Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, ha a Szüleim nem...

Mit tegyek, ha a Szüleim nem fogadják el a barátomat, mert muszlim?

Figyelt kérdés

Nagyon szomorú vagyok, mert bár imádom a barátomat, de a Szüleim nem fogadják el a kapcsolatunkat, csak azért, mert nem európai keresztény.

Nekem nagyon fontos az ő véleményük, hogy "áldásukat adják", és az lenne a normális, hogy szeressék azt, akit választottam. De nem így van.

Sokszor úgy érzem, hogy választásra kényszerülök, vagy ők, vagy a barátom.

Mit tanácsoltok?

2016. jún. 25. 18:36
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/89 A kérdező kommentje:
Utálom a disznóhúst, sosem ettem. :)
2016. jún. 26. 21:55
 62/89 anonim ***** válasza:
78%

OFF:ha még nem ettél, honnan tudod, hogy utálod?

ON: Nem lepődnék meg, ha több nője lenne, hallottam már olyat, hogy a magyar lány hozzáment az arab muszlim pasihoz, aztán derült ki, hogy van már egy másik felesége kint a hazájában.

Szerintem hagyd el, amíg nem késő. Tudom, hogy nagyon nehéz, mert szereted. Igazából abban sem kételkedek, hogy ő szeret téged, de ő nem lelki társként, egyenrangú félként szeret, hanem a tulajdonaként.

2016. jún. 26. 22:23
 63/89 anonim ***** válasza:
14%

Azért nem gyengén röhejes, hogy a kérdező leírta, hogy a barátja normális, nem extrém vallásos, a szüleinek is bemutatta szkájpon keresztül, minden hónapban egy hetet nála tölt (ha jól értettem recepciós, tehát nem milliomos a gyerek, hanem tisztességes dolgozó ember, és a valószínűleg nem túl sok fizetését mégis arra tölti, hogy országokat utazzon át a kérdezőért...), ráadásul komoly szándékai vannak.

Ennek ellenére a magyar idióták 99%-a máris elkönyvelte, hogy a srác egy nőgyűlölő vahabita terrorista, aki Pakisztánba akarja hazahurcolni az ottlévő 3 felesége mellé a kérdezőt és agyonköveztetni.

Gyerekek, ez komoly? Ekkora a gyűlölet,rasszizmus Magyarországon?!

Kérdező, többet nem írok ehhez a kérdéshez, mert ez kiakaszt. Utoljára is leírom, hogy ha tudtok értelmes felnőtt emberek módjára kommunikálni, nem agresszív, nem túlbuzgó vallásos, hanem normális ember, akkor ne hagyd el a semmiért. Amit leírtál, az mind arra utal, hogy törődik veled és fontos vagy neki. Iszonyatosan gusztustalan dolog az ide íróktól, hogy könyökből azt feltételezik hazudik valaki, csak mert muszlim.

Én, a többséggel ellentétben olyan országban élek, ahol sok a muszlim és napi kapcsolatom van velük, sőt mint írtam, jó barátnőim is muszlim férfiakhoz mentek hozzá. Én nem tudok neked negatív tapasztalatokról beszámolni a személyes élményeim alapján. Nyilván vannak bolondok, fanatikusok köztük is, mint ahogy a keresztények között is, de ez a megalapozatlan gyűlölködés, ami itt folyik egyszerűen gyomorforgató.

2016. jún. 26. 23:39
 64/89 A kérdező kommentje:

66:

Ez egy nagyon korrekt hozzászólás, szívből köszönöm.

