Legtöbb esetben ez még TERMÉSZETES IS. Elvégre az apa dolgozik, anya van otthon.

A gyereket ez nem érdekli. Ő csak annyit lát a világból, hogy a biztos pont az életben az anyu. Ő viszi oviba, ő hozza el, ő jár szülőire (elvétve ha akad egy-egy apuka), ő viszi orvoshoz, ő tudja, milyen ételt szeret, melyik a kedvenc ruhája, melyik plüssel alszik, melyik mesét kell este felolvasni.

A gyereknek a válás után biztos pontra van szüksége, állandóságra, és odafigyelésre.

Ezt a legritkább esetben tudja az az apuka biztosítani, aki eddig csak este meg hétvégén volt vele együtt, akinek sejtelme sincs, ki az a bizonyos "szemüveges Lacika", és hogy mi a gyerekorvos telefonszáma.

Ma még mindig elsősorban az anya feladata minden, ami a gyerekkel kapcsolatos, bár a szoptatás után akár már az apával felesben is vállalhatják. Mégsem teszik... A legtöbb apuka elájul saját magától, ha hétvégén egy órát fociznak, egyébként a gyerek neve a "Menj innen-maradj csendben - kérdezd anyádat".

Ezek után nem kell sírni, hogy a gyerekek többségét az anyának ítélik.

Amint fele-fele arányban lesznek az apukák a szülői értekezleten, a karácsonyi előadáson, és a gyerekrendelőben, a játszótéren, és a farsangi büfében, máris megváltoztatom a véleményem...

2012. aug. 25. 07:54
 13/19 anonim ***** válasza:

Szerintem utolso meg nem kell altalanositani en tobb olyat is ismerek aki nem kirakatapuka es ezt nem ok mondjak hanem a felesegeik akikkel nagyon joban vagyunk.Persze van az ellenkezojebol is.

Az en ferjem lehet, hogy nem tudja az orvos szamat fejbol, de minden mast tud a gyerekerol.

A problema az h valaskor a szulok csak a sajat erdekeiket nezik es nem csak az anyak, az apak is!A gyerek erzeseivel meg a kutya sem foglalkozik.Ha az en gyerekemet kerdeznek meg, hogy kivel maradna, barmilyen rossz is bevallani, de nem engem valasztana, en mar uncsi vagyok, apa a minden, hiaba het napbol otot en intezek mindent.

2012. aug. 25. 11:33
 14/19 anonim ***** válasza:

Nem csak "kirakatapukák" vannak.

Írtam, hogy TERMÉSZETES, ha pl. 3 év alatti gyerekkel többet foglalkozik az anya. Ő van vele otthon, a férje dolgozik, ami megint természetes és logikus, mivel csodás, "feminista" társadalmunkban még mindig a férfiak keresnek többet.

A legtöbb "hagyományos" családban a nő az, aki mos-főz-takarít. Nem mindenhol, és szerencsére egyre több fiatal pár számára az a természetes, ha mindketten kiveszik a részüket mindenből. Gyereknevelésből és háztartási munkából egyaránt.

Csakhogy válnak az idősebbek is... ebben az esetben erősen a nők azok, akik ezt ellátják.

Amikor "apukának" megbolydulnak a fejében a bogarak, és kitalálja, hogy gyermekágyi depresszióval küzdő, narancsbőrös nejéből, meg az egész éjszaka ordító, kakiszagú gyerekéből is elege van, és lelép egy hamvas, illatos pipibogárral, és éli világát szabadon - alapvető, hogy tök fölösleges neki ítélni a gyereket. Minek?! Azért is harcolni kell, hogy fizessen gyerektartást. Az számára = élősködik rajta a volt neje.

A legritkább esetben bolondul úgy meg egy nő, hogy otthagyja a gyereket IS egy új pötsért. Ilyenkor meg az a normális, ha az apa kap felügyeleti jogot.

