Mi a különbség a szentimentalizmus, és aközött, ha valaki tényleg erősen szereti a családtagjait (testvér, szülők, feleség)? Hol húzódik a határ?
"A szentimentalizmus (az érzékenység művészete) irodalmi irányzat és stílus, érzelmi lázadást fejez ki a feudalizmus embertelen erkölcsei ellen, az egyéniség boldogulását gátló merev hierarchiával szemben. Időszaka kb. 1750—1830 közé esik.
Filozófiai hátterében a szenzualizmus áll: ezen ismeretelméleti irányzat szerint a világ megismerése kizárólag az érzékek és érzetek útján lehetséges."
Ennek fényében egészen pontosan mi is a kérdés?
"Hol húzódik a határ?"
A kettő között: sehol, mivel a két dolognak nincs egymáshoz köze.
1: Te egyáltalán nem értetted meg a kérdést.
2. ??? Bár szerintem detto.
# 3/3 Időpont ma 17:14
Igazad van
Mindenki bolond, csak te vagy helikopter.
Kérdező: Részvétem, amiért ennyi retardált írt a kérdés alá. Kérdésedre a válasz: ha nem fizetődik ki a szeretettel járó gondoskodás, akkor üres szentimentalizmus. Valamit ha túlidealizálod a szeretett személyt, és ebből előnyöd/hátrányod származik
Persze még lehetne sorolni, de ahol elmosódik a szeretet valós oka, és az ideálok veszik át a helyüket (azután is, hogy már tudod, hogy vakon szeretsz egy rakás giccset) az a szentimentalizmus.
"# 6/6 Időpont ma 18:14"
A kérdező bunkózik, te simán retardáltank hívsz olyanokat, akiknek a válasza nem tetszik - hamar egymásra találtatok. Zsák a foltját...
A "szentimentalizmus" egy művészeti irányzat, még akkor is, ha ezt nem vagytok képesek felfogni.
Ilyen erővel azt is kérdezhette volna, hogy a "rokokkó és aközött, hogy...".
De, ha jóindulatú akarok lenni, és megpróbálom megérteni az értelmetlen kérdést, így feltételezem, hogy a kérdező a szentimentális személyiség és az erős családi kötődés közti határt keresi, akkor sincs ilyen határ.
Szentimentális: érzelgős, érzelmes.
Bárki szeretheti erősen a családját, anélkül, hogy szentimentális lenne, és lehet szentimentális, miközben a családját nem szereti.
6: A válasz stílusáról van szó.
Olyan sötét, hogy nem tudom eldönteni, hogy szimplán h*lye vagy, vagy "értelmiségi"?
Ne már, gyerekek! A szentimentalizmusnak két jelentése van: a szakszó (irodalmi korszak) és a hétköznapi jelentés (érzelgős, érzelmes). A kérdező nyilván az utóbbira gondolt.
Amúgy szerintem ezt az első válaszoló is tudta, csak kötözködni akart egy kicsit, a többiek meg ráharaptak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!