Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért viselkedett így ez a...

Miért viselkedett így ez a cigány család?

Figyelt kérdés

A főtéren mentünk tegnap a barátnőmmel, fagyiztunk közben. Rövid farmershort volt rajtunk meg egy egyszerű fehér póló. Barátnőmön volt egy baseball sapka is meg egy napszemüveg.

Beszélgettünk, sétáltunk, fagyiztunk; aztán egyszercsak elment mellettünk egy cigány család, egy kisfiú, egy nő meg egy férfi. Látni lehetett rajtuk, hogy nyilván nem a módosabb fajtából valók. A kisfiú a következő pillanatban beszólt nekünk csak úgy, hogy ,,anya ezek úgy néznek ki, mint a büdös k*rvák, nem?", erre az elhízott anyukája, akinek be volt fonva a haja és feszülős sárga felső meg térdig érő farmerszoknya volt rajta, visszaszólt, hogy ,,hát ezek tényleg úgy néznek ki, mint a sarki ri*gyók, ba*d meg fijam", az apjuk meg csak röhögött.

Teljesen le voltunk sokkolva. Miért kell így beszólogatni olyanoknak, akik nem is bántják őket, csak simán elmennek mellettük?

2016. jún. 23. 11:38
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
80%

Azért, mert egyszerűen megfogalmazva hülyék mint a fo..s és az európai (vagy bármilyen) kultúra alapjaival sincsenek távolról sem tisztában.

A válaszolók többsége meg egyszerűen megdöbbent. Nyáron, forróságban 2 fiatal lányon miért lenne olyan rohadt nagy meglepetés a farmer rövidnadrág és a fehér póló? Ti gondolom egész nap bokáig érő szoknyában/hosszú nadrágban és zakóban vagytok.

2016. jún. 27. 00:46
 32/36 anonim ***** válasza:
0%
Esetleg nem tanították meg nekik ezt, nem volt már a szülők előtt sem ilyen példa, meg hát nem szégyenlős a nő, hát a kisgyerek ha megjegyzést tesz, az még belefér, de ha az anyuka is becsatlakozik, az már túlzás tán. Szóval hogy talán az anyuka szülei nem tanították meg az anyukát, meg ha ő is nyíltan kifejti a véleményét, akkor valószínűleg nem szívbajos, úgy van vele, hogy neki attól, ha hangosan kimondja, nem lesz se jobb, se rosszabb, és lazán veszi, nem törődik az esetleges következményekkel, csak él (-mint ige) bele a nagyvilágba. Meg legalább nem ragad benne, és őszinte, csak esetleg még nem került ilyen szituációba, vagy ha igen, akkor nem mondták meg neki, hogy ezt nem szokás meg nem illik ilyen hangosan megjegyezni, kinyilvánítani, esetleg ő is ezt látta anno gyerekkorában példaként, mintaként a körülötte álló felnőttektől, és akkor gondolta, hogy ez így normális, ez így tök jól van; és ez esetleg megszokott is volt, és senki nem mondta neki, hogy ez rossz. Szóval hát végülis ne hibáztasd őt, nézd el neki szerintem. Szerintem lehetséges, hogy fel sem merült benne, hogy valakit ezzel megbánthat, de ha mégis, és ennek ellenére mondott ilyet, hát akkor is csak alacsony tudatszinten van, kevés inkarnációja volt eddig, és ezáltal még nem tudott bölcs lenni. És egyébként hát ő él igazán talán, mert őt nem tartják vissza ilyen korlátok , de ilyen szinten viszont nem követendő példa, hogyha élni akarunk, akkor szóljunk be; de most még az is jutott az eszembe, hogy "boldogok a lelkiszegények, mert övék a Mennyek országa"; ja és lehet még egy 3. variáció is, amikor fásultan mondja, vagy esetleg 4. véletlenül mondta ilyen hangosan, szóval még ezek is lehetnek. De ha direktben volt ilyen, hát most a bunkó szó jutott az eszembe, de hát nemtom, akkor se kéne érte őt elítélni, mert még nem tudja, mit cselekedett. Ő csak él és elvan, és már nem érdekli semmi, nem érdeklik a szabályok, a korlátok; lehet az is, hogy bele van már fáradva valamibe, az életbe, és attól ilyen, hogy nem érdeklik, de lehet az is, hogy csak simán laza; de mindegy, de egyikért sem kéne őt elítélni, mert tényleg ezt talán még fel se fogja, hogy valakinek fájhat, és hogy ennyire, mert esetleg bele se gondol, hogy nem vagyunk egyformák, és lehet, hogy úgy gondolta, hogy neki ez biztos nem fájna. Szóval hát nem feltétlenül az ő hibája az, hogy ő ilyen, csak így nevelkedett föl , ebbe szocializálódott bele, ő is ezt látta anno nagyobbaktól, gondolta hogy nem gond, mert ez volt az alap, amit ő ismer, amit megismert gyerekkorában, és ott esetleg tökre elfogadott és mindennapos volt, esetleg egymásnak is szólogattak be. De amúgy én nemtom.
2016. jún. 27. 01:15
 33/36 anonim ***** válasza:
84%

