Bűntethető ha egy apa többször is megüti a 14. életévét be nem töltött lányát?
akár úgy hogy több alkalommal, akár úgy hogy egyszerre többször
és nem pofonra gondolok, hanem erőteljes ütésre
Meglepő, hogy milyen sokan, nem csak ennél a kérdésnél, tartják elfogadhatónak az erőszakot.
Minket soha nem vertek, még "nevelő célzatú pofon" sem volt, és lám, a tesóm és én is normális felnőttek lettünk.
Sajnos a megütést, ha nem hagy nyomot, nem rendőrségi ügy, de a család és gyermekvédelemmel foglakozó helyen (nem tom , mi a pontos neve), lehet jelezni. De akkor készülj fel, hogy ők nem fognak tudni mást tenni, mint nevelőszülőkhöz adni.
"
Minket soha nem vertek, még "nevelő célzatú pofon" sem volt, és lám, a tesóm és én is normális felnőttek lettünk. "
Mi volt, hogy kaptunk, és meg is érdemeltük. A szüleinket szeretjük és tiszteljük, mi pedig normális felnőttek lettünk. Egyáltalán nem neveltek minket erőszakkal azzal, hogy egyszer-egyszer kaptunk egy pofont. Ezt csak most hangoztatják, hogy erőszak és belebetegszik a szegény gyerek. Butaság.
Kérdező, miért nem tartasz magad után rendet? Nem is értelek. Ha a szüleid a szemetedet nem pakolnák, vagy pakoltatná el veled, akkor disznóól? Ezzel az erővel a szemeteskonténerben is lakhatsz nem?
Mi is a problémád? lustaság? ne légy lusta, legyen igényed önmagad tisztaságára, és a környezeted tisztaságára.
A suliban is mocskot hagysz magad után?
Ez nem erőszak, hanem nevelés.
Az erőszakot az határozza meg,hogy célja a másik emberben való károkozás, míg a nevelési célzatú "atyai pofon" lényege és célja a gyermek épülése. Én rengeteget kaptam és meg is érdemeltem mindet, mert loptam, mert leköptem a tanárt, mert hazudoztam, mert nem csináltam a dolgomat.
És még sorolhatnám. A fiatal, nagypofájú utcakölkök csak az erőből értenek és csak azt tisztelik/félik, ezért azzal lehet rájuk hatni. Ezzel lehet vitatkozni, és kivételek mindig vannak, de a legtöbb ember nem kivételes. Ez van.
Ahogy látom, a válaszolók többségének ismétetelten nem megy a szövegértés, csak a "háá anyám is lekevert párat, szóval biztos így helyes" típusú bölcseletek. Ezek szerint az agyaitokban mégis keletkezett valami kár, mert hülyeségben mindig sikerül rekordot döntenetek.
"Én rengeteget kaptam és meg is érdemeltem mindet, mert loptam, mert leköptem a tanárt, mert hazudoztam, mert nem csináltam a dolgomat."
Mi a rákról beszélsz te láma? Hol írt ilyet a kérdező?
Nekilökték a falnak, mert nem rakott rendet. (Abban egyébként hol van, hogy mocsok van utána? Valamilyek előző is írt ilyen okosságot.)
Aki ilyenért üt, az szimplán egy agresszív vadállat. Ne akarjatok mást bemesélni.
Attól még, hogy titeket vertek otthon, még nem lesz rendben. (Én is kaptam és azóta is céltalannak tartom és soha nem is fogom elfelejteni.) Egy ilyen vérmérsékletű ember nem tudja felmérni az erejét a gyengébbel szemben. Egy kicsit nagyobb lendülettel csont is törhet.
"A fiatal, nagypofájú utcakölkök csak az erőből értenek és csak azt tisztelik/félik, ezért azzal lehet rájuk hatni."
Na igen, aki csak a nyers erejével képes tiszteletet kivívni, az biztosan fényes fáklyánk lesz a sötétségben.
#19: Egyetértek.
Sajnos sok családban bevett és normális szokás az erőszak. Még szomorúbb, hogy ezt is fogják továbbadni, és normális nevelési eszköznek tekintik az agresszivítást, ahelyett hogy valóban törődnének a gyerekkel és nevelnék.
A pofonnak sincs sok helye, az erőteljes ütés pedig elfogadhatatlan. Fiúnál sem, de egy lánynál? Anyukád mit szól? Vagy őt is veri a vadállat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!