Hogyan ellenőrizhetem házilag hogy cukorbeteg vagyok e?
Van e valamilyen otthoni vizsgálati módszer (vércukor mérő nélkül) hogy cukorbeteg vagyok e.
Olvassgatam az internetett és a következő tüneteim vannak:
-1 hete kezdődőt hogy hébe hóba el kezdtem szédülni, nagyon rossz volt.
- A mai napon hogy éhségérzet
- fejfájás egész nap és vele együt a szédelgés
- már 1 éve van a kezemen egy börkiütés ami vagy elmúlik vagy visszajön és krémmel kezelem.
- az is fel tünt hogy sokat iszok.

válasza:

válasza:sokat iszol? (3-5 liter/nap?)
viszket, száraz a bőröd?
hullik a hajad?
ha a fentiekre igen a válasz akkor valószínű hogy cukorbeteg vagy
ha egyik se illik rád akkor nem

válasza:

válasza:

válasza:Vércukormérő nélkül nem fogod tudni letesztelni igazából, de manapság már elég sok patikában mérnek vércukrot (csak a tesztcsíkot kell kifizetni, ami kb. 200 forintba kerül), úgyhogy ott megkérheted, hogy mérjék meg. Reggel éhgyomri vércukor mérést érdemes csinálni, meg valamikor evés után 1-1,5 órával is kell mérni, mert akkor a legmagasabb a vércukor, így ki lehet szűrni, hogy neked mennyire megy fel magasra. Persze elég nehéz úgy mérést csinálni, ha otthon eszel, utána elmész a gyógyszertárba méretni, mert a testmozgástól (még a sétától is) csökken a vércukorszint, így nem feltétlenül kapsz majd megfelelő értéket. Én ezt úgy játszottam ki, hogy vettem magamhoz kaját, aztán elmentem egy gyógyszertárba, ott megmérettem a cukrom evés előtt (ez normális érték volt), utána kiültem a gyógyszertár elé, megettem a kaját a padon, majd kb. 1 órával később újból bementem és megmérettem megint, hogy lássam mennyit változott (ez az érték már nagyon magas lett). Így derült ki számomra is, hogy cukorbeteg vagyok. :S
Persze egyetlen mérésből nem szabad következtetést levonni, mert lehet, hogy rossz értéket mutat a mérő vagy aznap valamiért túl magasra ment fel a cukrod, de amúgy nem szokott! Mindenképpen kell több mérés is, különböző napokon, hogy biztos lehess benne. Ha a gyógyszertáras mérés többször is rossz értéket mutat, akkor el kell menni a háziorvoshoz, elmondani neki, és ő majd továbbirányít egy endokrinológushoz.

válasza:

válasza:Sehogy.
Nem véletlenül tanulnak az orvosok hat évig, és mennek szakvizsgázni utána.
Még ha meg tudnád mérni a vércukorszintedet, abból sem lehet eldönteni magában, mert egy pozitív mérés még nem jelent cukorbetegséget.
Kapcsolódó kérdések:
Körülbelül egy hete feltűnt, hogy nagyon viszket a nemiszervem, a hüvelybemenet környéke, néha égő fájdalom kísérte, 2 napig aludni se nagyon tudtam tőle, utána valamivel jobb lett, de még most is tart.És körülbelül azóta iszonyúan fáradt vagyok, erőtlen, kedvetlen.Azt...
megfigyeltem magamon ,hogyha rendesen táplálkozom és nem eszek cukrot akkor semmihez sincs energiám és depressziós vagyok (bezárkózom napokig) de amint cukorhoz jutok nagy mennyiségben akkor megváltozik a hangulatom, jobban tudok koncentrálni és a tanulás is jobban...
Egy dolgozathoz kellenének a következő témák kifejtése és leírása: cukorbetegség tünetei, kezelése és étrend. A netről nem írhatom ki, mert megnézik a wikipédiát stb. Ide leírnátok saját szavatokkal hogy mit esztek, hogy kezelitek magatokat és milyen tünetek jelentkeznek? Köszi!
Gondolom a betegség súlyosságától, hogy 1-es vagy 2-es típusú-e, de konkrétan milyen vércukor és inzulin értékek mellett állapítják meg, hogy 1es vagy 2es-e?
Köszi szépen bármilyen infot!
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!