Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Érettségi után választanátok...

Érettségi után választanátok ezt a kikapcsolódási formát?

Figyelt kérdés

18 éves fiú vagyok, nem igazán járok bulizni, sőt konkrétan még egyszer sem voltam.

Szeretek itthon lenni, tanulni, olvasni, valamint gépezni.

Igazából ez köt le a legjobban, még nem éreztem késztetést arra,hogy bulizzak egyet.

A nővérem, és a barátja valamint két barátjuk mennek Horvátországba 30.-án, mert a nővérem barátjának ott van nyaralója.

Felmerült,hogy menjek én is.(ők találták ki)

Azonban ez annyira nem az én társaságom,hogy azt el sem tudom mondani.

Ugyan, csak pár évvel idősebbek (20-tól 23-ig), de ők azok az emberek akik minden konditeremben megtalálhatóak a nap 24 órájában, ez a flegma, "én vagyok a király" stílus.

Sőt, szerintem a kábítószer fogyasztása sem áll tőlük oly távol, tartok tőle,hogy a maguk részéről erre is sort kerítenek majd.

(de egyébként nem ilyen emberek, csak semmiféle gátlásuk nincs, és volt már ilyenre példa ebben a társaságban)

Igazából vannak gátlásaim is, mert kimondom: ők jóképű, kigyúrt "alfa hímek", én meg inkább csendes, visszahúzódó, a jóképűtől, és izmostól Makó-Jeruzsálem távolságra vagyok, és abszolút nem illek közéjük.

De napok óta zargat a nővérem,hogy összepakoltam e már 30.-ára, felvettek egy közös csoportba, ott ír a nővérem barátja is,meg a barátaik, hogy felkészültem e a "bulira,nőkre meg a piára"... (persze csak vicceskedve)

Ami még különösen jól esett,hogy az egyik barátjuk felvetette,hogyha én nem megyek hívják az xy-t, és szinte azonnal mindenki egyhangúan azt írta,hogy "nem *én* jön" (tehát,hogy én megyek velük)

Pedig megkönnyítette volna a dolgom, de most már mindegy.

A szüleim is azt mondják,hogy menjek, anyukám is folyamatosan hajt.

Például nyáron szeretnék jogosítványt szerezni, és anyukám mondta,hogy amint visszajöttem Horvátországból kezdhetem, ha nem megyek akkor meg majd augusztusban ráér (persze csak viccelt, de ily módon próbál motiválni)

Magától az úttól is félek, mert úgy képzelem el,ahogy lenni szokott: 6 órán át üvölt valami elektronikus zene, az utasok jókedvig alapoznak szeszes italokkal, a nővérem párja meg 200-al szeli az utat, mert a tavalyi 4 óra x perces megérkezési rekordját megakarja dönteni (merthogy neki ilyen is van)

Aztán majd lehet meg sem érkezünk, de akkor már ez lesz a legkisebb gondunk.

Viszont nem akarok pesszimista lenni, talán jó buli lesz az egész, a nővérem azt mondta,hogy bármi van ő, vagy ők megvédenek, nem kell félnem semmitől, jól fogom magam érezni.

Néha megjön a kedvem, máskor pedig arra gondolok,hogy sokkal jobban érezném magam itthon, tanulás közben, hisz bármilyen furcsa is, én ettől érzem jól magam.De igaz, hogy mást nem nagyon próbáltam még életem során, szóval elfogult vagyok a tanulás irányába.

Tulajdonképpen döntésképtelen vagyok, ezért itt tenném fel a kérdésem, ugyanis itt mindenki kívülálló, és elfogulatlanul tud segíteni.

A stilisztikai hibákért elnézést kérek, nem vagyok formában.

Előre is köszönöm a válaszokat!

2016. jún. 19. 12:58
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:

Én nem mennék a helyedben, pontosan azért mert elégé furcsa egy társaság. Gyorshajtás, italok, féktelen bulizás. Szép Horvátország és a horvát tengerpart de ilyen áron inkább nem kellene.

25/N

2016. jún. 19. 13:46
 12/26 anonim ***** válasza:
66%
Mindenképp menj el! Ez egy életre szóló lehetőség, sokan ölni tudnának azért, hogy mehessenek Horvátországba. Amúgy is, leérettségiztél, megérdemled a kikapcsolódást. Ha nem akarsz velük bulizni, nem muszáj, szervezhetsz magadnak saját programot, vihetsz könyveket olvasni, laptopot, bármit ami segít hogy jól érezd magad. Meglásd, jót fog tenni, hogy kimozdulsz a komfortzónádból ;)
2016. jún. 19. 13:55
 13/26 anonim ***** válasza:
80%
A nővéreddel milyen a kapcsolatod, bízol benne? Nem ismerem a családodat, de ha édesanyád is biztat, aki nyilván alapból aggódik a gyerekeiért, akkor lehet, hogy kicsit túlgondolod a kockázatokat. Ha a társaság nyitott rád (a jelek szerint igen), számíthatsz a nővéred támogatására, nyugodtan indulj el velük. Hozz be olyan témákat, amik érdekesek számodra, fb-n (szinte) mindenki az élet császárát játssza, közelről megismerve viszont sokszor kiderül, hogy teljesen normális, értelmes, jó fejek. Vigyél magaddal könyveket, ha szeretsz olvasni, nem muszáj mindig mindenhová velük tartanod, ha nincs kedved, élvezheted a tengert és a napsütést.
2016. jún. 19. 13:58
 14/26 anonim ***** válasza:
81%

Amiket felsoroltál, azok nem igazán okok, hogy miért ne menj el, inkább a te félelmeid. De figyelj, attól még, hogy más vagy mint ők, jól érezheted magad, ne éreztesd velük, hogy fenntartásaid vannak velük kapcsolatban, engedd el magad, fogadd el őket olyannak, amilyenek, hidd el, ők is így tesznek majd veled. Egyszerűen csak érezd jól magad következmények nélkül! Itthon ülni és netezni egész évben tudsz, ne zárkózz el semmi elől, én azt javaslom!

