Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Szerintetek ma miért nem tud...

Szerintetek ma miért nem tud több nemzedék békében együttélni?

Figyelt kérdés
Gyerekkoromban falun, kis parsztházban három nemzedék élt együtt. Mi, gyerekek, szüleink és nagyszüleink. Nyoma sem volt a ma sok-sok család életét megkeserítő ellenségeskedésnek, egymás elleni áskálódásának. Sőt ha valami torzsalkodás ki is alakult, emlékszem nagymamám szavaira "gyerekek, ne menjen le úgy a Nap, hogy harag van a családban". Miért nem lehet ma is így élni? Ma nem hogy együttélő emberek, de, példa erre a Gyakori Kérdések oldala, idegenek is megpróbálják a másikat irányítani, megfellebbezhetetlen megállapításokat tenni. A másikat véleménye miatt nemtelen eszközökkel támadni, megpróbálva őt ellehetetleníteni. Valóban visszafelé haladunk? Vagy ez csak egy kissebbség?

2014. máj. 6. 14:37
1 2
 11/17 anonim válasza:
23%
Én is sokszor gondolkodtam már azon mennyivel jobb lenne egy másik korban élni . Csak 16 éves vagyok , de nap mint nap szörnyülködöm el a világon és az "átlag" emberek viselkedésén. Imádom a régi könyveket , amikben békésen élnek az emberek ... de sajnos ez a jelenkor . Nekünk ebben kell élnünk. Véleményem szerint minden ember valamilyen feladattal születik a földre , nos "mi" (azok az emberek akik máshogy gondolkoznak) lehet hogy azért születtünk mert meg kell változtatnunk a begyöpösödött emberek felfogását.
2014. máj. 6. 15:42
 12/17 anonim ***** válasza:
75%
11-es válaszoló! Melyik régi könyvben olvasod, hogy milyen békében éltek az emberek? Jane Austen? :) Nem mondom, jó az is, én is szeretem, de ha reális képet akarsz kapni a régi életről, olvasd el pl. Illyés Gyulától a Puszták népét, szerintem utána hálás leszel, hogy a 21. században élhetsz.
2014. máj. 6. 15:50
 13/17 anonim ***** válasza:
85%

Szerintem ez megint csak olyan önámítás.

A múlt mindig szebb, minél régebben volt, annál szebb volt.

Gyerekszemmel meg duplán szebb.

2014. máj. 6. 16:10
 14/17 anonim ***** válasza:
74%

Az átlag ember messze a mai korban él a legjobban.

Egyszer pl. kiszámoltuk hogy egy 30-as évekbeli falusi viszonylatban jómódú parasztcsaládban 2 felnőtt + 2 tizenéves gyerek éves kemény munkája kb. 2 millió forintnyi értéket termelt. (állatnál az év közben vele megetetett takarmány költség, a végén az élőállat ára az érték

2014. máj. 6. 16:11
 15/17 anonim ***** válasza:
54%

Ja, látom, te sem olvasol klasszikusokat, ugye? Például kezdheted Móricz Zsigmond műveivel.

Régen sem volt idilli a helyzet, csak akkor rá voltak kényszerítva az egymással együtt élő emberek, hogy "békében" éljenek, mert a falu vagy a kisváros megszólta őket. Szigorúbb volt a családi hierarchia, mint ma, és a válások szinte nem léteztek. Kénytelenek voltak alkalmazkodni azok, akik együtt éltek, és ennek legtöbbször nagyon nagy ára volt.

A régen nem egyenlő a jobb-bal, a most pedig a rosszabbal. Csak a hazug megszépítő messzeség és a gügye rózsszínű nosztalgiázás mondatja azt, hogy bezzeg régen mennyivel jobb volt...volt a fenét! Az emberi természet éppen olyan aljas volt és önző, mint ma. Csak a társadalom keretei miatt nem úgy látszott, mint ma.

2014. máj. 6. 18:22
 16/17 A kérdező kommentje:
15-ös sajnállak a gyermekkorod sivársága miatt. Tényleg sajnállak.
2014. máj. 6. 18:24
 17/17 anonim ***** válasza:
26%

A saját példámat tudom mondani.

Nagyszüleim már nem élnek, de soha nem fogadták volna el, hogy leszbikus vagyok, párom nagyszülei sem fogadják el.

Párom apja utál mindenkit aki nő.

Na nálunk pl. ezért nem tudnánk együtt élni.

2014. máj. 6. 18:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!