2016. jún. 26. 23:48
 65/89 Norman Bates ***** válasza:
35%

Szia,

En Angliaban elek, a parom muszlim. Nekem is kerte, hogy hazasodjunk ossze mielott osszekoltozunk, de ez annyit jelent, hogy a moszk-ban formalitas. NEM hivatalos hazassag. Kb egy eve elunk egyutt es tokeletesen megvagyunk. Meg, ha vitazunk is neha, meg csak a hangjat sem emeli fel soha. Nem eroltet semmit, bar kaptam tole egy korant ajandekba es sokat meselnaz iszlamrol de nem fanatikus. Talalkoztam sok muszlim ismerosukkel, 2 unokatestveret is rendszeresen latogatjuk anglian belul. Az egyik 2 kicsi (1,3) gyerekkel van otthon, iraki, nincs elnyomva l, tok boldognak latszanak, eljott velunk varosba is a ferje nelkul. Nem ereztem azt egyik helyen sem, hogy el lennenek nyomva. Jah es mindegyik evente vagy 2 evente jar vissza a gyerekekkel irakba a nagyszulokhiz es mindig vissza is jonnek.

Nem ertem miert kell a muszlimokat demonizalni...

2016. jún. 27. 03:58
 66/89 anonim válasza:
25%

Muszlima vagyok és NEM helyes az amit teszel.

- ha jól értem, akkor ez csupán egy parázna szexkapcsolat.

- azért vagy a pasival, mert néha vacsorát csinál neked (??).

- hazudsz a szüleidnek, akik felneveltek és meg akarnak téged óvni.

- a pasi is hazudik a saját szüleinek, bár ha téged bevallott nekik, akkor a szülők tudják, hogy a fiúk nem vallásos, hanem egy parázna, aki tiltott (szex)kapcsolatban él egy hitetlen nővel (a paráznaság minden esetben bűn egyébként).

- nem ismeritek egymást a pasival, csak szexkapcsolat van.

- ez a pasi már most hazudozik és bűnben él veled, tehát tiszteletlen, gusztustalan, nem megbízható, rossz példa, nem vallásos - ezt te magad írtad ide le.

- állítólag elkezdtél az iszlámról tanulni, de ennek ellenére továbbra is paráználkodsz ezzel a pasival. a paráznaság tilalmas a keresztényeknél is, tehát neked keresztényként szintén szűziesnek kellene lenned.

- te csak egy guri (más írásmóddal: gori) vagy a pasinak. ez urduul azt jelenti, hogy "fehér nő".

- abban az esetben, ha a pasi nem imádkozik, akkor az erősebbik és korrektebbik vallási nézet szerint NEM számít muszlimnak. ezt azért írom, hogy tudd.

- a nem-muszlimok (volt is itt erre 1-2 példa) fordított logikával gondolkodnak és azt hiszik, hogy a vallást legkevésbá betartó pasi az, akivel nekik házasodniuk kell... (ez nem így van! hiszen milyen férj lehet az olyan, aki Allaah-ot nem féli?! az a pasi majd veled mit fog tenni?)

- amennyiben te nem vagy muszlima / keresztény / zsidó nő, akkor a pasi nem tud téged vallásilag elvenni feleségül, legalábbis most nem.

kereszténynek tartod magad, bár nem tudom, hogy ez miben nyilvánul meg.

nemcsak a muszlim menyasszonynak kell szűziesnek lenni a házasság előtt, de a könyv népe asszonyainak is (keresztények és zsidók). te nem felelsz meg ennek a kritáriumnak, hiszen jelenleg paráználkodsz, nem vagy szűzies.

- ha el is venne a pasi, mivel már paráználkodtatok, ezt azonnal meg sem lehetne tenni, csakis egy hónap várakozás idő után, amit szigorúan külön kell töltenetek.

- az iszlámot elfogadni CSAK Allaah miatt lehet.

amennyiben egy asszony csupán a férje miatt akar muszlima lenni, az NEM érvényes.

- aki már most ennyire nem tisztel téged és megkapott téged több alkalommal egy-egy vacsoráért, az miért vesz el téged? már most tilalmas dolgokat tesz veled. neked tényleg olyan férj és apa kell, aki már most megaláz téged azzal, hogy a szeretőjévé tett téged? milyen példa lesz ez a gyerekek számára?

- a pasi imádkozik egyáltalán?

