Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan lehet tudatosan,...

Hogyan lehet tudatosan, értelmesen kezelni azt, amikor válás után az exed tervezi bemutatni a gyermeket az új párjának?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van egy 5 éves közös gyermekünk, akivel hála istennek erős a kötelékem, sokat vagyok vele, sokat foglalkozom vele, viszont az exem 1 hónapja "bepasizott", szerelmesek meg minden, és tervezi bemutatni a gyermeket.

Ez engem nagyon dühít, elszomorít, nehezen viselem, és szeretnék tanácsot kérni, hogy miként lehet ezt higgadtan kezelni? Félek, hogy a férfi beszipojozza a gyermekemet, nem bízom benne (nyilván az exemben sem akkor már), mert a férfi is szívesen találkozna a gyermekkel. Neki is van egy 14 éves lánya, úgy hogy nem lenne idegen a dolog számára. Vagy mi van, ha az idegen férfival is jól érzi magát a gyermekem, pláne megtud neki adni olyan dolgokat, amiket én pl. nem.

Nem voltunk házasok, bíróságon sem voltunk, alapvetően mindent megtudunk beszélni, mondhatni jól kijövünk így a szakítás után, ő volt a szakító fél.

Féltem az apaságom, az apa pozícióm.

2020. aug. 13. 09:00
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
10%
Próbálj vele beszélni, hogy mennyire biztos a kapcsolatuk a gyereknek sem tenné jót ha most bemutatná megkedveli és 1 hónap múlva szétmennek. Nem fogja elfelejteni az ajándékok miatt, hogy ki volt az aki nevelte most míg ilyen pici lehet hogy meginog de ahogy nő be fogja látni. Mivel nálad hagyta exed a gyereket nem hiszem hogy el szeretné venni most majd.
2020. aug. 13. 10:47
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
Jó ötlet lenne találkozni a pasival, beszélni, megnézmi milyen ember. Lehet szimpatikus lesz és rájössz, nincs okod félni.
2020. aug. 13. 10:58
 13/24 anonim ***** válasza:
33%
Azért egy hónap után bemutatni kissé meredek. Egy fél évet legalább kéne várni, hogy tényleg annyira biztos-e az a kapcsolat. Egyébként nagoyn sajnálom kérdező, szörnyű amikor szétmegy a család és anyuka úgy rángatja a gyereket a pasijaihoz, mintha csak bolba menne.
2020. aug. 13. 11:12
 14/24 anonim ***** válasza:
90%

Jó apja vagy a gyerekednek? Sokat foglalkozol vele, érzi, hogy szereted? Ha veled van, nem hangolod az anyja ellen? Ha úgy érzed jó apja vagy, akkor nincs okod félni.

Ha nem vagy jó apa, akkor meg a gyereknek csak jó ha van egy jobb apafigura az életében.

2020. aug. 13. 11:14
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

Mire számítasz az exedtől? Ha szerinted a férfit "új apuka"-ként mutatja be a gyereketeknek, apának szólíttatja vele, a férfinak engedi, hogy belekontárkodjon a gyerek nevelésébe (mármint olyan értelemben, hogy önállósítja magát, és az anya helyett "intézkedik", esetleg magát a nevelést is új alapokra helyezi, új elvek szerint enged, dicsér, büntet), akkor érthetőek az érzéseid, és a volt pároddal érdemes beszélned a félelmeidről.

Egyébként a gyerek számára még akkor is te maradnál az egyetlen, igazi apa. Ha az apa rendszeresen részt vesz a gyerek életében, és jó vele a kapcsolata, akkor egy, a családba belépő másik férfi egyszerűen nem tudja átvenni az apaszerepet, ugyanis az már foglalt, be van töltve. Vele másmilyen kapcsolata alakul ki a gyereknek, ami szintén lehet nagyon jó, de nem apa-gyerek kapcsolat, hanem egy olyan "anyám párja"-gyerek kapcsolat, aminek azt hiszem, még nem adott nevet a társadalom. Nem olyan módon fog hozzá kötődni, mint hozzád, az egy teljesen másik műfaj.

Ha viszont úgy gondolod, hogy az exed ebben a kérdésben tök normális lesz, nem akarja a gyerekre apaként erőltetni a pasiját, és a gyerek nevelését is a saját hatáskörében tartja, akkor csak nyugodj meg, értelmetlen pánik tört rád.

2020. aug. 13. 13:20
 16/24 anonim ***** válasza:
88%
Nekem valamiért az jön le hogy te nem is a gyerekre vagy féltékeny, hanem az exedre. Mivel jóban vagytok, nem te akartál szakítani szerintem te titkon abban reménykedtél, hogy még újra összejöhettek és most elpukkadt az álomlufid. Szerintem igen is jobban tennéd ha te is inkább keresnél valakit és akkor nem így látnád a dolgokat. Az én páromnak is van gyereke az exétől, de őt annyira nem érdekli a magánélete vagy hogy éppen ki a pasija hogy mindenhol letiltotta és nem is beszélnek ilyenről. Az ex bezzeg patáriázik mindenen meg nyomoz utánunk szal nyilvánvaló hogy itt ő nincs még túl a szakításon
2020. aug. 13. 14:37
 17/24 anonim ***** válasza:
77%
5ös amúgy te csak azért kötődsz jobban az apukádhoz aki 3 hetente vitt el mint a nevelőapádhoz aki felnevelt mert ő a vérszerinti apád? És ha mondjuk kiderülne hogy anyukád félrelépett és egy 3. pasitól vagy akkor mit éreznél?
2020. aug. 13. 14:44
 18/24 anonim ***** válasza:
56%

Olyan könnyen és rideg módon osszátok az észt itt, amíg nem ti vagytok ilyen helyzetben.

Én megértem a fickót. Sajnálom is.

3-as voltam.

2020. aug. 13. 16:23
 19/24 anonim ***** válasza:
55%
Látom azok a válaszokat amik azt írják, hogy át kellene gondolni a bemutatást le vannak szavazva. Nem értem miért. Ez is egy opció. És a gyereknek milyen érzés lenne megszeretni valakit aki utána elhagyja? Ebbe is bele kell gondolni. De az apasági pozíciód ne felcsd, akármit mert megtud adni neki olyat amit te nem mert akkor is te leszel az apja aki gondoskodik róla!
2020. aug. 13. 16:30
 20/24 anonim ***** válasza:
81%
Én is megértem, és szintén sajnálom, nem egy ismerősöm volt ilyen helyzetben, sajnos nem egyszerű az amikor az egész eddigi életed a porba hullik és kezdhezed előlről. De pont ezért is írom, hogy a kérdező csak saját magának árt azzal ha folyton ezen kattog. Lehet ezzel a pasival nem is lesz hosszútávó az ex kapcsolata, de mondjuk mi lesz ha lesz olyan akivel összeköltöznek és nyilván ő mindig ott lesz a gyerekkel, képzeld el hogy még esetleg majd mesél is esetleg róla mennyire szereti vagy mondjuk meglátsz közös képeket hogy együtt nyaralnak akkor mit csinálsz? Mert ez is ilyenkor benne van a pakliban. Szóval hosszútávon én nőként azt mondom hogy egy elvált pasinak mindenképp célszerűbb minél hamarabb továbblépni és új életet kezdeni, nem a gyerekre építeni az egész életét, de persze ugyanúgy helyet csinálni neki benne.
2020. aug. 13. 16:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!