Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Komolyan én vagyok a hisztis...

Komolyan én vagyok a hisztis vagy anyám nem normális?

Figyelt kérdés
Helyzet a következő. A szüleim 11 éve elváltak, én apámmal élek. Nem akarom ragozni, hogy anyám mit művelt az első 8 évben, a lényeg, hogy a kapcsolatunk sosem volt felhőtlen. 3 éve összeszedett facebookon valami tenyeres-talpas parasztot azóta már van egy közös gyerekük is. Ez mind szép és jó, viszont az nekem nagyon érdekes, hogy amíg nem költöztek össze a pasas tök normális volt. Aztán ma már eljutottunk odáig, hogy folyton szekál az alakom miatt vagy, hogy lusta vagyok (itt meg kell jegyezni, hogy ő a kisujját se bírja megmozdítani) stb. Sőt nyíltan megmondta (anyám előtt), hogy ha az öcsém csak félig olyan lesz mint én "agyon veri". Aztán ott van még az a tény,hogy konkrétan abból élnek amit apámtól lopnak. (Rám hivatkozva) A legjobb az egészben, hogy anyám őt védi VELEM szemben!
2014. máj. 7. 16:37
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
64%
Nincs köze, csak itt mindenki abban a hitben él, hogy egy férfi nem lehet jó apa, egy nő meg csak jó anya lehet. Rá se ránts, ezek a sztereotípiák.
2014. máj. 7. 17:12
 12/17 Őszödi Ferenc ***** válasza:
73%
Apukának annyi köze van hozzá, hogy a GYT-t igenis ki kellett volna harcolnia számodra. Mert az neked JÁR.
2014. máj. 7. 17:33
 13/17 A kérdező kommentje:
De hát hogy küldje utcára a testvérem?
2014. máj. 7. 17:46
 14/17 anonim ***** válasza:
70%
Nem értem, akkor te átmész hozzájuk rendszeresen? Mondd meg apukádnak, hogy többé nem kívánsz ott aludni, mert eleged van a szekálásból. Én simán rávilágítanék arra is, hogy nem tudod hova megy el az a pénz, amit tőle kérnek...
2014. máj. 9. 12:58
 15/17 A kérdező kommentje:
Nos én vagyok ennek a problémás lányzónak az édesanyja. Megdöbbentő hogy miket ír. Sajnos több helyen is.Hogy a kommentekre reagáljak és tisztán lássatok, leírom hogy bár nem élünk egy házban az apjával közösen neveljük a leányzót.Ezt közös felügyeleti jognak hívják. Természetes hogy segítünk egymásnak az apjával mert a mai világban senkinek sem könnyű. De ez mindig kéz kezet mos alapon történik. A lányzó az utóbbi 1 évben kicsit többnek érzi magát amennyi valójában. Szemtelen tiszteletlen hazudik és irtózatosan flegma. Ezt a párom néha szóvá teszi neki ezért neheztel rá. Nos én sem igazán türöm jól ha kutyának, vagy lábtörlőnek néznek mert mióta megszületett mindent megtettem érte amit ember csak tehet és bár sokszor kiboritott sosem emeltem rá kezet. Reggeltöl estig mentem, güriztem hogy megadhassak neki mindent amit csak lehet. Lehetséges hogy kevés időt töltöttem vele és ez a gond. Bár inkább azt látom gondnak hogy fiúzik és néha úgy hívja fel magára a fiúk figyelmét hogy kesereg és mondvacsinált hülyeségeket mocskolódásokat ír rólam... néha sajnos kénytelen vagyok belépni hozzá hogy ellenőrizzem mit művel mert nem egyszer jelezték vissza felém hogy szörnyű amit irkál. Folyamatosan visszaél a türelmemmel, a bizalmammal. Pedig én igyekszem megbeszélni vele a dolgokat, de sajnos nem igazán sikerül.. ha kérdem mi a gond a válasz csak az hogy semmi. Majd közösségi oldalakon és itt is fennhangon mocskol... Na kérdem én mint tanácstalan édesanya... mi a teendőm??? talán ti tudjátok... köszönöm.
2014. máj. 15. 09:52
 16/17 anonim ***** válasza:
70%

1) A lányod tini.

2) Nem érzi, hogy támogatnád.

Te vagy a felnőtt, neked kell ezt elrendezni. És nem úgy, hogy ellenőrzöd a gyerekedet, hanem leülsz vele, és megbeszéled a problémáitokat. Nyilván azt se könnyű neki elfogadni, hogy egy számára teljesen idegen most kisajátította az anyját. Ha valóban nem volt felhőtlen a kapcsolatotok, nem ártana rendezni ezt.

És ha ennyire nem megy a kommunikáció, én legalább konzultálni, egy szakemberhez fordulnék.

2014. máj. 15. 11:57
 17/17 #Read#and#sport válasza:

Hat tudjatok itt mi a baj?

1.A lany tini(lazado korszak...)bar en sem vagyok egy idos ember.. 13, bar altalaban jo tanacsokat adok, ne nezzetek ezt szulok elleni lazadasnak vagy azt , hogy okosnak erzem magam, szeretek tanacsot adni

2.Oszinten megmondva, nyiltan, magyarosan...sztm pofatlansag ellenorizni a lanyt es akarmit is csinalni a fiokjaival, mert igy nem fogja az anyjat megbizhatonak tartani, epp ezert felel semmivel, mikor megkerdezik, hogy mi a szitu..

3.Es amugy a mostohapanak semmi koze a lanyhoz, gyakorlatilag nem is az apja es az nem igen normalis ha ugy beszelunk a gyerekrol, h "agyon verem"??? ez, hogy jon ki?? szeretem a gyereket de azert agyon verem, mert lehet, hogy eppen nem szeret takaritani, inkabb kreativ (csak egy pl)

4.TOTTALISAN elhult kapcsolat...a szulo es gyerek kozt, beszelni kene egymassal nem? Ha ez nem megy, akkor nem tudok mit mondani

(Oszinten nem tudom kihez irjak az anyahoz vagy a lanyhoz, mert ki tudja, ki, mit es mikor olvas??)

2015. aug. 14. 01:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!