Hogyan vegyem rá őket?
Figyelt kérdés
Nagyon szeretnék egy kutyát, de a szüleim nem engedik. Mondtam már nekik, hogy akkor fizetem az én pénzemből, de mindig nemet mondtak. Mondják, hogy össze-vissza kakilna de erre meg lehet tanítani egy kutyák, hogy csak egy helyre kakiljon. Mit mondjak nekik?2016. jún. 27. 10:06
1/11 anonim válasza:
Semmit vigyél haza egy kölcsön kutyát,de ne mond el nekik,hogy kölcsönbe van,meglátod hogy reagálnak.Ha tűrhető lesz a reakció,mond el a szitut és utána vigyél haza sajátot.
2/11 anonim válasza:
Mond nekik,hogy azok az emberek,akiknek kutyájuk van sokkal fejlettebbek érzelmileg és sokkal felelősségteljesebbek.
3/11 anonim válasza:
A te pénzed is az ő pénzük. Ha fajtatisztát veszel, az százezer felett kezdődik, ha valami szaporítótól veszel olcsón ki tudja milyen szülőktől származó kölyköt, akkor valószínűleg ki fognak jönni rajta a fajtára jellemző betegségek, idegrendszeri gondok, miegyéb. Többszöröse is lehet a kezelés költsége, mint egy fajtatiszta, egészséges kutyáé, vagy pedig végignézitek, ahogyan kínok között fetreng, míg vége nem lesz. Fogalmad sincs róla, hogy mivel jár a FELELŐS kutyatartás.
4/11 anonim válasza:
Hiába a te pénzeden vennéd. A szüleidnek is a kutyával kéne élniük és ők nem szeretnének. Ezt el kell fogadnod. Majd ha külön élsz, akkor lesz kutyád.
Mi lesz, ha elutazol nyaralni? Ha elmész másik városba tanulni? Akkor a szüleidre marad a kutya.
5/11 anonim válasza:
Hát igen, a kutyatartás költsége nem annyi, hogy megveszem, aztán hazaviszem és kész.
Állatorvos
Eledel
Ápolás
És akkor ez csak az anyagi rész.
Rengeteg idő kell hozzá, és persze nagy kötöttséget is jelent. Gyerek vagy még, akárhova elmész, a szüleidre marad. Szerintem attól félnek a szüleid, hogy majd nekik kell gondozniuk.
Pl. suliidőben, amikor korán kell kelni, te felkelnél még korábban, hogy elvidd sétálni?
6/11 anonim válasza:
Én kilenc évesen kaptam egy kutyát és nagyban megváltoztatta az életem. Megtanultam felelősséget vállalni és gyerekként egy kutya nagy érzelmi támaszt is nyújtott. Kezdetben apám nagyon ellenezte, ordibált velem és az anyukámmal, aztán nagyon megszerette, ezt csak azért írtam le, hogy cáfoljam az itteni, kutya nem való a gyereknek véleményeket. Nekem úgy lett kutyám, hogy megkérdeztem a szüleimet, miért nem lehet. Azt mondták, hogy azért, mert nem gondoskodnék róla, majd kiegyeztem a szüleimmel, hogy akkor hörcsögöt akarok. Mivel pici, nem zavar sok vizet és nem is egy drága dolog a szüleim belementek és bebizonyítottam, hogy tudok egy állatról gondoskodni, etettem, itattam, takarítottam, ezt látva anyukám beleegyezett egy kutyába és lett is egy.
7/11 anonim válasza:
A legtöbb menhelyi kutya így sorsa így pecsételődött meg "apa-anya, isten bizony én minden nap négyszer elviszem sétálni és játszani" És meg is teszi, az első 3-4 hónapban. Aztán az újdonság varázsa tovalibben, inkább tovább alszik, inkább a barátokkal megy el este, a kutya energiái nincsenek levezetve, unalmában rágja, amit otthon talál, plusz tartja a vizeletét amíg bírja, de aztán kínjában muszáj ürítenie... a szülők hazamennek, kutyapisi a padlón, szétrágott cipő darabkái mindenütt... ez megismétlődik még néhányszor, és az annyira vágyott édibédi kutyuska egy ketrecben végzi a menhelyen. Jó esetben, rossz esetben az autópálya mentén kilökik valahol...
8/11 anonim válasza:
Azert nagyon nem mindegy hogy kertes hazba kell, vagy panelba a 8ik emeletre...
9/11 A kérdező kommentje:
Kertes házban lakunk.
2016. jún. 27. 13:37
10/11 anonim válasza:
Na akik kertes házban tartanak kutyát, azoknál él az a félreértés, hogy mivel kint van, ezért nem kell vele foglalkozni, nem kell sétáltatni, futtatni, stb. Ugyanúgy kell, mint lakásban. Csak kertesben a wc-zése megoldott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!