Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem tudom mit tegyek, hogyan...

Nem tudom mit tegyek, hogyan másszak ki ebből a lelki gödörből?

Figyelt kérdés

Egy 20 éves lelki roncs kérdését-kérését olvassátok, aki senki másra nem vágyik, csak egy kis szeretre, megértésre, törődésre.

Nem tudom mit tehetnék elveszettnek érzem magam. Világéletemben senkim sem volt, senki nem törődött velem kicsi koromtól kezdve. Anyám másfél évesen elhagyott, apám majdhogynem tett rám, nagymamám nagyon szigorú (és néha erőszakos) asszony volt, nagypapám pedig öngyilkos lett mikor két éves voltam. Nem tudom mit várok még az élettől, belefáradtam, hogy senkire sem támaszkodhatok ha baj van. Senkinek sem mesélhetem-mesélhettem el ha valaki tetszett nekem vagy valaki bántott az iskolában, mert nem értenek meg, nem érdeklem őket, nem törődnek velem, nem segítenek...nem tesznek semmit. Kicsi korom óta hozzá vagyok szokva hogy magam oldjam meg a gondjaim, mert senkire sem támaszkodhatok...Rokonaim már nincsenek, barátaim is csak alig, de ők ehhez kevesek, hogy kihúzzanak ebből a depresszív állapotból. Sokszor ébredek úgy éjszakánként, hogy elkap a sírógörcs, mert úgy érzem nem bírom tovább. Néha már én is megijjedek a saját sötét gondolataimtól, néha legszívesebben csak meg szeretnék halni. Emlékszem egyszer ötödikes koromban hetekig lógtam az iskolából, mert nem mertem bemenni, mert az osztálytársaim bántottak...Az osztályfőnök eljött hozzánk és beszélt a nagymamámmal...látogatása után, este apám vacsora előtt annyira megvert, hogy hetekig kék-zöld voltam...még csak meg sem kérdezte miért tettem. Sosem mertem róla beszélni, a mai napig nem tudják, nem mintha amúgy is érdekelne bárkit is...Egy dolog van ami megakadályoz abban, hogy magam mögött hagyjam ezt a világot...a barátom. Úgy érzem ez a szerelem az egyetlen ami eddig megakadályozott bármiféle őrültség elkövetésében, de nem tudom meddig bírom tovább...mi lesz ha őt is elveszítem és végképp egyedül maradok? Biztosan nem akar egy lelki roncsot dédelgetni egy életen át...Úgy érzem ki kell magamból írom mindezt annak reményében, hogy valaki tanácsot tud adni nekem, vagy útmutatást esetleg saját tapasztalat alapján, hogy miként érjem el, hogy legalább egyszer és is boldog legyek az életben.

Azoknak akik ezt elolvassák és válaszolnak előre is nagyon szépen köszönöm!

2014. júl. 15. 03:52
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Szia!

Először is sok sikert és kitartást kívánok neked!Legyen olyan életben részed,amilyet megérdemelsz!

Másodszor felejtsd el ezt a negatív,lehúzó gondolkodást!Nem úgy kell hozzáállni,hogy na,én egy lelki roncs vagyok,és nekem egy rakás sz@r az életem,hanem azt mondani:erős vagyok és megyek tovább.Egyébként ismerős az érzés,tudom,miről beszélsz,de nem szabad feladni.Nem a barátod,hanem saját magad miatt.

2014. júl. 21. 15:12
 12/14 anonim ***** válasza:

A pszichiáterről hallottál? 20 évesen neked ifjúsági pszichiáterre van szükséged, nem arra, hogy ismeretlen emberek akarják pótolni azt, amit az önző szüleid (leginkább anyád) elszúrtak.

Ha csak a fele igaz annak, amit leírtál ide, akkor neked nagyon korai és komoly pszichés gondjaid és feldolgozatlan traumáid vannak, amelyekhez nem elég "egy jó kis beszélgetés a neten", hanem szakember kell hozzá, jelesül pszichiáter. Abból is valaki, aki nagyon jó.

Pszichológushoz eszedbe se jusson elmenni!

2014. júl. 21. 17:41
 13/14 szakor ***** válasza:

A legjobb pszichológus egy harmonikus párkapcsolat.

Ez elég banálisnak tűnik, de igaz. Ha lelki roncsnak érzed magad, akkor talán a kapcsolatotok sem az igazi. Vagy mondjam azt, nem megfelelő. Valóban olyan jó, vagy igazából jobban félsz az egyedülléttől, hogy feltedd ezt a kérdést?

Kicsit ellentmondásosnak tűnik, hogy azt írod, hogy senkire se támaszkodhatsz, majd azzal zárod, hogy csak a barátod van. Nincsenek például civil szervezetek a környéken, ahol emberekkel találkozhatnál? Ahol valami hasznos tevékenységgel tölthetnéd az időt, s esetleg idősebb emberekkel is beszélgethetnél? Valamilyen társaságot kellene találnod, nem bulizni, hanem értelmes célért dolgozó embereket, vagy ha olyan nincs, akkor már egy természetjáró kör is megteszi. Ahol lehet ismerkedni emberekkel, vagy csak úgy ellenni, s közben hallgatni másokat, nézni a természetet. Sokat könnyíthet, s talán kicsit megnyílni is segít...

2014. júl. 21. 19:45
 14/14 xeniah ***** válasza:
100%
Ismerek valakit, aki ki tud húzni ebből a gödörből: Jézus Krisztus. És itt most nem egy vallásról beszélek, hanem egy élő személyről, aki szeret téged és a támaszod akar lenni. Én megtapasztaltam, hogy ő egy igaz barát, aki soha nem hagy magamra. Ő emelt fel engem, és a csüggedés helyett reménnyel és örömmel töltötte be az életem. Fordulj hozzá, te is megtapasztalhatod ugyanezt!
2014. júl. 31. 19:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!