Hogy mondjam el az apámnak, hogy rosszul vezeti a vállalkozását?
Figyelt kérdés
Húsipari vállalkozásról van szó,az öccsével együtt vezeti. Kb 15 éve a fenntmaradásért küzd az egész családi vállakozás de eddig mindig sikerült fenntmaradni. Viszont alapjáratban rossz a struktúrája az egésznek. Csak kétféle hússal foglalkoznak. ( sertés és baromfi ) az épületek korszerűtlenek és büdösek stb... nekem lennének ötletim mivel lehetne kicsit felturbózni mind a helyet mind a termelést. Azt vettem észre rajtuk,hogy nem is nagyon keresik a lehetőségeket mivel lehetne az egész munkakörnyezetet és profitot feljebb vinni. Jó ez nekik így,holott a belüket kdidolgozzák naponta mégse megy a szekér,holott egy időben nagyon jól ment de aztán meghalt a nagymama és nagypapa akik jobban értettek hozzá. Nekem is lennének ötleteim,hogy v3gre áttérjen az egész hely olcsó megoldásokkal a XXI. századba stb. De nem akarok se bunkó lenni se beleszólni hisz én nem szeretem ezt csinálni amit ők hiába több évtizedes a vállalkozásunk. Ezt ők is tudják de segíteni szeretnék azért hogyan mehetne jobban talán. Hogy mondanátok el nekik a vállalkozás körüli problémákat ?2016. jún. 8. 21:31
11/13 anonim válasza:
Készülj fel alaposan, ehhez ismerned kell a pontos számokat (bevételek, kiadások részletesen, profit, tartalék tőke), a piaci környezetet, lehetőségeket, esetleg konkrét példákat jól és hasonlóan nehezen menő vállalkozásokra, mik a hibák, hol folyik ki a pénz, mik lehetnek a siker kulcsai, pontosan mennyi befektetéssel járna, mennyi pluszt hozna, mik a feltételei és a rizikói, ezeket hogyan lehet kivédeni. Ha érthetően, áttekinthetően szemlélteted is, amit elmondasz, sokkal nagyobb az esély, hogy megértik és elfogadják. Érdemes a trendeket is megjeleníteni, lássák, merre tart most a cég, hogyan javulna ez a változtatásokkal. Azt mindenképp el kell mondanod, hogy nem te akarod mindezt kivitelezni, de fontos számodra a vállalkozás és segíteni szeretnél, a döntés viszont az övék. Ha kérdéseket, ellenvetéseket kapsz, arra felkészülten kell válaszolni, semmiképp sem támadásnak venni, hanem megköszönni, hogy felvetették ezt a szempontot is! Ha mindvégig higgadt és együttműködő vagy, az hiteles, és ugyanezt váltja ki azokból is, akikkel beszélsz.
12/13 anonim válasza:
Konkrétan dolgozol is ebben a vállalkozásban, vagy csak kívülről nézed? Ez se mindegy.
13/13 anonim válasza:
Írj már egy párat az ötleteid közűl, kiváncsi lennék rájuk.
Köszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!