Mekkora ribilliót csapnának a sógornőim, ha megkérném őket, hogy pár évig ne jöjjenek el hozzánk, vagy csak a gyerekeik nélkül jöjjenek?
Férjem nővérei. Az egyikük terhes lett, persze azonnal a másik is rákontrázott, így alig van pár hónap van a gyerekeik között. Ők mindketten igen kicsi panelban laknak, mi meg egy hatalmas házban, ezért igen sűrűn ugranak át hozzánk, akár úgy is, hogy a bátyjuk (férjem) még nincs otthon.
És itt jön a lényeg: gyűlölöm, amit ezek megengednek maguknak az én lakásomban. A bézs kanapén teszik tisztába a nyakig szaros gyereket, aztán leteszik őket a földre, azok meg mindent szétcsesznek, összefogdossák és nyalogatják az üvegasztalt, az állótükröt, mindent széthajigálnak, amit lehet az felborítanak, stb. Mire hazajön a férjem, úgy néz ki a ház, mint egy putri, minden szanaszét. Nem látom be, hogy miért kellene ezt tűrnöm? Átjönnek, egymással pofáznak, a két sorscsapás meg tönkreteszi a rendet, a tisztaságot, a nyugalmat, mindent... miután elmennek, akkor pakolhatok én a két nagysága után, persze tiszta idegesen, aztán emiatt végül a férjemmel vagyok ingerült, ami szintén szar ügy. Én bizony most meg fogom kérni őket, hogy ide többet ne jöjjenek, vigyék a gyerekeiket játszóházba, vagy nem érdekel, de nem fogom ezt a helyzetet tovább tűrni.
Fejedre nőttek. A tiltás, beszélgetés semmit sem fog érni.
Férjednek kellene rájuk szólni.
Hat a te rokonod se szeretnek lenni "kedves" kerdezo, halistennek nem gyakran talalkozok ilyen emberekkel :-D..
Amugy kerdesed is van, vagy csak gondoltad, most aztan jol 'megasszondod'??;)
Ez nagyon könnyű, hogyha az ember maga vette azokat a dolgokat, amiket félt másoktól. Akkor egyszerűen rájuk szól, hogy avval mit tehetnek és mit nem. Legalűábbis én ezt a saját dolgaimmal kapcsolatban hamar megtanultam, amint fontos lett ez (pl. a szüleim korlátozása abban, hogy mit csinálhatnak a lakásomban, mert teljesen sajátjukként kezelték eredetileg, és még abban is korlátoztak, mit vehetek bele magamnak).
De ha a férjed vette, akkor a férjeddel beszéld meg, hogy mit engedhetsz meg a testvéreinek azokkal a dolgokkal, és nyugodj bele, békélj meg a gondolattal, hogy ha ő nem félti őket, és ne parázz, ha a tesói összekoszolják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!