- te tényleg nem látod, hogy már az általad leírt bevezetőben voltaképpen bevallod, hogy mi itt a probléma és megválaszoltad a saját kérdésedet?

a probléma a sunnyogás és a hazudozás, meg a tiszteletlenség.

- te tényleg egy ilyen "kapcsolatra" akarsz házasságot? már most bűnben éltek.

- ennyi tilalmas meg bűnös cselekedet után még mindig a saját véleményedet hajtogatod.

akkor minket minek kérdeztél meg minket felhasználókat itt a fórumon?

amúgy rengeteg ilyen topikot láttam már, ahol a csaj feltesz egy kérdést, de mindenkivel veszekszik és csak azokat a kommenteket fogadja el, ahol a hozzá hasonlók támogatják őt és ugyanazt írják, mint a kérdező.

szánalmas.

- ha nem ismered az iszlámot, akkor hogyan akarsz egy muszlim családban élni?

hogyan fogsz beilleszkedni vagy viselkedni vagy bármit megérteni, ha nincsen róla ismereted?

- te (jelenleg) nem vagy tisztességes nő. téged ebben a pillanatban ez a pasi (vagy más muszlim férfi) el sem vehetne, mivel parázna vagy és jelenleg is egy ilyen kapcsolatban élsz.

ha pedig hazudtok a vallási esküvő miatt, akkor pedig a házassági szerződés nem érvényes, hiába van róla papír (nem a papír miatt lesz egy iszlám házassági szerződés érvényes, hanem hogy teljesülnek a házassági szerződés kritériumai).

- szűzies egyáltalán nem vagy.

- egyikőtökkel sem lehetne jelenleg érvényes házasságot kötni (akkor sem, ha most mind a ketten mással akarnátok házasodni), mert paráználkodtatok, ami hatalmas bűn az iszlámban.

nem tudom, hogy ez kamu kérdés-e vagy sem.

nagyon hálátlan vagy a szüleiddel, főleg apáddal szemben.

az pedig nagyon durva, hogy titokban paráználkodsz egy pasival (mert vacsorát kapsz tőle).

ez amúgy nem szerelem ami köztetek van. én legalábbis ezt nem nevezném annak.

lefekszel valakivel egy vacsora miatt havonta egy héten át párszor valami garniszállóban.

szegény szüleid.

persze az is lehet, hogy a szüleid neveltek téged ilyennek, de Allaah tudja a legjobban.

ezzel a pasival egy vallásos muszlima nem házasodhatna össze.

vallásilag nem lenne korrekt.

szerintem el kellene menned vizsgálatra is, hogy nem lettél-e hiv pozitív vagy nincs-e más bajod.

és még az is lehetséges, amit előttem írt valaki, hogy a pasinak esetleg van más nője, de Allaah tudja a legjobban.

a kérdés is zavaros, meg a stílus.

kamu kérdésnek tűnik, de Allaah tudja a legjobban.

olyan stílusban próbálsz írni, mintha valami nagyon fiatal csaj lennél, de közben minden hónapban egy hétig szállodában laksz külföldön... furcsa.

2016. jún. 27. 04:14
 67/89 anonim válasza:
24%

Norman Bates: sok kommentelőt nem az érdekelt, hogy a pasi muszlim-e, hanem hogy ez a "kapcsolat" nem korrekt.

aki szerető-státuszban tart egy csajt, nem vallásos (ezt a kérdező írta), aki asszisztál a szeretőjének, hogy együtt csapják be a lány apját, sunnyognak, parázna kapcsolatban élnek és mind a ketten színészkednek a szüleiknek, ez itt a probléma.

ráadásul a kérdező csak azokat a kommenteket hajlandó értelmezni, amiben valaki azt írja, amivel ő egyetért. mindenki mással veszekszik.

felmerül a kérdés, hogy akkor mi értelme volt megkérdezni a fórumos embereket...

