Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Antibiotikumos kezelés miatti...

Antibiotikumos kezelés miatti hasmenést lehet Lopediummal vagy széntablettával kezelni?

Figyelt kérdés

2017. ápr. 5. 15:41
1 2
 1/18 anonim válasza:
23%
A lopedium probiotikum míg a széntabletta nem rossz de akadnak jobb készítmények is
2017. ápr. 5. 15:46
 2/18 anonim ***** válasza:
Ha ilyen problémákat okoz az antibiotikum akkor a szedéssel párhuzamosan szoktak probiotikumot szedni hogy ne járj így. Ilyen pl a normaflor. De gondolom még ezer féle hasonló készítmény van. Szerintem ezzel kezeld magad, főleg ha még szeded az antibiotikumot. Ez segít helyreállítani a bélflóra egyensúlyát stb...
2017. ápr. 5. 15:46
 3/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, szedek Jutavit probiotikumot mellé, és így is előjön sajnos a hasmenés.

Az antibiotikum egyébként Aktil Duo 875 / 125.

Mit tudnék tenni ellene? Holnap sajnos dolgom lenne, és nem akarom lemondani, sem azt hogy útközben ,,baleset" érjen.

Köszi!

2017. ápr. 5. 15:49
 4/18 anonim válasza:
Ha turbó segítség kell akkor étcsoki . Amúgy ha érdekel akkor írj privátot hátha lenne egy jó megoldás .
2017. ápr. 5. 15:51
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

Az 1-es hulyeseget ir! A lopedium nem probiotikum, ganem hasfogo! A bel mozgasat allitja meg gyakorlatilag. Nem fertozeses hasmenes eseten ajanlott szedni (pl stressz, vizsga elott akinek erzekenyebb a gyomra ilyesmire).

Fertozeses hasmarsnal nem ajanlott semmi, mert ugye urulni kell, de ha muszaj, akkor szentabi, esetleg bolus.

Antibiotikum kura eseten a probiotikum nem fogja meg a hasmenest, csak segiti valamelyest szinten tartani a belflorat a kovetkezo antibiotikum bevetelig...meg talan nem vagja ugy tonkre.

Normaflore sem jo annyira mint a reklam probalja eldni...olyat vegyel amiben tobb fele torzs van (en protexint vagy progastrot ajanlnek).

Es varj minimum 2-3 orat a az antibiotikum ill a probiotikum bevetele kozott.

Ha nem fertozeses eredeteu hasmenesre kaptal antibiotikumot, akkor lopedium is es szen tabletta is jo lehet a biztonsag kedveert...

Probalj azert mellette kimelo eteleket fogyasztani, mert most nem olyan jo az emesztesed.

2017. ápr. 5. 16:12
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

1. a Lopediumnak semmi köze a probiotikumhoz!

És igen, ha az antibiotikumtól van hasmenés, nem vírusos,vagy bakteriális fertőzéstől,akkor be lehet venni a Lopediumot a probiotikum mellé. Óvatos legyél 1. privát tanácsaival,nehogy ott is akkora hülyeséget írjon,mint itt a válaszában!!!

2017. ápr. 5. 19:59
 7/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitok! Az elsőnek nem írtam végül, rákerestem a nevére és ilyen démonos meg szektás kérdéseket dobott ki, hanyagoltam inkább. :D
2017. ápr. 5. 20:12
 8/18 anonim válasza:
Megijedtél ? :D Amúgy na a lopediummal benéztem istenkém :D
2017. ápr. 5. 20:42
 9/18 anonim válasza:
Amúgy a banán is segít a hasmenésen . Csak ne húzd ki a s.ggedből :D
2017. ápr. 5. 20:44
 10/18 A kérdező kommentje:
Nem ijedtem meg, de nem voltak túl biztatóak a találatok, és ezek az utóbbi válaszaid sem azok. Kellemetlen, hogy átmentél személyeskedésbe. :D
2017. ápr. 5. 20:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Miből derülhet ki ha rákos vagyok?

Milyen vizsgálatra lehet érdemes elmenni, hogy kiderüljön ha az vagyok?

Mitől lehet visszerem? (Bővebben lent! )

Sziasztok! 16 éves lány vagyok, 41 kiló (nem vagyok anorexiás a félreértések elkerülése végett és még csak nem is fogyózok) tehát nem is vagyok túlsúlyos, és 165 centi magas. Mégis 1-2 éve visszerek jelentek meg a lábamon, csúnyácskák :/ nem tudjátok mitől lehet ez? Lehet valamit tenni ellene?

Enyhe psoriasis vulgaris (pikkelysömör) -rel diagnosztizáltak, hogyan kezeljem?

Egy éve produkáltam először a tüneteket, akkor még rózsahámlásra gyanakodott a bőrgyógyász, szteroidos krém használata után elmúltak a kiütések. Majdnem egy évnyi tünetmentesség után ismét kijöttek és az orvos megállapította, hogy pikkelysömörrel van dolgunk. Még...

Túl sokat izzadok, miért?

15 éves vagyok lány, már kb 3 éve kezdodott hogy tobbet izzadok mint tarsaim szoval egyhelyben ulok mig masok nem izzadnak addig nekem atazik a felsom a honaljamnal, mit tehetnek ellene? mit csinaljak?

A lúdtalpamat mivel tudnám kezelni?

Nem tudom mit lehetne csinálni, régebben nem zavart, mostanában nagyon idegesít, de anyum nem akar elvinni egy talpbetéteshez, hogy csináljanak nekem talpbetétet. Milyen módszerekkel tudnám magamat kigyógyítani, avagy megéri anyummat nyaggatni a talpbetétért? Lesz...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!