2012. aug. 25. 12:07
 15/19 anonim ***** válasza:
Szal kérdés elutasítva...
2012. aug. 25. 13:04
 16/19 anonim ***** válasza:
#14, valamit kifelejtettél, helyesen úgy hangzana, hogy "JÖVEDELEMTEREMTŐ MUNKÁBÓL ÉS gyereknevelésből és háztartási munkából egyaránt". Mert így már valóban korrekt munkamegosztás ez is...
2012. aug. 25. 13:18
 17/19 anonim ***** válasza:
"alapvető, hogy tök fölösleges neki ítélni a gyereket. Minek?! Azért is harcolni kell, hogy fizessen gyerektartást. Az számára = élősködik rajta a volt neje." Ja, és ennek a két dolognak, a tartásdíj fizetésének vagy nem fizetésének, illetve a gyerek nevelésének meg mutatóban sincs semmi köze egymáshoz.
2012. aug. 25. 14:08
 18/19 anonim válasza:
Én úgy tapasztaltam a környezetemben hogy mindenki lesz@..ja hogy az apja (én) születése óta 1 x láttam 10 percre, azért is szinte könyörögni kellett hogy láthassam a szülészeten, most 12 napos gyerekkórházban van, nem sokára kiengedik öket de engem nagyon, sztem az átlagosnál jobban zavar hogy az elsö gyerekem (kisfiú) nem lehettem ott a születésénél, az anyja elsö perctöl ott van vele napi 6 x szoptatja 30 percet, én közbe ugye dolgozok! Ök meg 45 km-re vannak tölem, ráadásul influenza járvány van, amit megértek hogy látogatási tilalom van de sok ember beoson, valamelyik részlegbe bemehet 2-3 látogató is hol ezért hol azért! Én csak telefonos videókon láthatom ahogy figyeli a baba hogy ki beszél, rájuk figyel rám nem mert nem láthatom, és attól is félek és sztem van benne valami, az anyjához jobban fog kötödni mint az apjához! Az biztos hogy legközelebb nem a Gyulai kórházban fog szülni, lehet hogy jó kórház meg minden, de nekem/nekünk egy életreszóló élmény lett volna ha ott lehettem volna az elsö gyermekem születésénél! Hallhattam volna a hangját amikor felsír, meg láthattam volna! Amikor láttam arra a 10 percre az etetés után volt és aludt, akkor beengedtek hozzá, a videó meg nem olyan!!! Engem nagyon zavar hogy az apa "másodlagos" szerepet tölt be! Szerintem ha majd az apák is normális szabályok között akár influenza jàrvàny esetén is, megoldva ott lehetnek a szülésnél és láthatják a gyereküket, akkor majd lehet róla szó hogy a nöi egyenjogúság érvényét szerezze!!! Hol a férfi egyenjogúság??? Amíg megcsináltam addig jó voltam, utána meg mindegy lenne ha eltünnék!
2013. márc. 2. 01:35
 19/19 Tauber Tamás válasza:
Üdv! Ahhoz szeretnék hozzá szólni hogy az apa másodlagos! Valaki ezt írta! Ekkora parasztot meg nem láttam! Én is harcolok már 4 éve kisfiamert mert a párom sziv operaciom alatt elhagyott elvitte gyermekem és még ő ment bíróságra ahol a birósagon csak neki vannak jogai! Mosonmagyaróváron! Élet társak voltunk csak de amint baj lett lelépett ! Milyen bíróság hogy az apát nem veszi figyelembe! Ingatlannal rendelkezem tudok otthont biztosítani a gyermekemnek és főleg imádom a fiamat!'gyermekemmel zsaroltak az ügyvédei, a birosagi perek mind csak az apa farasztasat kikeszitésére szolgálnak! Arról nem beszélve, hogy a saját ügyvédi költségemen felül akarom birosagi költséget is rám verik ami kb 1millio Ft. Nem ittam nem nőztem a családomnak éltem! Imádtam a családom! Minden renben volt addig míg nem lettem sziv beteg! A gyermekkel együtt sirtunk az elején! Az ügyvédek korruptak a bíróság pedig igazsagtalan! Az apa csak pénztárca!! Sziasztok!!
2021. júl. 25. 08:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!