Azt még hozzáteszem, hogy en sem vagyok az a nagy bulizós fajta, szívesebben olvasgatok vagy netezek itthon, mégis elmentem, mikor a legjobb barátnőm elhívott egy elég vad buliba, nem bántam meg! Unalmas mindig ugyanazt csinálni, szerintem itt az ideje, hogy kipróbálj valami újat:)

2016. jún. 19. 14:00
 15/26 Snorri ***** válasza:
82%
Szerintem menj el. Jól mondod, már leírtad a társaságot, és ebben benne van egy adag féltékenység is. Ahhoz képest, hogy flegmák, és ki a királyok, egy csapatként azon vannak, hogy menj el velük. A tesód is kedvesen pátyolgat, és meg is véd, ha kell. Menj, el, próbálj lazítani, érezd jól magad. Azt ne felejtsd el, hogy ezt a dolgot te irányítod, tehát nem kell megtenned semmit, amit nem akarsz. 18 éves vagy, írásod alapján értelmes, szóval, ha te valamit nem akarsz, akkor nem kell megcsinálni csak azért, nehogy rosszat gondoljanak rólad. Ha nem akarsz inni, nem kell, ha valahova nem akarsz elmenni, nem mész. Ennyi. Nem kell az éjszakába menni, ha nem akarsz. Fürödhetsz, napozhatsz, olvashatsz, beszélgethetsz, és ennyi. Csak, amihez kedved van.
2016. jún. 19. 14:36
 16/26 anonim ***** válasza:
78%

Jaj hagyjuk mar, a felsooktatasnak semmi koze ahhoz hogy neked van e osszetuzesed a hatosagokkal. Kesobb jelenthet problemat ha esetleg egy munkahelyen kernek erkolcsi bizonyitvanyt es abban benne szerepel h buntetett eloeletu vagy.

szerintem te egy kicsit be vagy feszulve es vmifele ubermenschnek kepzeled magad... normalisan is lehet szorakozni, a bulizasnak is van egy kulturaja. Szerintem igazabol attol felsz hogyha elmesz es nem ugy viselkedsz mint ok akkor elkezdenek kurogatni. Akkor meg egyszeru a dolog: megtanulhatod hogy hogyan allj ki magadert ami kesobb elonyodre valhat. Ugyanis akarhova mesz akarmilyen munkad lesz akarmilyen emberekkel leszel korulveve mindig lesz olyan akinek a viselkedesevel nem fogsz tudni azonosulni.

2016. jún. 19. 15:12
 17/26 anonim ***** válasza:
77%

Szerintem itt az ideje,hogy kimozdulj .

Az oké,hogy otthonülős vagy,de nem kell mindent kihagyni . Tanulhatsz még eleget a szobádban..

Eleve az hogy nyár,tengerpart ,napsütés .. és egyébként felnőtt ember vagy,tehát ha te azt mondod a drogra és az alkoholra,hogy nem ,akkor nem fogják beléderőpszakolni. Egyébként lehetséges,hogy teljesen mást képzelsz róluk,mint ahogy valójában viselkedni fognak .

És ezt csak nagyon nagyon halkan jegyzem meg,mert ezért itt kövezés szokott járni : pár jó koktélt vagy 4-5 sört meginni 18 évesen nem a világvége a horvát tengerparton,és a yardok sem visznek el miatta :D Lazíts :D

2016. jún. 19. 21:28
 18/26 anonim ***** válasza:

Az lehet hogy igaza van azoknak akik szerint túlzott óvatosság hogy ettől félted a későbbi tanulmányaikat - legyen igazuk ha mégis elmész - de az nagyon helyes hogy félted a későbbi tanulmányaidat akár vélt akár valós veszélyektől.

Mert ha megvéded a veszélyektől akkor a tanulmányaid után leszel annyira önálló, hogy elmehess Horvátországba vagy akár jobb helyekre is ráadásul egy normális társasággal.

Mert oké az egyetemre bekerülnek barmok is, de akik végigjárják azok vagy megkomolyodnak vagy elenyésző kisebbségbe kerülnek. A lényeg hogy a végére lehet egy jobb társaságod is akikkel már érdemesebb elmenni bárhová mint ezekkel.

2016. jún. 19. 22:00
 19/26 anonim ***** válasza:
100%

A szobájában ülve, begubózva semmilyen társasága sem lesz, uttsó, ez az út többek között arra is jó, hogy nyisson egy kicsit. Amiket leírt, azok a félelmei, amik feltételezéseken alapulnak. Érettségire már egy 18 évesnek is kellene olyan társaságának lenni, akikkel jól érzi magát, programokat szervez, ha máshova nem, legalább a helyi strandra.

Érdemes olvasgatni itt némelyik kérdést, ahol huszonévesek, jellemzően fiúk keseregnek, hogy nincs társaság, nincs barátnő, unalmas az élet. nem hinném, hogy a kérdező ezeknek a táborát szeretné gyarapítani.

2016. jún. 20. 00:55
 20/26 anonim ***** válasza:
Arról nem is beszélve, hogyha tényleg egyetemre készülsz kérdező, akkor meg jobb ha felkötöd a gatyát, mert aztán ott meg orrba-szájba megy majd a bulizás. Ha nem akarsz menni, nem mész, de akkor szokj hozzá, hogy előadások és szemináriumok előtt is ez lesz a téma, hogy a tegnapi egyetemi buli milyen volt, hogy rúgtunk be, ki kivel kavart.
2016. jún. 20. 08:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!