Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Most ezt tényleg én fogom fel...

Most ezt tényleg én fogom fel rosszul?

Figyelt kérdés

Én viszonylag sűrűn ( 1-2 havonta ) vagyok beteg. Még gimnazista vagyok. 99%-ban a mandulámmal / torkommal van valami ( "vírus" címen nem kapok gyógyszert, holott tudja a háziorvosom, hogy hogyha nem ad, meg fogok betegedni, de "Az antibiotikum egészségtelen". Mert amúgy a betegség és a hiányzás sokkal jobb és egészségesebb ). Ilyenkor alig tudok nyelni, nem szoktam enni, 39-40°-os lázas vagyok, de mindig kinevet az egész család ( főként a 2 bátyám ), hogy iskola undor, ne szimuláljak, tuljátszom, stb. Most a héten ( mármint múltéten ) az egyik bátyám betegedett meg, ugyanígy nem tud nyelni, lázas, stb. Én meg ugye rosszindulatú vagyok, hogy nem érzek együtt vele, holott:

-őt körülugrálja a család, engem nem ( mármint betegség idején )

-engem kinevetnek, de én már azért szemét rosszindulatú vagyok, hogy nem érzek együtt vele

Ez most az én saram, vagy nem csak én érzem úgy, hogy nekem van igazam?

2014. máj. 12. 13:32
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
És mit jelent, hogy nem vagy elég együttérző?
2014. máj. 12. 21:32
 12/15 anonim ***** válasza:

Ebben azért te is sáros vagy. Ha tudod, hogy extra gyenge az immunrendszered, akkor fokozott figyelmet kell fordítani a megelőzésre (például amikor fogyóban van a vitamin, beszerzed az újat). Nálunk is van olyan a családban, aki tojik az egészségére, aztán persze állandóan haldoklik. Egy idő után az ember azt mondja, hogy ő főzte, egye. Aki kéthavonta beteg, az egyértelműen nem fordít elég figyelmet a megelőzésre, ezt pedig idővel megunja a család.

Egész már az a helyzet, amikor valaki 1-2 évente betegszik meg.

2014. máj. 12. 21:49
 13/15 anonim ***** válasza:
én nekem örökké tartó betegségem van és ha kezd fogyni a gyógyszerem akkor azonnal megyek a dokimhoz nem várok amíg elfogy másik emiatt én is könnyen elkapok mindent ezért vigyázok magamra és ha hülyeséget mond a doki újat keresek
2014. máj. 12. 21:51
 14/15 anonim ***** válasza:

Kérdező én nem kötözködni akarok, de

1. Antibiotikum tényleg egészségtelen kinyírja a bélflórád, és a bacik egy idő után alkalmazkodnak hozzá, ha pl nem megfelelő az adagolás, ha mindíg ugyanazt kapod egy idő után teljesen immunisak lesznek rá, és a másik hogy vírus ellen nem sokat ér. Az én orvosom is kerüli amíg csak lehet.

2. Az hogy nennyire sokat vagy beteg nem normális, valami ott nem stimmel teljes labor, és lehet kellene immunerősítő is, de ez már orvosi kérdés.

3. Világos hogy a bátyáddal jobban foglalkoznak, nálad úgymond megszokott a betegeskedés, míg tőle nem.

4. Lehet érdemes lenne kivetetni a mandulát de erről szintén orvossal beszélj.

5. Szerintem nincs igazad.

2014. máj. 13. 13:53
 15/15 anonim ***** válasza:
Én is immungyenge vagyok (igen, van olyan, képzeljétek. Nekem sem volt öröm, amikor tundrabugyi, két vastag harisnya, bélelt nadrág, kombóban kellet járnom télen, mert ha nem tettem, egy hétig véreset pisiltem) , de a rendszeres testmozgás, és a gyümölcsök, zöldségek, vitaminok sokat segítettek. A mandulás sztori is ismerős: tüszős mandulagyulladás a leírtak alapján, de persze nem vagyok orvos, és lehet, hogy nagy baromságot mondtam. Menj el másik orvoshoz, és kérj tanácsot. Lehet ki kell vetetni a manduládat. Az érzésed meg jogos is, meg nem is. Jogos, mert te sokkal többször érzed magad szarul, de sokkal kevesebbet foglalkoznak veled, épp azért, mert szinte "állandóan" beteg vagy. Ez mondjuk nem a te hibád, de a fent leírtak alapján tehetsz ellene. Nem jogos, mert a tesód ritkábban beteg, nincs "hozzászokva", nem is viseli olyan közönnyel, vagy könnyen, mint te a "rutinoddal". Ez nem az ő hibája. És az, hogy neked is rossz szokott lenni, nem jelenti azt, hogy neki ettől jobban kellene éreznie magát. Ülj le mellé, pépesíts neki egy kis banánt tejjel, hogy könnyebb legyen nyelnie, mondd el neki, hogy tudod milyen szar, de ne aggódjon, néhány napon belül jobb lesz. Talán legközelebb ő is jobban együtt érez veled.
2014. máj. 26. 13:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!