Hogyan magyarázzam ki anyámnak, hogy ma nem mentem suliba?
Ma nem mentes suliba, mert k*rvára fájt a fejem, de anyukám nem tudja. Mivel délelőttös dèlután negyed háromkor jön haza. Addig is nagyon töröm a fejem, mert nagyon komolyan veszi az iskolát, még csak egy hetet hiányoztam.
Kérlek segítsetek!
13/L
"Mivel délelőttös dèlután negyed háromkor jön haza"
" Mert elment a munkatársaival egy egy napos kirándulásra"
" Nem is szoktam hazudni:P "
Hoppá!
Miért nem legalizálod a hiányzásodat? Egyszerűen elballagsz a körzeti orvosotokhoz, ott elmondod, hogy egy ideje nagyon fáj a fejed, többször szédülsz, hányingered van, hasmenésed van (ezeket úgysem lehet ellenőrizni), ő megvizsgál, ad neked igazolást, ráadásul akár több napra is. Ha felír valami gyógyszert, azt nem kell kiváltani. Ennyi.
Ez ugyebár nem az egyenes út, viszont ha már így csináltad, akkor a, vagy vállalod és elmondod őszintén anyudnak, hogy mi a szitu, b, vagy ha már mellékutakon jársz, akkor legalább csináld okosan és kreatívan.
Kérdező, az a baj, hogy összevissza beszélsz.
1. Ha nem szoktál hazudni, akkor miért kéne magyarázkodnod anyukádnak? Megmondod, hogy fájt a fejed, nem mentél suliba, kész. Ha valóban nem szoktál hiányozni, akkor nyilván nem fogja azt feltételezni, hogy lógtál.
2. Először még dolgozott anyukád, most meg már 1 napos kiránduláson vannak?
3. Nem lehetett nagy fejfájás, ha fél 9-re elmúlt, és még a gép elé is le tudtál ülni.
És mielőtt valaki belekötne, hogy nem 20 éves gépről van szó, nyugodtan próbáljon meg migrénnel 1 percnél tovább bámulni egy modern lapos monitort. Nagyobb a fényereje, mint a régi típusoknak, sok embernek éppen a monitortól fájdul meg a feje.
Kérdező, bár látom, hogy erősen ellenállsz itt mindenkinek, ami érthető, mivel kamaszodsz, de itt akkor csak annyiról van szó, hogy anyukád nem volt otthon, hogy kizavarjon az ágyból, te meg inkább úgy döntöttél, hogy lustálkodsz egyet, aztán mikor már késő volt, rád jött a bűntudat, meg a rettegés, hogy anyukád mit fog szólni.
Nagyon egyszerű, vállald a felelősséget a tetteidért. Ellógtál, valld be anyukádnak, aztán majd ő eldönti, hogy mivel reagál rá. Lehetőleg próbáld meg elkerülni a hisztizést, kérj szépen bocsánatot, ígérd meg (és gondold is komolyan), hogy többször ilyen nem fordul elő,
de főleg beszéld meg vele, hogy ezentúl mindig legyen a telódon pár száz forint, szigorúan vészhelyzet esetére. Bár gondolom fel szokta neked tölteni, csak eltelefonálgatjátok a barátnőkkel.
Utolsó előtti nagyon jól írja, ha valóban olyan komoly fejfájásod van, akkor szépen menj el a háziorvosodhoz, megvizsgál, és ad igazolást is.
Egyébként mi az, hogy ma csak 5 óránk van, szóval mindegy??? Ha csak 1 órátok lenne, te azon is köteles vagy megjelenni. 1 nap hiányzással már úgy le lehet maradni, hogy nem győzöd átmásolni a jegyzeteket meg elkérni a házit.
Ba..szki, ha tényleg fájt a fejed, akkor nem értem mi itt a probléma. Elballagsz az orvoshoz: fájt a fejem, nem mentem suliba, szédültem is stb. Ő meg ír egy igazolást akár több napra is, anyuka is boldog, te is, kész.
(A fejfájósan nem lehet internetezni szöveget meg hagyjuk már, pláne, hogy mobilról ír.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!