Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Idegi kimerültség, állandó...

Idegi kimerültség, állandó stressz ellen milyen nyugtató hatású ételek, italok léteznek?

Figyelt kérdés
2011. aug. 29. 16:21
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
citromfű és levendula tea
2011. aug. 29. 16:48
 2/7 Milanista válasza:
100%

Citomfűtea nagyon jó. Van homeopátiás tabletta rá, a nevét nem tudom de a gyógyszerész biztos tudja.

A másik ami szerintem- tapasztalat nagyon jó, gyógynövényboltban kapható. A neve: Nervenpflege, ez tabletta.

2011. szept. 13. 19:48
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
citromfű, méhfű, mézfű, macskagyökér(ezt szedtem tablettában, nekem bevált),fodormenta, golgotavirág
2011. szept. 14. 13:46
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
meg még egy ilyet találtam: [link]
2011. szept. 14. 13:47
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek!
2011. szept. 14. 20:10
 6/7 Vladislav83 ***** válasza:
100%
Elsõsorban olyan dolgok melyek táplálják az idegrendszert. Omega3 (zsíros húsú tengeri halak, pl. lazac, avokádó, lenmagolaj, stb.), magas triptofán tartalmú ételek (legjobb a tejsavófehérje koncentrátum). Használnék továbbá ezek mellett magnézium kiegészítõt és magas dózisú b vitamin komplexet.
2012. jan. 14. 14:24
 7/7 anonim válasza:
100%
Mást is érdemes csinálni- sok jó zenét hallgatni, nagyot sétálni, kiülni egy parkba, és fizikai fáradság is helyretesz. az agyadat meg kapcsold ki ne jártasd az eszed mindig. Jobbulást kivánok
2012. máj. 15. 10:45

Kapcsolódó kérdések:

Ezt okozhatja idegesség, stressz, idegi probléma? (több lent)

Napok óta nagyon rosszul vagyok, nem alszom mert szorongás tör rám )mikor már majdnem álomba merülnék, akkor hirtelen "megijedek", és remegek, hasamba hangyák mászkálnak (vagyis mint mikor stresszes állapotba kerül valaki :P) Tegnap is rám tört, pedig vettem be...

A stressz miatt történik ez velem?

Az előfordulhat, hogy 3 napja csak a stressztől magas a pulzusom? 100 körüli egész nap...Az elmúlt 2 hétben elég sokszor volt pánikrohamom is. Csak akkor érzem jól magam ha ülök. Ha felállok vagy mozgok egyből az egekben van apulzusom és fulladok. Talán valami szervi bajom is van?

Stressz alapú izzadás lenne?

Az a problémám hogy izzadok de sokat, jó, ez a korral jár de nemhinném hogy ennyire, néha tenyérnyi izzadtságfolt van a hónom alatt, tesin sem szoktam annyira izzadni pedig csinálom a feladatokat rendesen. Amikor hazajövök, semmi nyoma az izzadásnak, a pólóm megszárad...

Mitől lehet az hogy bármilyen fáradt vagyok, nem tudok elaludni?

Ha mégis elalszom, az éjjel közepén arra ébredek, hogy reszketek, fázom, de közben folyik az izzadtság a hátamon, mellkasomon, és a hajam is csatakokban lóg. Kimerültség? Stressz?

Policisztás ováriumom van, Diane 35-t szedek, a Gabriel teszt negatív lett, az elmúlt 2 hónapban rengeteg stressz kimerültség, szakítás, utolsó aktus...

de egyik sem vlt normális, rövidebb ideig tartott, kevesebb volt, és nem olyan sötét, erős színű. hányinger ilyesmi nincs, csak sok idegeskedés

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!