Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Acélsodrony megvágta a kezem,...

Acélsodrony megvágta a kezem, ver vérmérgezés várható?

Figyelt kérdés

Turavezeto vagyok néha egy kalandparkban, mai napon egy pár mm beleállt az ujjamba és a bicepszemet is felség felsértette, az abszolút felületi. Ott helyben kicsit ki tudtam tisztítani, meg lejottem a pályáról és szappanos vízzel kimostam. Itthon azonnal Betadine-kezelés volt többször is. Kolléga durvábban járt sokkal.

Kérdés: Egy rozsdamentes acélsodrony, ami soha nem érintkezik földdel, mindig oxigéndús környezetben van, mivelhogy szabadon van, és pár éve volt tetanusz oltásom egy bike baleset miatt, lehet nagy bajom ebből?

Eléggé hipochonder vagyok, de jobb félni.

31F

ma 20:31
 1/5 anonim ***** válasza:
79%
Hipochonder turavezeto "kaland" parkban, es bibis lett a bore. Szerinted hany embernek all bele valami fem a kezebe naponta.
ma 20:57
 2/5 A kérdező kommentje:
Már vártam. De akkor nem várható nagy gond?!
ma 20:58
 3/5 anonim ***** válasza:
88%
Tartsd tisztán. Ha elfertőződik (vörös duzzadt fáj viszket gennyedzik belázasodsz stb.), akkor menj orvoshoz. Ha 5 évnél régebben kaptál tetanusz elleni védőoltást, akkor lehet, hogy érdemes egy ismétlő oltást kérni. Minden egyes ilyen sérülés rejthet veszélyeket, pl. aki vérzékeny, az elvérezhet. Jobb félni, mint megijedni.
ma 21:03
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszi! Figyelem majd.

Tisztán van tartva, és 8 éve volt a tetanusz oltásom. Figyelgetem majd!

ma 21:13
 5/5 anonim ***** válasza:
Nem lesz semmi bajod. A nem szennyezett rozsdamentes fém nem okoz semmit. Napi szinten fújt be sebfertőtlenítővel.
ma 23:07

Kapcsolódó kérdések:

Szerintetek ettől lehet vérmérgezést kapni?

Tegnap borotváltam a lábam és tudni kell hogy elég érzékeny a bőröm (világos és könnyen pirosodik) Sajnos szerencsétlen voltam és felhasítottam a bőrt a lábszáramon kb 2 centi hosszúságban, nagyon fájt és persze egyből kezdett vérezni már a kádban a víz alatt...

Mennyi az esélye, hogy hólyaghurut miatt vérmérgezésem lesz?

Hőemelkedésem van 3 hete. A vizeletem először ++++ volt, amire kaptam antibiotikumot. Ezt bevettem, de nem használt. Majd háziorvos felírt egy másik fajtát. Ezt 5 napig kellett szednem, de sajnos ez sem használt. Ezt követően elmentem urológushoz, aki LEVNIBIOTOT írt...

Milyen gyakori a vérmérgezés?

A vérmérgezés milyen gyakorisággal fordul elő amikor nem külső seb miatt alakul ki hanem valami testen belüli probléma miatt. És például mennyire gyakori például gyerekeknél?

Ez lehet vérmérgezés?

3 héttel ezelőttig vagdostam magam. Két héttel ezelőtt volt egy nyirokcsomógyulladásom lázzal, amire kaptam antibiotikumot, most viszont újra előjönni látszik. Nem látok semmiféle piros csíkot, maximum a vágások alatt a combomon kicsit sárgásabb a bőr. Van egy vágás a...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!