Körülbelül a szülők szégyellhetik magukat, hogy egy kisgyerek így káromkodik. Ok, természetesen nem azt mondom, hogy nem hallja máshol, de akkor is. Amúgy, ha ennek a "buta rétegnek" (nem az egész cigányságra gondolok) beszólsz valami okosat, csendben maradnak, itt nem káromkodásokat értek, hanem "De szépen beszél ez a kisfiú, látom az édesanyjától örökölte, mikor küldik javítóba?" (Na jó ez így durva....ezt azért ne :D , de hasonlót kell...)

A cigányok közt is van kulturált, ismerek is... Viszont sajnos valahogyan ennek a nemzetiségnek a jó része tanultságban borzasztóan lecsúszott. Én nem mondom kétszer, hogy ez akkor kezdődött, mikor nem engedték őket mászkálni, hanem letelepítették a családokat. Egyébként pedig figyelmen kívül hagyod, ne bántson, a gyerek rosszul van nevelve, még a cigányság szempontjából is....

Amúgy nekem is kék a hajam :'D Először merészkedtem ki a Tesco-ig, hajnalban meg a kőművessegédnek állt cigányok barangolnak bent... Nem szeretem elítélni az embereket tényleg, de akkora szorongás van bennem, mikor meghallom azt, hogy "dikk" meg "more"... Falra tudnék mászni... Hozzánk is költöztek be a faluba nem rég, már a régi, használaton kívüli telefonfülkére pályáznak, ráadásul konkrétan a fülkének mondják el, hogy majd elviszik... A térfigyelő kameráink mindent vesznek (Maris néni és társai)

Szóval elkanyarodtam, nem kell velük foglalkozni, ennyi, a szomszéd falut zavarta...ugyanis Molotov-koktéllal kínálták meg őket....

2016. jún. 27. 12:10
 34/36 anonim ***** válasza:
84%
Bár a lepontozást nem értem....de jelentem az imént lopták ki a fülkéből az üveget....nappal...
2016. jún. 27. 13:43
 35/36 anonim ***** válasza:
0%
Jelentsd fel őket, pláne ha tudod kik voltak.
2016. jún. 27. 14:33
 36/36 anonim ***** válasza:
20%

"Teljesen le voltunk sokkolva" De cuki! :D

Felénk annyi volt gyerekkoromban,hogy már fel sem tűnnek ezek a kis incidensek .

Egyébként azért mert buták és primitívek .Miért késelnek meg 20 forintért,miért dugják a saját rokonaikat,miért köpködnek,lopnak ? Mert ilyenek és kész. Majd hozzászoksz ,mert nem változnak ,legalábbis 30 éve is ugyanígy viselkedtek :D

2016. jún. 27. 18:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!