Acélsodrony megvágta a kezem, ver vérmérgezés várható?
Turavezeto vagyok néha egy kalandparkban, mai napon egy pár mm beleállt az ujjamba és a bicepszemet is felség felsértette, az abszolút felületi. Ott helyben kicsit ki tudtam tisztítani, meg lejottem a pályáról és szappanos vízzel kimostam. Itthon azonnal Betadine-kezelés volt többször is. Kolléga durvábban járt sokkal.
Kérdés: Egy rozsdamentes acélsodrony, ami soha nem érintkezik földdel, mindig oxigéndús környezetben van, mivelhogy szabadon van, és pár éve volt tetanusz oltásom egy bike baleset miatt, lehet nagy bajom ebből?
Eléggé hipochonder vagyok, de jobb félni.
31F

válasza:

válasza:Köszi! Figyelem majd.
Tisztán van tartva, és 8 éve volt a tetanusz oltásom. Figyelgetem majd!

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Tegnap borotváltam a lábam és tudni kell hogy elég érzékeny a bőröm (világos és könnyen pirosodik) Sajnos szerencsétlen voltam és felhasítottam a bőrt a lábszáramon kb 2 centi hosszúságban, nagyon fájt és persze egyből kezdett vérezni már a kádban a víz alatt...
Nagyon megijedtem ettől a lábzsibbadástól
Hőemelkedésem van 3 hete. A vizeletem először ++++ volt, amire kaptam antibiotikumot. Ezt bevettem, de nem használt. Majd háziorvos felírt egy másik fajtát. Ezt 5 napig kellett szednem, de sajnos ez sem használt. Ezt követően elmentem urológushoz, aki LEVNIBIOTOT írt...
A vérmérgezés milyen gyakorisággal fordul elő amikor nem külső seb miatt alakul ki hanem valami testen belüli probléma miatt. És például mennyire gyakori például gyerekeknél?
3 héttel ezelőttig vagdostam magam. Két héttel ezelőtt volt egy nyirokcsomógyulladásom lázzal, amire kaptam antibiotikumot, most viszont újra előjönni látszik. Nem látok semmiféle piros csíkot, maximum a vágások alatt a combomon kicsit sárgásabb a bőr. Van egy vágás a...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!