Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Az apa nem fizet, de semmilyen...

Az apa nem fizet, de semmilyen hivatalos iraton nem szerepel, hogy ő a gyerek apja, mit tehetek?

Figyelt kérdés
Az anyakönyvben nem szerepel apa. Úgy volt, hogy tesz apasági nyilatkozatot, sőt, nevére veszi a gyermekét, de még mindig nem tette meg. Azt ígérte havonta ad 30ezret, egy alkalom kivételével, mikor szólt is, hogy kevesebbet tud adni, adta is, de erre a hónapra nem adott semmit. Mikor meg lett említve, annyit kérdezett, hogy miért, nem kaptam meg a gyest? De igen, megkaptam, de nyilván ő mindig adja a pénzt, és aszerint is osztottam be a pénzem, hogy majd ő a részét odaadja. Azóta sem ad egy fillért sem. Tehetek valamit?
2014. máj. 16. 12:26
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
Igazad van. Egyre inkább az az érzésem, hogy bármennyire szereti a gyerekét, képes lenne lelépni. Vagy hazamenne, vagy egy ideje már mondja, hogy ki kéne mennie dolgozni külföldre, hogy gyűjtsön egy kis pénzt. És itt Magyarországon is vannak ismerősei máshol, más városokban. Anyám második férje is lelépett, meg is találták, de őt aztán hiába pereli, mert nincs bejelentett munkája, ezért nem fizet. Az államtól kap gyerektartást vagy valami ilyesmi, de most azzal is van megint valami zűr. És nem is ez az egyetlen példa a környezetünkben sajnos. De a békés módszerekre meg tojik. Mondok neki valamit, és mintha meg sem hallaná, vagy jön a "Miért, nem küldték a pénzt?" Most szerzett nekem valami munkát, édesanyám meg vigyázna a lányunkra (aki még kisbaba!!!), de attól, hogy nekem esetleg lesz pénzem, attól neki még fizetni kellene! Nem tudom mi jár a fejében, de nagyon fura, gyanús nekem most. Fogalmam sincs mit tehetnék.
2014. máj. 16. 14:22
 12/27 A kérdező kommentje:
10,5 hónapos. Elkeztek már noszogatni, hogy egy éves koráig rendezni kellene az apa kilétét (akit szülésnél meg is neveztem, és ott is volt, csak ugye nem volt nyilatkozat), de legeslegkésőbb 3 éves koráig.
2014. máj. 16. 14:28
 13/27 anonim ***** válasza:
Hát akkor csak megmondod az apa nevét, a többit a hivatal intézi.
2014. máj. 16. 14:29
 14/27 A kérdező kommentje:
Ennyi?
2014. máj. 16. 14:58
 15/27 anonim ***** válasza:
Kötelezni fogják dns vizsgálatra, csak ez elől nagyon könnyű kitérni, főleg ha hazamegy. Előállítani emiatt nem fogják, és addig nem tudsz tőle gyt-t követelni, amíg az apa személye nem tisztázott. Az, hogy te mondasz egy nevet, baromi kevés ám.
2014. máj. 16. 18:09
 16/27 A kérdező kommentje:

Mondok én ha kell, mást is, telefomszámait, címet, születési időt, helyet, apja, anyja nevét, apja címét, e-mail címét, facebook címét stb.

Csak ugye ha mondják, hogy menjen el egy DNS vizsgálatra, ő meg fogja magát, és lelép, nem jutok semmire, keresgélni meg nem nagyon fogják, kivéve ha a pénz miatt perelném, de míg nem bizonyított az apasága, amiatt nem lehet, szóval... meg kéne kérnem mégegyszer, de csak remélni tudom, hogy nem ráz le. Addig nem kellene tovább a pénzről kérdeznem, utána meg gyorsan lépnék... talán az már vezetne valahova... nem is tudom.

2014. máj. 16. 18:45
 17/27 anonim ***** válasza:
Persze, hogy ennyi. A hivatal 10,5 hónapja nyúz téged ezért az infóért, amit - nem érteni, miért - megtagadsz tőle folyamatosan, vagyis: mulasztasz. Most meg emiatt a Magad ásta gödör miatt szívsz a gyerektartással. Én nem értem, mért jó ez Neked, de Te tudod...
2014. máj. 16. 22:17
 18/27 anonim ***** válasza:

Értsd már meg, hogy egyelőre Te vagy hivatali mulasztásban. Szüléskor meg kellett volna adnod az apa nevét, adatai, de ezt megtagadtad.

_Miattad_ nincs hivatalos papír az apáról, senki más miatt.

2014. máj. 16. 22:20
 19/27 A kérdező kommentje:

Én szülés után megadtam az apa adatait!!! Nyilatkozatot nem tehetek helyette. Most kérdezték másfél-két hónapja, hogy nem küldtek egy hivatalos levelet, hogy rendezzem a jogállást, vagy nem tudom mit, de nem küldtek az égvilágon semmit! Különben is, Én mit csináljak, ha Ő nem tolja oda a képét, csak halogatja?? El csak nem rabolhatom, vagy tudom is én.. magamhoz sem bilincselhetem. Én nem kényszeríthetem semmilyen módon. Eddig azt mondta, hogy majd intézzük, a nevére is szeretné venni a gyereket. Most viszont nem adja a megbeszélt összeget, és nem hajlandó megmondani miért nem. Ha hivatalosan is a gyerek apja lenne, számonkérhetném rajta, de így tojik a fejemre, éhen dögölhetek felőle. Egy kiba szott kiflire nincs pénzem, mert arra számítottam, hogy adja a pénzt. Mindig adta. És még én tartozom a hivatalnak?? Én megmondtam már egyszer, hogy ő az apa. Szülés után két héttel elgyalogoltam vele gyerekestől a hivatalba, de még nem volt az anyakönyvi kivonat a kezemben, ezért elküldtek minket. Nemrég elmentünk volna, de külföldre utaztunk, és nem tudtunk volna menni, ha kivárjuk, míg kicserélik a papírokat. Most meg nem hiányozhat, mert hiányzott múlt hónapban egy hetet, és el is ment pár ember. Én baromira nem tehetek róla. Ez egy nagy marhaság, hogy az anya tartozik bármivel is. És kicsit sincs kedvem pereskedni sem, és ahhoz főleg nem, hogy elhúzzon a francba, mikor egész nap azt hallom a gyerektől, hogy appa appaaa. Hogy ne tudjak új ruhát és szép játékot venni. Hogy ne legyen a gyereknek apja. Elegem van. Fáradt vagyok, öregnek és szánalmasnak, tehetetlennek érzem magam, és elegem van!!

(bocs, hogy rátok zúdítottam, de ki kellett adnom magamból)

2014. máj. 16. 23:39
 20/27 anonim ***** válasza:
Amíg az apa nem tesz nyilatkozatot, addig hivatalosan nincs apja a gyereknek. Persze, majd így meg, hogy az anya mond egy nevet, azt kész, az az apja...
2014. máj. 17. 19:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!