Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tudnék tenni, ha nem...

Mit tudnék tenni, ha nem akarják elfogadni?

Figyelt kérdés
22N vagyok, barátom 27 és Szlovákiában él, egy bankban dolgozik, illetve szlovákul és angolul beszél, magyarul nem. Számomra ez nem probléma, viszont szüleim semmilyen nyelven nem beszélnek és így nem tudnak kommunikálni. Mindig vágják az arcokat, amikor barátomat elhozom hozzánk, sőt, múltkor apám azt is mondta, akkor amíg barátom itt van, addig haza sem jön. Pedig egyébként rendes srác és normálisan áll szüleimhez, csak ők nem igazán próbálkoznak, nem is nagyon akarják megismerni..
ma 14:14
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
28%
Nem kell hazai nincs a szülőkhöz. Gondolj bele, miylen xar nekik a saját otthonukban egy kb vadidegent kerülgetni. Amúgy a fiúd miért nemmtabul meg magyarul?
ma 14:19
 2/27 anonim ***** válasza:
42%
Tanítsd meg magyarul a pasit!
ma 14:30
 3/27 anonim ***** válasza:
66%
Tényleg az lenne a megoldás, ha egy pár szót és kifejezést megtanítasz a párodnak! Nem kell sok mindent, alap dolgokat csak. A párod legyen kedves, közvetlen velük, azt a pár kifejezést használva nyisson ő a szüleid felé, és akkor megtörik a jég, ha látják, hogy nagyon igyekszik, próbálkozik. Vigyen mindig egy kis apróságot, 1 szál virág anyunak, ilyesmi.
ma 14:47
 4/27 anonim ***** válasza:
30%
Miért kellene bárkinek is megtanulni magyarul, amikor soha sehol nem lehet használni semmire. Egyetlen ember sem tanul meg egy használhatatlan nyelvet csak azért, mert az anyós-após nem tud, csak magyarul (a kérdésben említett valaki ugyanis TUD angolul, az meg mindenkitöl elvárható lenne alapszinten, még MO-on is!)
ma 14:52
 5/27 anonim ***** válasza:
90%
Lehet hogy meg akarnák ismerni, csak így nehéz hogy egy szót sem tudnak váltani. Esetleg lehetsz tolmács pár egyszerűbb kérdésben, segíts nekik.
ma 15:05
 6/27 anonim ***** válasza:
32%
5-ös: pont az a baj, hogy NEM AKARJÁK megismerni, mert "ellenség"!
ma 15:10
 7/27 anonim ***** válasza:
68%

4

Lehet ők használhatatlannak tartják az angolt és egyéb idegennyelveket, mert soha nem volt és nem is lesz rá szükségük. A kérdező párja meg egy magyar nőt választott, nekem egyértelmű lenne, hogy neki kellene megerőltetnie magát egy kis magyar tanulással. A férjem pl megtanult pár alap mondatot, hogy tudjon anyámmal kommunikálni

ma 15:45
 8/27 anonim ***** válasza:
9%

Költözz ki Szlovákiába.

Vagy legalább a szüleidtől költözz el.

A barátodat semmiképpen ne vidd a szuleidhez.

ma 16:13
 9/27 anonim ***** válasza:
79%

Ne a srác járjon hozzátok, járj te hozzá(juk).

Nem a szüleidnek kell megismerni őt, hanem neked. Ha látják rajtad, hogy boldog vagy vele, akkor minden rendben lesz majd.

ma 16:17
 10/27 anonim ***** válasza:
0%
Ez egyszerű xenofóbia. Annál többet nem tudsz tenni, minthogy elmagyaráod neki, hogy attól még hogy szlovák és nem beszél magyarul, még lehet tisztességes, becsületes ember nagy egzisztenciával. Amúgy is rövid az élet ahhoz, hogy ilyen semmiségek miatt utáljanak másokat, mégis hogy fognak így a túlvilágra távozni??!
ma 16:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Mit lehet tenni egy olyan szülőkkel, akik emiatt nem akarják elfogadni barátomat?

20L vagyok, barátom 25F és építőipari munkásként dolgozik, én gyógypedagógusnak tanulok és szüleim mindenféleképpen szerették volna, ha hasonló területen dolgozó párt találnék magamnak és idegesíti őket,hogy nem így lett.. Tegnap elhoztam bemutatni és eleve barátom...

Mit lehet tenni ha nem akarják elfogadni a felmondásomat? Azonnali hatályú felmondás?

30 napos felmondással leadtam a héten a felmondásomat, ezt elkeverik, majd letagadják, hogy leadtam volna. Ezt követően próbálnak ott tartani, ha másikat adnék le, akkor onnantól megint indulna a 30 nap, az új helyen viszont januártól kellene kezdeni. Ilyen esetben mit...

Szüleim nem akarják elfogadni, hogy nemzetközi kamionsofőr szeretnék lenni. Lehet ez ellen tenni valamit?

Akárhogy is nézem, ez a nekem való munka. Nem szeretném az életemet egy irodában tölteni, ahol egy ablakot sem nyithatok ki amikor akarok, és egész nap egy kolléga hülyeségeit hallgatnom. Vezetni nagyon szeretek, bejárhatom Európát, és mellette jól is kereshetek....

A szüleim nem akarják elfogadni a barátom mert más mint mi. Mit lehet tenni?

a barátom rossz anyagi körülmények között él mi nem és ő azaz igazi kőkemény rocker és a szüleimnek nem tetszik a sok lánc bőr meg a bakancs és eltiltottak tőle.mit tudnák tenni?? 16

Nem tudom mit tegyek. Mamámék teljesen ki vannak borulva, segítséget nem akarnak elfogadni, felajánlottam, hogy leutazunk párommal rendbe tenni a...

Elöntötte őket az ár vasárnap hajnalban. Most,hogy lement a víz a garázs összedőlt,a ház falai repednek. Nagyapónak az a ház az élete munkája,két kezével építette. Nekem a gyerekkori szép emlékeim mind odafűződnek,de ez semmi az ő bajukhoz képest. Gondolkodunk,hogy...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!