Szerintetek ma miért nem tud több nemzedék békében együttélni?
Szerintem ez megint csak olyan önámítás.
A múlt mindig szebb, minél régebben volt, annál szebb volt.
Gyerekszemmel meg duplán szebb.
Az átlag ember messze a mai korban él a legjobban.
Egyszer pl. kiszámoltuk hogy egy 30-as évekbeli falusi viszonylatban jómódú parasztcsaládban 2 felnőtt + 2 tizenéves gyerek éves kemény munkája kb. 2 millió forintnyi értéket termelt. (állatnál az év közben vele megetetett takarmány költség, a végén az élőállat ára az érték
Ja, látom, te sem olvasol klasszikusokat, ugye? Például kezdheted Móricz Zsigmond műveivel.
Régen sem volt idilli a helyzet, csak akkor rá voltak kényszerítva az egymással együtt élő emberek, hogy "békében" éljenek, mert a falu vagy a kisváros megszólta őket. Szigorúbb volt a családi hierarchia, mint ma, és a válások szinte nem léteztek. Kénytelenek voltak alkalmazkodni azok, akik együtt éltek, és ennek legtöbbször nagyon nagy ára volt.
A régen nem egyenlő a jobb-bal, a most pedig a rosszabbal. Csak a hazug megszépítő messzeség és a gügye rózsszínű nosztalgiázás mondatja azt, hogy bezzeg régen mennyivel jobb volt...volt a fenét! Az emberi természet éppen olyan aljas volt és önző, mint ma. Csak a társadalom keretei miatt nem úgy látszott, mint ma.
A saját példámat tudom mondani.
Nagyszüleim már nem élnek, de soha nem fogadták volna el, hogy leszbikus vagyok, párom nagyszülei sem fogadják el.
Párom apja utál mindenkit aki nő.
Na nálunk pl. ezért nem tudnánk együtt élni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!