a vallási esküvő pedig hivatalos esküvő, de nem polgári. (iszlám országban általában a kettőt egyszerre írják)

nagyon furcsának találom, hogy az iszlámot alig betartó, általában erősen bűnös muszlim pasik állandóan jó fejnek vannak itt és más fórumokon beállítva, miközben a vallást valóban korrekten betartók pedig extrémnek és fanatikusnak vannak titulálva.

ez számomra egyértelműen azt jelenti, hogy ezek a kommentelők szinte SEMMIT sem tudnak az iszlámról. viszont pont ezek a kommentelők azok, akik a leghangosabban próbálják hallatni a véleményüket.

ugyanakkor az is egyértelmű, hogy akik szerint a bűnös muszlim a jó muszlim, az kb. sosem látott még vallásos muszlimot.

vagy a bűnös ismerőse terjeszti ezt a propagandát a vallásosakról, de Allaah tudja a legjobban.

2016. jún. 27. 04:25
 68/89 Norman Bates ***** válasza:
65%

Kedves utolso,

A parom naponta otszor imadkozik, most is vegigcsinalja a ramadant, mint minden evben, komolyan veszi a vallast, engem, mint keresztenyt vett el. Nem hiszem, hogy utaltam volna barmi olyasmire, hogy o alig tartana be az iszlamot vagy bunos lenne, mert NEM az. Azt probaltam leirni, hogy nem erolteti ram az iszlam vallast, inkabb csak mindig mesel rola.

A peldam lenyege, hogy o egy rendes muszim, es megsem "terrorisa elnyomo etc"

2016. jún. 27. 05:52
 69/89 anonim ***** válasza:
69%

Itt nem csak arról van szó, hogy muszlin-e vagy sem.

Soha nem mennék hozzá olyanhoz ("szittya" magyarhoz sem), akivel nem éltem együtt, főleg nem egy év ismeretség után, és főleg nem úgy, hogy havonta egy szép hetet együtt töltöttem vele.

Egy hét egy huzamban nem idő. Ennyi idő alatt a legagresszívebb pszichopata is meg tudná játszani, hogy milyen csodálatos pasi.

Ha a srác korrekt lenne, akkor meglátogatná a szülőket, odaállna apuka elé, és elmondaná, hogy szereti a lányát, adjon egy esélyt, hogy bebizonyítsa.

De nem!! Egy éve megy a sumákolás, a kérdező egy éve hazudok az apjának arról, hogy mit csinál, kivel van havonta egy hetet. Ez aztán a szép családi élet.

2016. jún. 27. 06:40
 70/89 anonim ***** válasza:
48%

A 70-es a ritka, korrekt válaszok között van, minden fontos infót megadva róla, hogy miért nem jó ez a helyzet. Pontosan leírta azt, amiért nagyon ijesztő vallásos muszlimák számára az, amikor a kérdezőhöz hasonló lányok összejönnek ilyen muszlim srácokkal, és az első dolog, amit tesznek, hogy fellélegeznek, hogy "jaj, de jó nem hülye vallásos". Csak abba nem gondolnak bele, hogy ez mit sugall a pasi gondolkodásáról, pláne ha vallásosnak nevelték...

Akik meg megint jöttek ezekkel a mindenhonnan felcsipegett félinfókkal, hogy "bezárta, megölte, megkínozta - ergó mindenki ilyen", azokkal nincsen dolgunk, ahogyan azokkal sem, akik ilyen borzalmakat elkövetnek embertársaik ellen ráadásul a Koránra vagy bármilyen vallásra hivatkozva.

Kérdező, tájékozódj. De ne a gyakoriról, ne youtube-ról, és ne bulvárcikkeket olvasva. Ha tudni is akarsz valamit, akkor olvasd el a Koránt, nézelődj hivatalos weboldalakon, és ne az alapján ítélkezz később, hogy itt ki milyen cikket szúrt be vahabita szaúdiakról, meg elvakult fanatikusokról, mert akkor soha nem fog működni ez a kapcsolat köztetek.

2016. jún. 27. 08:53
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!