Ha meghalt a férjem vehetem a gyerekeimet a leánykori nevemre?
Te nevedet akkor viselhetnék, ha nyilvánvalóan leányanya lennél,
Ez baromság. A nő nevét is viselheti a gyerek ha az anya meg az apa együtt ügy dönt.
Az kérdező nem minősítést kért, senkinek semmi köze, hogy miért akar változtatni.
Kiskorú gyermek születési nevének megváltoztatását törvényes képviselője kérheti. Ezzel nem is lesz gond.
A név megváltoztatása iránti kérelmet személyesen kell benyújtani a lakóhely szerint illetékes anyakönyvvezetőnél, külföldön élő magyar állampolgár esetében az illetékes konzuli tisztviselőnél.
A kérelemnek tartalmaznia kell, a kérelmező személyi adatait, személyi azonosítóját, annak hiányában születési idejét, továbbá családi állapotát, házasságkötésének helyét, idejét, lakóhelyét, annak hiányában tartózkodási helyét, értesítési címét, személyazonosságát és magyar állampolgárságát igazoló okiratának számát és érvényességi idejét.
Fontos, hogy mindig kell indoklás, hogy miért is szeretnék nevet változtatni.
Ezen felül több mindennek kell még teljesülni, de hivatalban részletes tájékoztatást adnak.
Szerintem pedig épp elég a gyereknek az, hogy mostantól nincs apa. A mostantól neved sincs nekem kicsit sok lenne.
Én kamaszként nagyon dühös lennék érte.
Igen, veheted. De ne csodálkozz azon, ha húsz év múlva a gyerekeid az ajtót sem fogják többé rád nyitni, annyira gyűlölnek és olyan mélyen megvetnek. Nem elég nekik az a trauma, hogy meghalt az apjuk, a mikor (kicsi) gyerekek voltak, de még a hülye anyjuk a saját vezetéknevüket (az apjuk nevét) is elvette tőlük.
Láttam nemrégiben egy kislány sírját. 13 évesen halt meg. Anyuka volt olyan tapló barom, hogy csak a keresztnevet tette ki a sírra, mintha apja sem lett volna annak a szerencsétlen gyereknek. No comment.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!