Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Gyermekkorban elkövetett...

Gyermekkorban elkövetett bántalmazás?

Figyelt kérdés
Van köztetek olyan, akit gyerekként rendszeresen bántottak a szülei (lelkileg/fizikailag)? Felnőttként milyen hatása volt rátok?

2014. máj. 12. 12:18
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Emberkerulö lettem. Keves kapcsolatom volt azokhoz meg betegesen ragaszkodtam, káromra is.

Sajnos szerencsem se sok volt felnött korban sem , valahogy nem megfelelö emberekkel hozott össze a sors.

Mostanra mar nincsenek karos kapcsolataim, de ujakat se keresek, egyedul jobban erzem magam

Mondjuk ez a legjobb vegkifejlet ami törtenhetett. , szerintem

2014. máj. 12. 12:26
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia !

Nekem szüleim gyerekkoromban nagyon sokat veszekedtek, volt hogy apum megütöte anyukámat, mert sokat ivott és olyankor nagyon agresszív lett. Volt hogy anyum elájult úgy megütötte és majdnem kórházba szállították. Volt hogy apum olyan részeg volt és ettől agresszív hogy a tányér levest a falhoz vágta. Vicces lehet ezt olvasni, de számomra 5 évesen nem volt az. Ezek valahol meghatározták a felnőttkori énemet, hiába akarom tagadni. Tini korom rendben volt pedig, annyi hog engem szüleim nem tartottak soha nagy "pórázon".

Ez a veszekedős időszak szeencsére elmúlt szüleimnél, jelenleg minden szép és jó, én így látom.

Nekem ez az egész magatartásuk a személyiségemet rontotta meg. Lelkileg sosem tudtam feldolgozni azt hogy mi történik köztük, 4-5 évesen azt se tudtam hogy apa mit csinált anyávl hogy elesett...

Az önbecsülésem gyatra, nagyon félénk vagyok.

2014. máj. 12. 12:33
 3/9 A kérdező kommentje:
Dettó. Szintén emberkerülő lettem, önbizalom hiányos és van bennem egy állandó bűntudat. 3 éves koromban lett mostohaapám és nem bánt jól velem. Később születtek testvéreim, őket szerette, persze a sajátjai voltak. Nem tudom miért volt velem ilyen, talán tehernek érzett vagy bennem volt valami, ami miatt ennyire utált...
2014. máj. 12. 12:36
 4/9 A kérdező kommentje:

Még alsós voltam, utolsó osztályfőnöki óra, bizonyítványosztás az udvaron, apám várt rám a háttérben. Az ofő dicsér a bizonyítványomért erre a fater gúnyosan beszól, hogy testnevelés hármas...

Néhány éve megtaláltam az ő bizonyítványát, mit gondoltok, hányast kapott tesiből?

2014. máj. 12. 12:45
 5/9 A kérdező kommentje:
Persze ez csak egy példa a sok közül. Anyámmal rendszeresen veszekedtek, verte anyámat is, engem is. Egy veszekedésük alkalmával én éppen fürödtem, rám törte az ajtót és úgy vert meg (férfi vagyok). Másnap vett egy könyvet ajándékba, engesztelésül. Volt, hogy leköpött mérgében, azt mondta nem ver agyon, mert nem akar börtönbe kerülni. Stb. Ez mind 13 éves korom előtt történt.
2014. máj. 12. 12:52
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Engem lelkileg bántalmaztak, illetve anyám úgy 16 évesen pofoncsapott, de végülis megérdemeltem.

Engem úgy bántottak, hogy állandóan kövérnek mondtak,még 22 évesen is azt mondta anyám, hogy egy férfinek sem fogok tetszeni,egy férfi sem fog kívánni.A poén az egészben, hogy nem voltam sosem kövér igazán,és szégyellem de sokszor miattuk fogyókúráztam(mint kiderült feleslegesen). Aztán rájöttem, hogy sosem lehetek elég jó nekik.Egyébként a pasiknak nagyon bejövök és magam is szépnek érzem magam.

Felnőttként az a hatása, hogy nem tudok komoly kapcsolatot kialakítani senkivel és nekem is sajnos állandóan bűntudatom van,mert tudom, hogy nem oszthatok meg semmi velem kapcsolatos dolgot a szüleimmel..

2014. máj. 12. 12:52
 7/9 anonim ***** válasza:

Mindenkinek, akire vonatkozik ez a kérdés, ajánlom a Mérgező szülők c. könyvet!

Engem lelkileg bántalmaztak. Csődtömegnek éreztem magam egész felnőtt koromban, főleg a szüleim közelében. A könyv nagyon sokat segített, megerősödtem, sok mindenben megváltoztam! Tényleg ajánlom, mert hatékony!

2014. máj. 12. 13:46
 8/9 anonim ***** válasza:

Mindenkinek ajánlom a valódi gyermekbántalmazás esetén a pszichiátert. Nem két pofon miatt, hanem tényleges bántalmazás miatt. pszichiáter nélkül egy valódi bántalmazott csak vegetáló lelki roncs lesz, nem ember.

Én tudom.

2014. máj. 12. 16:32
 9/9 anonim válasza:
en pl. stresszhelyzetben remegni kezdek ,
2014. máj. 16. 15:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!