Szerintetek milyen testvér az ilyen?
Figyelt kérdés
Nagyon kiakadtam a húgomra. Ma kiderült, hogy kb. egy hónapja jelentősebb összeget nyert egy sorsjeggyel. És nem szólt róla senkinek. Csak anyukám tudott róla. Neki adott valamennyit, azt nem mondta meg, hogy mennyit, de ha jól vettem ki a szavaiból bőven hétszámjegyű összeg volt. Anyu is hallgatott róla. Csak az tűnt fel nekem, hogy ma, mikor nála voltunk, rajta voltak olyan ékszerek, amelyeket tudom, hogy korábban zálogba tett. Meg a kamrája is teljesen fel van töltve. Sokáig faggattam, mire véletlenül elszólta magát. Nem sajnálom én tőle ezt a pénzt, de a húgom is jól tudja, hogy milyen nehezen élünk a két gyerekkel és még a hitelt is fizetni kell. Miért nem szólt róla, mikor ő egyedül él? Én azt hittem, hogy jó testvérek vagyunk, de nem. Legszívesebben felhívnám, de anyut nem akarom kellemetlen helyzetbe hozni. A párom is azt mondta, hogy fulladjon bele a pénzébe, ha ilyen önző. Ti mit tennétek?2013. ápr. 7. 21:51
1/28 anonim válasza:
Pont azért nem szólt róla, mert tudta hogy rögtön próbálnád elkunyerálni tőle.
Ti akartatok hitelt, ti akartatok gyereket, nem az ő feladata megoldani a problémátokat.
2/28 anonim válasza:
A bátyám is nyert egyszer egy nagyobb összeget. Soha nem is jutott eszembe, hogy abból adjon nekem vagy a húgomnak. Az az övé. A szüleinknek akart adni, de Apu ettől mereven elzárkózott. Én meg örültem, hogy szerencséje volt:)
3/28 anonim válasza:
De ez a lényeg: ha tudtatok volna, biztos kértek belőle. Ő meg nem akart adni, de nem is akart emiatt konfliktust veled.
4/28 anonim válasza:
De miért kéne tudni a tesód anyagi helyzetét?
5/28 anonim válasza:
azért fáj mert nem adott
a vége úgyis könyörgés lett volna meg veszekedés
így meg csak harag van
6/28 A kérdező kommentje:
Értem én amit írtok. Csak ugye az is van, hogy amíg tehettem én mindig segítettem. Míg nem voltak meg a gyerekek és ő tanult, soha nem vettem úgy magamnak egy cipőt, hogy neki is ne vettem volna egy párat. Ha egy drágább tankönyv kellett, akkor is mindig tőlem kért rá. Akkor jó voltam. Mikor fordul a kocka, akkor már nem kellek. Hogy is van ez?
2013. ápr. 7. 22:15
7/28 anonim válasza:
te is élhetnél egyedül de te nem ezt választottad akkor vállald a következményeket
8/28 anonim válasza:
Akkor most mégis az a baj, hogy nem adott? Eddig az volt, hogy nem szólt. Érdekes :-)
Ha ennyire zavar, kérdezd meg tőle személyesen.
9/28 anonim válasza:
És akkor anyukád miért nem segít nektek a kapott pénzből? Bár nem kötelessége...
10/28 anonim válasza:
Úristen, még kérdezed hogy miért nem adott??? Pont olyan kapzsi vagy mint az Én testvérem! Neki is két gyereke van, és mindig követelőzik Édesanyáméktól és Tőlünk is, hogy a gyerekei szája elöl miért sajnáljuk? Én is támogatom Édesanyámékat, ahogy tudom, ételt viszek nekik, segítek a házimunkában, stb... a testvérem ugyan semmit, egy tál levest nem visz soha. Csak követelőzik. Én sem adnék neki egy fillért sem ha nyernék a lottón, vagy bárhol, mert nem érdemli meg! Édesanyáméktól meg nehogy már számon kérje, mert kitépném a nyelvét az biztos! Gondoskodjon a gyerekeiről ha már megcsinálték, a hitelt is ők vették föl, nehogy már mi fizessük. Mindenkinek meg van a maga gondja, baja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!